Sgroppino od limuna sa želeom od prosecca
Recept iz: Luca Ciano
Luca Ciano rođen je u Italiji, no prebcio je svoj život iz Milana u Australiju. Ljubav prema talijanskoj hrani nikako nije izgubio te često odaje počast svojim talijanskim korijenima kroz razne kulinarske pothvate. Sa već 15 godina, pokrenuo je svoji kulinarski put u Italiji, a do današnjeg dana postigao je razne uspjehe: nagrade, knjige, a sada dodaje i emisiju u svoja impresivna iskustsva.
Sastojci
- 500 ml prosecca DOC
- 1 limun, samo korica
- 3 lista jake želatine, namačite ih u hladnoj vodi dok ne omekšaju pa ocijedite
- 40 ml votke
- 20 ml limoncella
- 250 ml prosecca DOC
- 8 žlica sorbeta od limuna
Priprema
- 1. U manjem loncu zakuhajte 100 ml prosecca pa dodajte želatinu i otopite je miješanjem. Čim se otopi, lonac sklonite s vatre pa dodajte limunovu koricu i preostali prosecco. Izlijte ih u kalup po želji i najmanje 8 sati ili preko noći stežite u hladnjaku. Stegnut žele preokrenite iz kalupa i narežite na kockice veličine 1-1,5 cm.
- 2. Sastojke za koktel spojite blenderu ili žustrim miješanjem sjedinite u zdjeli pa dodajte žele od prosecca (nekoliko kockica sačuvajte za ukrašavanje).
- 3. Sgroppino 20-30 minuta hladite u zamrzivaču.
- 4. Izvadite ga i ulijte u čaše za koktele ili šampanjac.
- 5. Vrh koktela ukrasite grančicom metvice i kockicama želea od prosecca.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Michel Albert Roux
Mille feuille pogačice s čokoladom
Recepti Michel Albert Roux
Oreilettes
Recepti Michel Albert Roux
Poširane breskve s mačjim jezicima
Recepti Michel Albert Roux
Sufle od jagoda s pistacijama
Recepti Michel Albert Roux
Glazirana dinja sa šećerom i borovnicama
Recepti Ainsley Harriott
Staklenke s jagodama, keksima i cheesecakeom
Recepti Ainsley Harriott
Betsyne palačinkice s džemom od rabarbare i maline i šlagom
Recepti Ainsley Harriott
Pire od jagoda s kremom od bazge
Recepti Curtis Stone
Slatki složenac od kroasana i lješnjaka
Recepti Luca Ciano
Panna cotta od bivoljeg jogurta s preljevom od limoncella i jagoda