Seljačka pita od jabuka
Recept iz: Rudolph van Veen
Rudolph van Veen imao je dječački san – postati kuharom. Godine 1985. uspješno je završio kulinarsku školu u Bredi, a potom je radio kao glavni kuhar u Švicarskoj, specijalizirao se za slastičarske proizvode i u dvadeset sedmoj godini ostvaruje SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) Master – što je najviša pohvala koju jedan Nizozemac može dobiti.
Sastojci
- 2 jabuke
- 85 g šećera
- 1 žličica cimeta u prahu
- 1 štapić vanilije
- 115 g maslaca
- 75 g svjetlosmeđeg šećera
- 150g šećera
- 1 žličica cimeta u prahu
- 2 jaja
- 210 g brašna
- 1 žlica praška za pecivo
- 1 prstohvat soli
- 75 ml mlijeka
- 05 bjelanjka
- 8 žlica šećera u prahu
Priprema
- 1. Jabuke ogulite, uklonite koštice i narežite ih na kriške. Uvaljajte ih u šećer i cimet u prahu.
- 2. Zagrijte pećnicu na 180 °C. Namastite posudu za pečenje. Po duljini prepolovite štapić vanilije i sastružite srž. Lagano miješajte maslac, šećer, cimet u prahu i srž vanilije te polako dodajte jaja. U smjesu umiješajte brašno s praškom za pecivo i soli. Pažljivo umiješajte mlijeko. Ulijte tijesto u posudu za pečenje i rasporedite kriške jabuke. Seljačku pitu od jabuka pecite oko 30 minuta tako da bude zlatnosmeđe boje.
- 3. Miješajte bjelanjak i šećer u prahu dok ne dobijete smjesu koja se može istisnuti. Od papira za pečenje načinite kornet, napunite ga glazurom i istisnite glazuru po površini pite.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Desert s čokoladnim tartufima
Recepti Mary Berry
Glazirani francuski tart od bresaka
Recepti Mary Berry
Čokoladne brownie kocke
Recepti Kirsten Tibballs
Parfe s bijelom čokoladom i kikirikijem
Recepti Mary Berry
Galette od krušaka i borovnica
Recepti Kirsten Tibballs
Semifredo s jagodama i vrhnjem
Recepti Kirsten Tibballs
Tart s malinama i slatkim vrhnjem
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladni kolač rocky road
Recepti Kirsten Tibballs
Pikantni čokoladni napitak s ledom
Recepti Kirsten Tibballs
Sladoledni štapići čupavci