SCOTCH EGGS od kobasice farinheire i prepeličjih jaja s majonezom i curryjem

SCOTCH EGGS od kobasice farinheire i prepeličjih jaja s majonezom i curryjem

Opis

1. Kuhajte osam prepeličjih jaja 2-3 minute
2. Dok se to kuha, u mikseru usitnite luk i 4-5 grančica peršina da dobijete kašu
3. Zatim dodajte kobasicu farinheiru bez kožice, narezanu na komade, i 200 g narezane piletine. Posolite, popaprite, žličicu senfa i napravite homogenu smjesu.
4. Stavite dva lista folije na dasku. Izvadite dio smjese, rasprostrite je po foliji. Stavite prepeličje jaje u smjesu i smotajte je pomoću folije kako biste jaje prekrili smjesom. Ponovite postupak sa svim ostalim jajima i posložite sve na tanjur.
5. Zatim panirajte ta jaja, najprije uvaljate u brašno, pa u jaje i onda u krušne mrvice.
6. Odnesite u zamrzivač na 10 minuta i pecite u ulju na 160 º.
7. U međuvremenu napravite majonezu s curryjem tako da u mikser stavite 2 žumanjka, žlicu senfa i miksat ćete to dok se jaje ne razmuti. Odmah postupno dolijevajte 2 dl maslinova ulja kroz otvor na poklopcu posude u kojoj miksate.
8. Nakon toga skinite poklopac

Dodajte žlicu octa, punu žličicu curryja, soli, papra i ponovno miksajte dok ne dobijete homogenu smjesu. I to je to!
1. Kuhajte osam prepeličjih jaja 2-3 minute
2. Dok se to kuha, u mikseru usitnite luk i 4-5 grančica peršina da dobijete kašu
3. Zatim dodajte kobasicu farinheiru bez kožice, narezanu na komade, i 200 g narezane piletine. Posolite, popaprite, žličicu senfa i napravite homogenu smjesu.
4. Stavite dva lista folije na dasku. Izvadite dio smjese, rasprostrite je po foliji. Stavite prepeličje jaje u smjesu i smotajte je pomoću folije kako biste jaje prekrili smjesom. Ponovite postupak sa svim ostalim jajima i posložite sve na tanjur.
5. Zatim panirajte ta jaja, najprije uvaljate u brašno, pa u jaje i onda u krušne mrvice.
6. Odnesite u zamrzivač na 10 minuta i pecite u ulju na 160 º.
7. U međuvremenu napravite majonezu s curryjem tako da u mikser stavite 2 žumanjka, žlicu senfa i miksat ćete to dok se jaje ne razmuti. Odmah postupno dolijevajte 2 dl maslinova ulja kroz otvor na poklopcu posude u kojoj miksate.
8. Nakon toga skinite poklopac

Dodajte žlicu octa, punu žličicu curryja, soli, papra i ponovno miksajte dok ne dobijete homogenu smjesu. I to je to!

Sastojci

Sastojci

  • 8 prepeličjih jaja
  • 1 kobasica farinheira
  • 200 g narezane piletine/puretine
  • 1 svežnjić peršina
  • 1 luk
  • sol
  • papar
  • 1 veliko jaje
  • 0.5 šalice brašna
  • 0.5 šalice krušnih mrvica
  • 2 žlice vode
  • maslinovo ulje

Majoneza sa senfom i curryjem

  • 1 žumanjak
  • 1 žlica senfa
  • 2 dcl maslinovog ulja
  • 1 žlica octa
  • 1 žličica curryja
  • sol
  • papar

Povezani recepti