Sendvič s kamenicama
Recept iz: Valentine Warner
Za majonezu:
1. U zdjeli umutite jedno jaje, malo limunova soka, punu žlicu dijon senfa, majonezu i mljeveni crni papar dok ne dobijete bogatiju, domaću majonezu.
2. Sitno narežite ¼ bijelog kupusa i umiješajte u majonezu da dobijete kremastu salatu od kupusa.
Za kamenice:
3. Razbijte jaje u zdjelu i umutite ga.
4. U tanjur stavite šalicu brašna i umiješajte čajnu žlicu krupne morske soli.
5. U drugu zdjelu pomiješajte krušne mrvice, timijan i sitno izmrvljene kekse od integralnog brašna.
6. Otvorite kamenice i izvadite ih.
7. Svaku kamenicu uvaljajte u brašno i otresite višak. Zatim uvaljajte u jaje pa u krušne mrvice tako da su potpuno prekrivene.
8. Tanko narežite krastavce po duljini te narežite rajčice da budu spremne za slaganje sendviča.
9. Kamenice ili pržite u fritezi na temperaturi od 170 stupnjeva ili u tavu srednje veličine ulijte oko 2 cm suncokretova ulja, zagrijte do jednake temperature. Ne zaboravite regulirati temperaturu.
10.Prerežite žemlje napola.
11.Pržite kamenice oko 3 minute ili dok ne poprime zlatnu boju. Okrenite ih jedanput. Kada su gotove, izvadite ih i stavite na kuhinjski papir da upiju višak masnoće.
12.Začinite rajčice prstohvatom soli.
13.Složite sendvič. Prvo stavite obilati sloj salate od kupusa, dodajte kamenice, pa kisele krastavce, rajčice i na kraju malo zelenog tabasca. Poklopite drugom polovicom žemlje i poslužite.
Sastojci
- Za majonezu1 žumanjak 1 limun 2 male žličice senfa dijon 2 velike žlice majoneze papar 0.25 bijelog kupusaZa kamenice1 jaje 100 g krušnih mrvica prstohvat sušenog timijana 2 keksa od integralnog brašna 12 velikih kamenica 1 veliki slatko-kiseli krastavac 1 rajčica suncokretovo ulje dovoljno da bude visoko 2 cm u tavi srednje veličine žemlje zeleni ili crveni umak tabasco sol i papar po želji
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Mary Berry
Tartovi s kozjim sirom i ljutikom
Recepti Ainsley Harriott
Kruh s češnjakom