Mary Berry je poznata britanska kuharica, spisateljica i televizijska voditeljica koja je napisala preko 80 kulinarskih knjiga i vodila nekoliko televizijskih serija za BBC. Također je pokrenula vlastitu kulinarsku školu "Aga Workshop" i 2012. godine odlikovana je Ordenom Britanskog carstva za svoj doprinos kulinarskom svijetu.

Sastojci

  • Za biskvit:
  • 225g margarina, ravno iz hladnjaka, dodatno za zamašćivanje
  • 225g fini šećer (kotač)
  • 225g samodizajućeg brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 4 velika jaja, tučena
  • 2 svježe jabuke, oguljene, izvaditi sredinu i naribati (vidi bilješku)
  • šećer u prahu za posipanje
  • Za nadjev od limuna:
  • 150ml slatkog vrhnja
  • 45 g kreme od limuna

Priprema

  • Zagrijati pećnicu na 180˚C/160˚C, namastite oba okrugla kalupa promjera 20 cm i na dno položite izrezani disk masnog papira za pečenje.
  • Izmjerite sve sastojke za biskvit osim jabuka i šećera u prahu, stavite sve u veliku zdjelu i miksajte električnim mikserom dok se sve ne sjedini. Ručno umiješajte ribane jabuke u smjesu, zatim odvojite smjesu na pola i stavite polovice u kalupe, poravnajte.
  • Pecite u pećnici otprilike 25-30 minuta dok ne poprimi zlatnu boju, digne se i dok se rubovi ne odvoje od kalupa. Pustite da se hlade u kalupima.
  • Za to vrijeme, napravite nadjev. Tucite slatko vrhnje dok se ne formiraju vrhovi, zatim lagano umiješajte kremu od limuna. Izvadite kolače iz kalupa i ogulite papir za pečenje. Jedan kolač okrenite obrnuto na pladanj. Namažite kremom od limuna do rubova, stavite drugi kolač nježno na vrh kako bi napravili efekt sendviča.

Povezani recepti

Vidi sve