Seljačka pita od jabuka

Seljačka pita od jabuka

Opis

Priprema

 

Nadjev od jabuka

Jabuke ogulite, uklonite koštice i narežite ih na kriške. Uvaljajte ih u šećer i cimet u prahu.

 

Tijesto

Zagrijte pećnicu na 180 °C. Namastite posudu za pečenje. Po duljini prepolovite štapić vanilije i sastružite srž. Lagano miješajte maslac, šećer, cimet u prahu i srž vanilije te polako dodajte jaja. U smjesu umiješajte brašno s praškom za pecivo i soli. Pažljivo umiješajte mlijeko. Ulijte tijesto u posudu za pečenje i rasporedite kriške jabuke. Seljačku pitu od jabuka pecite oko 30 minuta tako da bude zlatnosmeđe boje.

 

Glazura

Miješajte bjelanjak i šećer u prahu dok ne dobijete smjesu koja se može istisnuti. Od papira za pečenje načinite kornet, napunite ga glazurom i istisnite glazuru po površini pite.

 

Sastojci

Nadjev od jabuka

  • 2 abuke
  • 85 g šećera
  • 1 žličica cimeta u prahu

Tijesto

  • 1 štapić vanilije
  • 115 g maslaca
  • 75 g svjetlosmeđeg šećera
  • 150 g šećera
  • 1 žličica cimeta u prahu
  • 2 jaja
  • 210 g brašna
  • 1 žlica praška za pecivo
  • 1 prstohvat soli
  • 75 ml mlijeka

Glazura

  • 0
  • 5 bjelanjka
  • 8 žlica šećera u prahu

Povezani recepti