1. Zagrijte vašu gril pećnicu.
  2. Zagrijte tavu s teškim dnom i dodajte ulje. Dodajte češnjak i luk, te pržite dok ne omekšaju.
  3. Narežite chorizo kobasicu i dodajte u tavu. Dodajte konzervirane rajčice i narezane paprike, pecite na slaboj vatri oko 15 minuta.
  4. Kada se umak formirao, maknite s vatre i napravite četiri udubljenja uz pomoć žlice.
  5. U svako udubljenje razbijte jedno jaje i vratite na vatru kako bi se ispeklo. Jaja pecite dvije minute na vatri, a zatim još jednu dodatnu minutu stavite u gril pećnicu, neka jaja ostanu meka.
  6. Kako biste napravili hummus umak, u procesor za hranu stavite slanutak, sezamovo ulje, sok limete, sol i harissa pastu, te sve miksajte dok se ne sjedni u glatku smjesu.
  7. Tostirajte ploške kruha i namažite ih hummusom. Poslužite uz pečena jaja na sredini stola.

Sastojci

  • 4 velika jaja
  • 1 češanj češnjaka, narezan
  • ½ luk, narezan na kockice
  • 50g chorizo kobasice
  • 2 konzerve sjeckanih rajčica
  • 1 teglicu pečenih crvenih paprika
  • 1 konzervu slanutka
  • 100ml sezamovog ulja
  • Sol
  • Sok limete
  • 1 žlica harissa paste
  • 4 ploške kruha od kiselog tijesta

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve