Opis
1. Kuhajte osam prepeličjih jaja 2-3 minute
2. Dok se to kuha, u mikseru usitnite luk i 4-5 grančica peršina da dobijete kašu
3. Zatim dodajte kobasicu farinheiru bez kožice, narezanu na komade, i 200 g narezane piletine. Posolite, popaprite, žličicu senfa i napravite homogenu smjesu.
4. Stavite dva lista folije na dasku. Izvadite dio smjese, rasprostrite je po foliji. Stavite prepeličje jaje u smjesu i smotajte je pomoću folije kako biste jaje prekrili smjesom. Ponovite postupak sa svim ostalim jajima i posložite sve na tanjur.
5. Zatim panirajte ta jaja, najprije uvaljate u brašno, pa u jaje i onda u krušne mrvice.
6. Odnesite u zamrzivač na 10 minuta i pecite u ulju na 160 º.
7. U međuvremenu napravite majonezu s curryjem tako da u mikser stavite 2 žumanjka, žlicu senfa i miksat ćete to dok se jaje ne razmuti. Odmah postupno dolijevajte 2 dl maslinova ulja kroz otvor na poklopcu posude u kojoj miksate.
8. Nakon toga skinite poklopac
Dodajte žlicu octa, punu žličicu curryja, soli, papra i ponovno miksajte dok ne dobijete homogenu smjesu. I to je to!
1. Kuhajte osam prepeličjih jaja 2-3 minute
2. Dok se to kuha, u mikseru usitnite luk i 4-5 grančica peršina da dobijete kašu
3. Zatim dodajte kobasicu farinheiru bez kožice, narezanu na komade, i 200 g narezane piletine. Posolite, popaprite, žličicu senfa i napravite homogenu smjesu.
4. Stavite dva lista folije na dasku. Izvadite dio smjese, rasprostrite je po foliji. Stavite prepeličje jaje u smjesu i smotajte je pomoću folije kako biste jaje prekrili smjesom. Ponovite postupak sa svim ostalim jajima i posložite sve na tanjur.
5. Zatim panirajte ta jaja, najprije uvaljate u brašno, pa u jaje i onda u krušne mrvice.
6. Odnesite u zamrzivač na 10 minuta i pecite u ulju na 160 º.
7. U međuvremenu napravite majonezu s curryjem tako da u mikser stavite 2 žumanjka, žlicu senfa i miksat ćete to dok se jaje ne razmuti. Odmah postupno dolijevajte 2 dl maslinova ulja kroz otvor na poklopcu posude u kojoj miksate.
8. Nakon toga skinite poklopac
Dodajte žlicu octa, punu žličicu curryja, soli, papra i ponovno miksajte dok ne dobijete homogenu smjesu. I to je to!
2. Dok se to kuha, u mikseru usitnite luk i 4-5 grančica peršina da dobijete kašu
3. Zatim dodajte kobasicu farinheiru bez kožice, narezanu na komade, i 200 g narezane piletine. Posolite, popaprite, žličicu senfa i napravite homogenu smjesu.
4. Stavite dva lista folije na dasku. Izvadite dio smjese, rasprostrite je po foliji. Stavite prepeličje jaje u smjesu i smotajte je pomoću folije kako biste jaje prekrili smjesom. Ponovite postupak sa svim ostalim jajima i posložite sve na tanjur.
5. Zatim panirajte ta jaja, najprije uvaljate u brašno, pa u jaje i onda u krušne mrvice.
6. Odnesite u zamrzivač na 10 minuta i pecite u ulju na 160 º.
7. U međuvremenu napravite majonezu s curryjem tako da u mikser stavite 2 žumanjka, žlicu senfa i miksat ćete to dok se jaje ne razmuti. Odmah postupno dolijevajte 2 dl maslinova ulja kroz otvor na poklopcu posude u kojoj miksate.
8. Nakon toga skinite poklopac
Dodajte žlicu octa, punu žličicu curryja, soli, papra i ponovno miksajte dok ne dobijete homogenu smjesu. I to je to!
1. Kuhajte osam prepeličjih jaja 2-3 minute
2. Dok se to kuha, u mikseru usitnite luk i 4-5 grančica peršina da dobijete kašu
3. Zatim dodajte kobasicu farinheiru bez kožice, narezanu na komade, i 200 g narezane piletine. Posolite, popaprite, žličicu senfa i napravite homogenu smjesu.
4. Stavite dva lista folije na dasku. Izvadite dio smjese, rasprostrite je po foliji. Stavite prepeličje jaje u smjesu i smotajte je pomoću folije kako biste jaje prekrili smjesom. Ponovite postupak sa svim ostalim jajima i posložite sve na tanjur.
5. Zatim panirajte ta jaja, najprije uvaljate u brašno, pa u jaje i onda u krušne mrvice.
6. Odnesite u zamrzivač na 10 minuta i pecite u ulju na 160 º.
7. U međuvremenu napravite majonezu s curryjem tako da u mikser stavite 2 žumanjka, žlicu senfa i miksat ćete to dok se jaje ne razmuti. Odmah postupno dolijevajte 2 dl maslinova ulja kroz otvor na poklopcu posude u kojoj miksate.
8. Nakon toga skinite poklopac
Dodajte žlicu octa, punu žličicu curryja, soli, papra i ponovno miksajte dok ne dobijete homogenu smjesu. I to je to!
Sastojci
Sastojci
- 8 prepeličjih jaja
- 1 kobasica farinheira
- 200 g narezane piletine/puretine
- 1 svežnjić peršina
- 1 luk
- sol
- papar
- 1 veliko jaje
- 0.5 šalice brašna
- 0.5 šalice krušnih mrvica
- 2 žlice vode
- maslinovo ulje
Majoneza sa senfom i curryjem
- 1 žumanjak
- 1 žlica senfa
- 2 dcl maslinovog ulja
- 1 žlica octa
- 1 žličica curryja
- sol
- papar