Opis
Način pripreme:
1. Peciva stavite u pećnicu da se ugriju na 130 stupnjeva.
2. Stavite filet bijele ribe (obliš, iverak, list ili druga bijela riba) na veliki komad papira za pečenje. Pospite solju, crnim paprom i s malo ljute crvene paprike. Pospite brašnom i uvaljajte sa svih strana.
3. Ugrijte tavu s malo masnoće i ispržite ribu, 3-4 minute sa svake strane. Prije okretanja naribajte malo parmezana po ribi i potom je okrenite.
4. Za tartarski umak u blender stavite kiselo mlijeko, kisele krastavce, iscijedite sok iz limuna, nakidajte peršin i listove zelene salate i stavite ocijeđene kapare. Sve promiješajte.
5. Krumpire narežite na tanke kriške, stavite u lonac i prekrijte vrućom vodom. Kuhajte skoro dok ne budu gotovi.
6. Peciva raspolovite. Donji dio premažite tartarskim umakom, zatim stavite riblje štapiće, ponovno malo tartara, nekoliko stabljika grbice i preklopite sendvič. Posložite ih na drvenu dasku i poslužite s posudama s tartarskim umakom i pireom od graška te kriškama limuna.
Sastojci
Sastojci
- 4 punozrnata peciva
- 480 g fileta bijele ribe
- sol i papar
- 1 prstohvat crvene ljute paprike
- 0.5 šalice brašna
- maslinovo ulje
- 25 g parmezana
- grbica
- 1 limun
Za tartarski umak
- 6 kiselih krastavaca
- 1 žličica kapara
- 250 g kiselog mlijeka
- 0.25 vezice peršina
- 1 limun
- sok
- 1 mala zelena salata
Za pire od graška
- 1 krumpir
- 500 g zamrznutog graška
- 0.5 vezice svježe mente