Shawarma s ribom i tahinijem

Sastojci

  • 0.5 šalice tahinija
  • 3 žlice jogurta
  • 1 limun
  • 2 fileta arbuna
  • 1 žlica mješavine začina
  • maslinovo ulje
  • 3 luka
  • pahuljice čili-papričice
  • vezica mini rajčica
  • šećer
  • sol
  • 2 pogače

Priprema

  • 1. Pomiješajte tahini s malo jogurta, soli i limunovim sokom dok ne dobijete gustu smjesu.
  • 2. Narežite ribu i pospite je odozgo mješavinom začina, prstohvatom šećera, soli i poškropite je maslinovim uljem. Potom rukama utrljajte začine i pustite da odleži nekoliko minuta.
  • 3. U tavi zagrijte dvije velike žlice maslinova ulja, dodajte narezani luk te prstohvat šećera i soli te pržite dok se ne počne omekšavati.
  • 4. Izvadite luk sa strane te na sredinu tave stavite mariniranu ribu, s kožicom prema dolje.
  • 5. Potom u tavu dodajte prstohvat pahuljica čili-papričice zajedno s minirajčicama. Pričekajte da rajčice puknu i potom dodajte limunov sok.
  • 6. Uzmite pogače i premažite ih gotovom smjesom od tahinija, zatim odozgo dodajte ribu i luk te poklopite.

Povezani recepti

Vidi sve