Opis
Za majonezu:
1. U zdjeli umutite jedno jaje, malo limunova soka, punu žlicu dijon senfa, majonezu i mljeveni crni papar dok ne dobijete bogatiju, domaću majonezu.
2. Sitno narežite ¼ bijelog kupusa i umiješajte u majonezu da dobijete kremastu salatu od kupusa.
Za kamenice:
3. Razbijte jaje u zdjelu i umutite ga.
4. U tanjur stavite šalicu brašna i umiješajte čajnu žlicu krupne morske soli.
5. U drugu zdjelu pomiješajte krušne mrvice, timijan i sitno izmrvljene kekse od integralnog brašna.
6. Otvorite kamenice i izvadite ih.
7. Svaku kamenicu uvaljajte u brašno i otresite višak. Zatim uvaljajte u jaje pa u krušne mrvice tako da su potpuno prekrivene.
8. Tanko narežite krastavce po duljini te narežite rajčice da budu spremne za slaganje sendviča.
9. Kamenice ili pržite u fritezi na temperaturi od 170 stupnjeva ili u tavu srednje veličine ulijte oko 2 cm suncokretova ulja, zagrijte do jednake temperature. Ne zaboravite regulirati temperaturu.
10.Prerežite žemlje napola.
11.Pržite kamenice oko 3 minute ili dok ne poprime zlatnu boju. Okrenite ih jedanput. Kada su gotove, izvadite ih i stavite na kuhinjski papir da upiju višak masnoće.
12.Začinite rajčice prstohvatom soli.
13.Složite sendvič. Prvo stavite obilati sloj salate od kupusa, dodajte kamenice, pa kisele krastavce, rajčice i na kraju malo zelenog tabasca. Poklopite drugom polovicom žemlje i poslužite.
Sastojci
Za majonezu
- 1 žumanjak
- 1 limun
- 2 male žličice senfa dijon
- 2 velike žlice majoneze
- papar
- 0.25 bijelog kupusa
Za kamenice
- 1 jaje
- 100 g krušnih mrvica
- prstohvat sušenog timijana
- 2 keksa od integralnog brašna
- 12 velikih kamenica
- 1 veliki slatko-kiseli krastavac
- 1 rajčica
- suncokretovo ulje
- dovoljno da bude visoko 2 cm u tavi srednje veličine
- žemlje
- zeleni ili crveni umak tabasco
- sol i papar po želji