Seljačka pita od jabuka

Priprema

 

Nadjev od jabuka

Jabuke ogulite, uklonite koštice i narežite ih na kriške. Uvaljajte ih u šećer i cimet u prahu.

 

Tijesto

Zagrijte pećnicu na 180 °C. Namastite posudu za pečenje. Po duljini prepolovite štapić vanilije i sastružite srž. Lagano miješajte maslac, šećer, cimet u prahu i srž vanilije te polako dodajte jaja. U smjesu umiješajte brašno s praškom za pecivo i soli. Pažljivo umiješajte mlijeko. Ulijte tijesto u posudu za pečenje i rasporedite kriške jabuke. Seljačku pitu od jabuka pecite oko 30 minuta tako da bude zlatnosmeđe boje.

 

Glazura

Miješajte bjelanjak i šećer u prahu dok ne dobijete smjesu koja se može istisnuti. Od papira za pečenje načinite kornet, napunite ga glazurom i istisnite glazuru po površini pite.

 

Sastojci

  • Nadjev od jabuka2 abuke 85 g šećera 1 žličica cimeta u prahuTijesto 1 štapić vanilije 115 g maslaca 75 g svjetlosmeđeg šećera 150 g šećera 1 žličica cimeta u prahu 2 jaja 210 g brašna 1 žlica praška za pecivo 1 prstohvat soli 75 ml mlijekaGlazura 05 bjelanjka 8 žlica šećera u prahu

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve