Seljačka pita od jabuka
Recept iz: Rudolph van Veen
Priprema
Nadjev od jabuka
Jabuke ogulite, uklonite koštice i narežite ih na kriške. Uvaljajte ih u šećer i cimet u prahu.
Tijesto
Zagrijte pećnicu na 180 °C. Namastite posudu za pečenje. Po duljini prepolovite štapić vanilije i sastružite srž. Lagano miješajte maslac, šećer, cimet u prahu i srž vanilije te polako dodajte jaja. U smjesu umiješajte brašno s praškom za pecivo i soli. Pažljivo umiješajte mlijeko. Ulijte tijesto u posudu za pečenje i rasporedite kriške jabuke. Seljačku pitu od jabuka pecite oko 30 minuta tako da bude zlatnosmeđe boje.
Glazura
Miješajte bjelanjak i šećer u prahu dok ne dobijete smjesu koja se može istisnuti. Od papira za pečenje načinite kornet, napunite ga glazurom i istisnite glazuru po površini pite.
Sastojci
- Nadjev od jabuka2 abuke 85 g šećera 1 žličica cimeta u prahuTijesto 1 štapić vanilije 115 g maslaca 75 g svjetlosmeđeg šećera 150 g šećera 1 žličica cimeta u prahu 2 jaja 210 g brašna 1 žlica praška za pecivo 1 prstohvat soli 75 ml mlijekaGlazura 05 bjelanjka 8 žlica šećera u prahu
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Rudolph van Veen
Tekstualni kolačići
Recepti Rudolph van Veen
Flammkuchen
Recepti Rudolph van Veen
Desertna pizza s voćem
Recepti Rudolph van Veen
Mini kolači od limunade
Recepti Rudolph van Veen
Medvjeđi kolači
Recepti Rudolph van Veen
Čokoladna fontana sa sljezom i svježim voćem
Recepti Rudolph van Veen
Biskvit (plata s voćem)
Recepti Rudolph van Veen
Schwarzwald torta
Recepti Rudolph van Veen
Portugalska rolada
Recepti Rudolph van Veen
Tiramisu s jagodama