Sendvič s ribljim štapićima

Sendvič s ribljim štapićima

Opis

Način pripreme:

1. Peciva stavite u pećnicu da se ugriju na 130 stupnjeva.

2. Stavite filet bijele ribe (obliš, iverak, list ili druga bijela riba) na veliki komad papira za pečenje. Pospite solju, crnim paprom i s malo ljute crvene paprike. Pospite brašnom i uvaljajte sa svih strana.

3. Ugrijte tavu s malo masnoće i ispržite ribu, 3-4 minute sa svake strane. Prije okretanja naribajte malo parmezana po ribi i potom je okrenite.

4. Za tartarski umak u blender stavite kiselo mlijeko, kisele krastavce, iscijedite sok iz limuna, nakidajte peršin i listove zelene salate i stavite ocijeđene kapare. Sve promiješajte.

5. Krumpire narežite na tanke kriške, stavite u lonac i prekrijte vrućom vodom. Kuhajte skoro dok ne budu gotovi.

6. Peciva raspolovite. Donji dio premažite tartarskim umakom, zatim stavite riblje štapiće, ponovno malo tartara, nekoliko stabljika grbice i preklopite sendvič. Posložite ih na drvenu dasku i poslužite s posudama s tartarskim umakom i pireom od graška te kriškama limuna.

Sastojci

Sastojci

  • 4 punozrnata peciva
  • 480 g fileta bijele ribe
  • sol i papar
  • 1 prstohvat crvene ljute paprike
  • 0.5 šalice brašna
  • maslinovo ulje
  • 25 g parmezana
  • grbica
  • 1 limun

Za tartarski umak

  • 6 kiselih krastavaca
  • 1 žličica kapara
  • 250 g kiselog mlijeka
  • 0.25 vezice peršina
  • 1 limun
  • sok
  • 1 mala zelena salata

Za pire od graška

  • 1 krumpir
  • 500 g zamrznutog graška
  • 0.5 vezice svježe mente

Povezani recepti