Sendvič s ribljim štapićima

Isprobajte klasično Englesko jelo na Jamie Oliverov način! Jamie Oliver dovodi nam brzi i jednostavni recept za riblje štapiće, no ovaj put ih pretvaramo u sendvič.

Sastojci

  • Sastojci4 punozrnata peciva 480 g fileta bijele ribe sol i papar 1 prstohvat crvene ljute paprike 0.5 šalice brašna maslinovo ulje 25 g parmezana grbica 1 limunZa tartarski umak6 kiselih krastavaca 1 žličica kapara 250 g kiselog mlijeka 0.25 vezice peršina 1 limun sok 1 mala zelena salataZa pire od graška1 krumpir 500 g zamrznutog graška 0.5 vezice svježe mente

Priprema

  • Način pripreme:
  • 1. Peciva stavite u pećnicu da se ugriju na 130 stupnjeva.
  • 2. Stavite filet bijele ribe (obliš, iverak, list ili druga bijela riba) na veliki komad papira za pečenje. Pospite solju, crnim paprom i s malo ljute crvene paprike. Pospite brašnom i uvaljajte sa svih strana.
  • 3. Ugrijte tavu s malo masnoće i ispržite ribu, 3-4 minute sa svake strane. Prije okretanja naribajte malo parmezana po ribi i potom je okrenite.
  • 4. Za tartarski umak u blender stavite kiselo mlijeko, kisele krastavce, iscijedite sok iz limuna, nakidajte peršin i listove zelene salate i stavite ocijeđene kapare. Sve promiješajte.
  • 5. Krumpire narežite na tanke kriške, stavite u lonac i prekrijte vrućom vodom. Kuhajte skoro dok ne budu gotovi.
  • 6. Peciva raspolovite. Donji dio premažite tartarskim umakom, zatim stavite riblje štapiće, ponovno malo tartara, nekoliko stabljika grbice i preklopite sendvič. Posložite ih na drvenu dasku i poslužite s posudama s tartarskim umakom i pireom od graška te kriškama limuna.

Povezani recepti

Vidi sve