Shakshuka s chorizom i začinjeni hummus tost
Recept iz: Mark Moriarty
- Zagrijte vašu gril pećnicu.
- Zagrijte tavu s teškim dnom i dodajte ulje. Dodajte češnjak i luk, te pržite dok ne omekšaju.
- Narežite chorizo kobasicu i dodajte u tavu. Dodajte konzervirane rajčice i narezane paprike, pecite na slaboj vatri oko 15 minuta.
- Kada se umak formirao, maknite s vatre i napravite četiri udubljenja uz pomoć žlice.
- U svako udubljenje razbijte jedno jaje i vratite na vatru kako bi se ispeklo. Jaja pecite dvije minute na vatri, a zatim još jednu dodatnu minutu stavite u gril pećnicu, neka jaja ostanu meka.
- Kako biste napravili hummus umak, u procesor za hranu stavite slanutak, sezamovo ulje, sok limete, sol i harissa pastu, te sve miksajte dok se ne sjedni u glatku smjesu.
- Tostirajte ploške kruha i namažite ih hummusom. Poslužite uz pečena jaja na sredini stola.
Sastojci
- 4 velika jaja
- 1 češanj češnjaka, narezan
- ½ luk, narezan na kockice
- 50g chorizo kobasice
- 2 konzerve sjeckanih rajčica
- 1 teglicu pečenih crvenih paprika
- 1 konzervu slanutka
- 100ml sezamovog ulja
- Sol
- Sok limete
- 1 žlica harissa paste
- 4 ploške kruha od kiselog tijesta
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Jolanta Delibozova
Riba s pastom od maslina i mozzarellom
Recepti Jolanta Delibozova
Pile s limunom