Semifreddo od maslaca od kikirikija

Semifreddo od maslaca od kikirikija

Opis

Semifreddo

Izrežite šest kvadrata plastične folije (20cm x 20cm) i obložite svaku šalicu. Ostavite ih sa strane za kasnije. Umutite šlag i stavite ga u posudu. Pokrijte šlag plastičnom folijom i stavite u hladnjak za kasnije. U lončiću prokuhajte šećer, vodu i pastu od vanilije. Stavite maslac od kikirikija i bijelu čokoladu u lončić i prelijte kipućom smjesom uz miješanje kako bi se sve sjedinilo. Dodajte nasjeckani maslac i sol i miješajte da se sve sjedini. Ostavite da se prohladi prije nego što ubacite poluumućeni šlag. Izvažite 100 g moussea i stavite u svaku šalicu. Zatvorite vrh vrećice i zavrnite je da dobije oblik suze. Stavite šalice u zamrzivač i ostavite četiri sata da se zamrznu.

Završno ukrašavanje

Otopite čokoladu ili je topite postepeno ako sadrži kakao maslac. Kako biste postepeno otopili čokoladu, ugrijte je u plastičnoj posudi u mikrovalnoj pećnici na 30 sekundi nekoliko puta. Kad dobijete 50% tekuće i 50% čvrste smjese, miješajte bez dodatnog grijanja da se sva čokolada rastopi. U međuvremenu, grubo isjeckajte kikiriki. Izvadite mousse iz plastične vrećice. Zabodite svaki kolačić čačkalicom i umočite ga u čokoladu. Odmah pospite isjeckanim kikirikijem jer se čokolada brzo stisne. Kad su svi kolačići ukrašeni, vratite ih u zamrzivač do posluživanja.

Sastojci

Sastojci

  • 22 g vrhnja za šlag sa 35% m.m.
  • hladnog
  • 100 g šećera
  • 50 ml vode
  • ¼ žličice paste od vanilije
  • 125 g maslaca od kikirikija s komadićima kikirikija
  • 50 g kvalitetne bijele čokolade
  • 40 g neslanog maslaca
  • 2 g morske soli

Završno ukrašavanje

  • 400 g kvalitetne mliječne čokolade za umakanje
  • 100 g slanog kikirikija za ukrašavanje

Povezani recepti