Shawarma s ribom i tahinijem
Sastojci
- 0.5 šalice tahinija
- 3 žlice jogurta
- 1 limun
- 2 fileta arbuna
- 1 žlica mješavine začina
- maslinovo ulje
- 3 luka
- pahuljice čili-papričice
- vezica mini rajčica
- šećer
- sol
- 2 pogače
Priprema
- 1. Pomiješajte tahini s malo jogurta, soli i limunovim sokom dok ne dobijete gustu smjesu.
- 2. Narežite ribu i pospite je odozgo mješavinom začina, prstohvatom šećera, soli i poškropite je maslinovim uljem. Potom rukama utrljajte začine i pustite da odleži nekoliko minuta.
- 3. U tavi zagrijte dvije velike žlice maslinova ulja, dodajte narezani luk te prstohvat šećera i soli te pržite dok se ne počne omekšavati.
- 4. Izvadite luk sa strane te na sredinu tave stavite mariniranu ribu, s kožicom prema dolje.
- 5. Potom u tavu dodajte prstohvat pahuljica čili-papričice zajedno s minirajčicama. Pričekajte da rajčice puknu i potom dodajte limunov sok.
- 6. Uzmite pogače i premažite ih gotovom smjesom od tahinija, zatim odozgo dodajte ribu i luk te poklopite.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Luke Nguyen
Tilapija s limunskom travom na roštilju
Recepti Michel Albert Roux
Pirjana sipa
Recepti Michel Albert Roux
Škarpina s divljim biljem
Recepti Michel Albert Roux
Morski plodovi s pastisom i crème fraicheom
Recepti Ainsley Harriott
Kozice s čilijem i češnjakom
Recepti Ainsley Harriott
Riblje okruglice iz kaffivagninna
Recepti Ainsley Harriott
Riba s bajan začinskim biljem
Recepti Curtis Stone
Curry od kozica i kapica
Recepti Curtis Stone
Losos na žaru s komoračem i zelenom salsom
Recepti Luca Ciano
Kozice u panceti s umakom od sambuce i maslaca