Shawarma s ribom i tahinijem
Sastojci
- 0.5 šalice tahinija
- 3 žlice jogurta
- 1 limun
- 2 fileta arbuna
- 1 žlica mješavine začina
- maslinovo ulje
- 3 luka
- pahuljice čili-papričice
- vezica mini rajčica
- šećer
- sol
- 2 pogače
Priprema
- 1. Pomiješajte tahini s malo jogurta, soli i limunovim sokom dok ne dobijete gustu smjesu.
- 2. Narežite ribu i pospite je odozgo mješavinom začina, prstohvatom šećera, soli i poškropite je maslinovim uljem. Potom rukama utrljajte začine i pustite da odleži nekoliko minuta.
- 3. U tavi zagrijte dvije velike žlice maslinova ulja, dodajte narezani luk te prstohvat šećera i soli te pržite dok se ne počne omekšavati.
- 4. Izvadite luk sa strane te na sredinu tave stavite mariniranu ribu, s kožicom prema dolje.
- 5. Potom u tavu dodajte prstohvat pahuljica čili-papričice zajedno s minirajčicama. Pričekajte da rajčice puknu i potom dodajte limunov sok.
- 6. Uzmite pogače i premažite ih gotovom smjesom od tahinija, zatim odozgo dodajte ribu i luk te poklopite.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Luke Nguyen
Juha od plodova mora, ukiseljenog bambusa i tamarinda (canh sai san mang chua)
Recepti Luke Nguyen
Pipi školjke u woku s čilijem i azijskim bosiljkom (nhieu xao rau que)
Recepti Luke Nguyen
Halong dagnje kuhane u kokosovom mlijeku s aromom limunske trave (con con nau xa cot dua)
Recepti Luke Nguyen
Ninbinški puževi u limunskoj travi i čiliju (oc luoc xa)
Recepti Luke Nguyen
Vrući lonac od lososa naroda crveni dao (lao ca hoi dzao do)
Recepti Luke Nguyen
Pljeskavice od svinjetine na žaru s vijetnamskim začinskim biljem (bun cha)
Recepti Luke Nguyen
Jegulja na žaru u limunskoj travi i kurkumi (luon nuong xa)
Recepti Luke Nguyen
Riba iz tave s kurumom i koprom (cha ca hanoi)
Recepti Luke Nguyen
Crveni rak sa soli i paprom (cua rang muoi)
Recepti Luke Nguyen
Šaran kuhan u bambusu (ca nuong tre)