Pjenica

  1. Od plastične folije izrežite šest kvadrata (20cm x 20cm) i obložite svaku čašicu. Ostavite ih sa strane dok niste spremni za slaganje. Polovično istucite vrhnje i prebacite u zdjelu.
  2. Vrhnje prekrijte plastičnom folijom i vratite u hladnjak dok vam ne zatreba.
  3. U loncu zavrijte šećer, vodu i pastu od vanilije. U zdjelu stavite maslac od kikirikija i bijelu čokoladu, te prelijte vrelom smjesom, miješajte dok se sve ne sjedini.
  4. Dodajte narezani maslac i sol, promiješajte pjenjačom. Prije spajanja s polovično tučenim vrhnjem, ohladite smjesu na tjelesnu temperaturu. Izvažite 100g semifredda i stavljate u svaku obloženu čašicu.
  5. Uhvatite vrh plastične folije i zavrnite, kako bi se stvorio oblik suze. Čašice stavite u zamrzivač i zamrznite na četiri sata ili dok vam ne zatrebaju.

Preljev

  1. Otopite čokoladu ili je temperirajte ako sadrži kakao maslac. Kako biste temperirali čokoladu, zagrijavajte je u mikrovalnoj pećnici u intervalima od 30 sekundi, dok ne postignete 50% tekućine, a 50% komadića čokolade.
  2. Žustro miješajte bez dodatnog zagrijavanja, sve dok se čokolada ne rastopi. Ako vam ostanu tvrdoglavi komadići koji se nisu rastopili, čokoladu možete zagrijati sušilom za kosu uz neprestano miješanje.
  3. U međuvremenu, grubo nasjeckajte kikiriki. Izvadite semifreddo iz kalupa plastične folije.
  4. Umetnite čačkalicu ili ražnjić kroz dno svakog zamrznutog semifredda. Budite sigurni da je semifreddo još uvijek zamrznut prije nego ga umočite u čokoladu.
  5. Podignite štapić koji ste umetnuli i umočite semifreddo u zdjelu s čokoladom.
  6. Nakon što umočite semifreddo, čokolada će se brzo stvrdnuti, zato ih brzo pospite nasjeckanim kikirikijem i posložite na tanjur.
  7. Vratite semifreddo u zamrzivač do vremena za posluživanje.

Sastojci

  • Pjenica od kikiriki maslaca
  • 22 g slatkog vrhnja 35% udio masti, ohlađeno
  • 100g sitnog (kotač) šećera                
  • 50ml vode                  
  • ¼ žličice paste od vanilije
  • 125g maslaca od kikirikija s komadićima
  • 50g bijele čokolade visoke kvalitete              
  • 40g maslaca                           
  • 2g morske soli
  • Preljev
  • 400g mliječna čokolada visoke kvalitete, za prelijevanje
  • 100g slani kikiriki, za posipanje

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve