Opis

Zagrijati pećnicu na 180˚C/160˚C, namastite oba okrugla kalupa promjera 20 cm i na dno položite izrezani disk masnog papira za pečenje.

Izmjerite sve sastojke za biskvit osim jabuka i šećera u prahu, stavite sve u veliku zdjelu i miksajte električnim mikserom dok se sve ne sjedini. Ručno umiješajte ribane jabuke u smjesu, zatim odvojite smjesu na pola i stavite polovice u kalupe, poravnajte.

Pecite u pećnici otprilike 25-30 minuta dok ne poprimi zlatnu boju, digne se i dok se rubovi ne odvoje od kalupa. Pustite da se hlade u kalupima.

Za to vrijeme, napravite nadjev. Tucite slatko vrhnje dok se ne formiraju vrhovi, zatim lagano umiješajte kremu od limuna. Izvadite kolače iz kalupa i ogulite papir za pečenje. Jedan kolač okrenite obrnuto na pladanj. Namažite kremom od limuna do rubova, stavite drugi kolač nježno na vrh kako bi napravili efekt sendviča.

Sastojci

Za biskvit:

  • 225g margarina, ravno iz hladnjaka, dodatno za zamašćivanje
  • 225g fini šećer (kotač)
  • 225g samodizajućeg brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 4 velika jaja, tučena
  • 2 svježe jabuke, oguljene, izvaditi sredinu i naribati (vidi bilješku)
  • šećer u prahu za posipanje

Za nadjev od limuna:

  • 150ml slatkog vrhnja
  • 45 g kreme od limuna

Povezani recepti