Shawarma s ribom i tahinijem
Sastojci
- 0.5 šalice tahinija
- 3 žlice jogurta
- 1 limun
- 2 fileta arbuna
- 1 žlica mješavine začina
- maslinovo ulje
- 3 luka oguljena i narezana
- pahuljice čili-papričice
- šećer
- sol
- 2 pogače
Priprema
- 1. Pomiješajte tahini s malo jogurta, soli i limunovim sokom dok ne dobijete gustu smjesu.
- 2. Narežite ribu i pospite je odozgo mješavinom začina, prstohvatom šećera, soli i poškropite je maslinovim uljem. Potom rukama utrljajte začine i pustite da odleži nekoliko minuta.
- 3. U tavi zagrijte dvije velike žlice maslinova ulja, dodajte narezani luk te prstohvat šećera i soli te pržite dok se ne počne omekšavati.
- 4. Izvadite luk sa strane te na sredinu tave stavite mariniranu ribu, s kožicom prema dolje.
- 5. Potom u tavu dodajte prstohvat pahuljica čili-papričice zajedno s minirajčicama. Pričekajte da rajčice puknu i potom dodajte limunov sok.
- 6. Uzmite pogače i premažite ih gotovom smjesom od tahinija, zatim odozgo dodajte ribu i luk te poklopite.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Luke Nguyen
Riba na žaru s hrskavom metvicom
Recepti Tom Kerridge
Brancin s roštilja
Recepti Nigel Slater
Varivo od začinjenog bakalara
Recepti Silvia Colloca
Pečena bijela riba s kruhom, cherry rajčicama, maslinama i kaparima
Recepti Tartar od brancina i jogurt s đumbirom
Recepti Cijela riba sa žara i vinaigrette od rajčice
Recepti Bakalar à Gomes de Sá
Recepti Michela Chiappa
Lubin u vrećici