Shawarma s ribom i tahinijem
- Pomiješajte tahini s malo jogurta, soli i limunovim sokom dok ne dobijete gustu smjesu.
- Narežite ribu i pospite je odozgo mješavinom začina, prstohvatom šećera, soli i poškropite je maslinovim uljem. Potom rukama utrljajte začine i pustite da odleži nekoliko minuta.
- U tavi zagrijte dvije velike žlice maslinova ulja, dodajte narezani luk te prstohvat šećera i soli te pržite dok se ne počne omekšavati.
- Izvadite luk sa strane te na sredinu tave stavite mariniranu ribu, s kožicom prema dolje.
- Potom u tavu dodajte prstohvat pahuljica čili-papričice zajedno s minirajčicama. Pričekajte da rajčice puknu i potom dodajte limunov sok.
- Uzmite pogače i premažite ih gotovom smjesom od tahinija, zatim odozgo dodajte ribu i luk te poklopite.
Sastojci
- Sastojci0.5 šalice tahinija 3 žlice jogurta 1 limun 2 fileta arbuna 1 žlica mješavine začina maslinovo ulje 3 luka pahuljice čili-papričice vezica minirajčica šećer sol 2 pogače