Seljačka pita od jabuka

Rudolph van Veen imao je dječački san – postati kuharom. Godine 1985. uspješno je završio kulinarsku školu u Bredi, a potom je radio kao glavni kuhar u Švicarskoj, specijalizirao se za slastičarske proizvode i u dvadeset sedmoj godini ostvaruje SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) Master – što je najviša pohvala koju jedan Nizozemac može dobiti.

 

Sastojci

  • 2 jabuke
  • 85 g šećera
  • 1 žličica cimeta u prahu
  • 1 štapić vanilije
  • 115 g maslaca
  • 75 g svjetlosmeđeg šećera
  • 150g šećera
  • 1 žličica cimeta u prahu
  • 2 jaja
  • 210 g brašna
  • 1 žlica praška za pecivo
  • 1 prstohvat soli
  • 75 ml mlijeka
  • 05 bjelanjka
  • 8 žlica šećera u prahu

Priprema

  • 1. Jabuke ogulite, uklonite koštice i narežite ih na kriške. Uvaljajte ih u šećer i cimet u prahu.
  • 2. Zagrijte pećnicu na 180 °C. Namastite posudu za pečenje. Po duljini prepolovite štapić vanilije i sastružite srž. Lagano miješajte maslac, šećer, cimet u prahu i srž vanilije te polako dodajte jaja. U smjesu umiješajte brašno s praškom za pecivo i soli. Pažljivo umiješajte mlijeko. Ulijte tijesto u posudu za pečenje i rasporedite kriške jabuke. Seljačku pitu od jabuka pecite oko 30 minuta tako da bude zlatnosmeđe boje.
  • 3. Miješajte bjelanjak i šećer u prahu dok ne dobijete smjesu koja se može istisnuti. Od papira za pečenje načinite kornet, napunite ga glazurom i istisnite glazuru po površini pite.

Povezani recepti

Vidi sve