Luca Ciano rođen je u Italiji, no prebcio je svoj život iz Milana u Australiju. Ljubav prema talijanskoj hrani nikako nije izgubio te često odaje počast svojim talijanskim korijenima kroz razne kulinarske pothvate. Sa već 15 godina, pokrenuo je svoji kulinarski put u Italiji, a do današnjeg dana postigao je razne uspjehe: nagrade, knjige, a sada dodaje i emisiju u svoja impresivna iskustsva.

Sastojci

  • 500 ml prosecca DOC
  • 1 limun, samo korica
  • 3 lista jake želatine, namačite ih u hladnoj vodi dok ne omekšaju pa ocijedite
  • 40 ml votke
  • 20 ml limoncella
  • 250 ml prosecca DOC
  • 8 žlica sorbeta od limuna

Priprema

  • 1. U manjem loncu zakuhajte 100 ml prosecca pa dodajte želatinu i otopite je miješanjem. Čim se otopi, lonac sklonite s vatre pa dodajte limunovu koricu i preostali prosecco. Izlijte ih u kalup po želji i najmanje 8 sati ili preko noći stežite u hladnjaku. Stegnut žele preokrenite iz kalupa i narežite na kockice veličine 1-1,5 cm.
  • 2. Sastojke za koktel spojite blenderu ili žustrim miješanjem sjedinite u zdjeli pa dodajte žele od prosecca (nekoliko kockica sačuvajte za ukrašavanje).
  • 3. Sgroppino 20-30 minuta hladite u zamrzivaču.
  • 4. Izvadite ga i ulijte u čaše za koktele ili šampanjac.
  • 5. Vrh koktela ukrasite grančicom metvice i kockicama želea od prosecca.

Povezani recepti

Vidi sve