SCOTCH EGGS od kobasice farinheire i prepeličjih jaja s majonezom i curryjem
1. Kuhajte osam prepeličjih jaja 2-3 minute
2. Dok se to kuha, u mikseru usitnite luk i 4-5 grančica peršina da dobijete kašu
3. Zatim dodajte kobasicu farinheiru bez kožice, narezanu na komade, i 200 g narezane piletine. Posolite, popaprite, žličicu senfa i napravite homogenu smjesu.
4. Stavite dva lista folije na dasku. Izvadite dio smjese, rasprostrite je po foliji. Stavite prepeličje jaje u smjesu i smotajte je pomoću folije kako biste jaje prekrili smjesom. Ponovite postupak sa svim ostalim jajima i posložite sve na tanjur.
5. Zatim panirajte ta jaja, najprije uvaljate u brašno, pa u jaje i onda u krušne mrvice.
6. Odnesite u zamrzivač na 10 minuta i pecite u ulju na 160 º.
7. U međuvremenu napravite majonezu s curryjem tako da u mikser stavite 2 žumanjka, žlicu senfa i miksat ćete to dok se jaje ne razmuti. Odmah postupno dolijevajte 2 dl maslinova ulja kroz otvor na poklopcu posude u kojoj miksate.
8. Nakon toga skinite poklopac
Dodajte žlicu octa, punu žličicu curryja, soli, papra i ponovno miksajte dok ne dobijete homogenu smjesu. I to je to!
1. Kuhajte osam prepeličjih jaja 2-3 minute
2. Dok se to kuha, u mikseru usitnite luk i 4-5 grančica peršina da dobijete kašu
3. Zatim dodajte kobasicu farinheiru bez kožice, narezanu na komade, i 200 g narezane piletine. Posolite, popaprite, žličicu senfa i napravite homogenu smjesu.
4. Stavite dva lista folije na dasku. Izvadite dio smjese, rasprostrite je po foliji. Stavite prepeličje jaje u smjesu i smotajte je pomoću folije kako biste jaje prekrili smjesom. Ponovite postupak sa svim ostalim jajima i posložite sve na tanjur.
5. Zatim panirajte ta jaja, najprije uvaljate u brašno, pa u jaje i onda u krušne mrvice.
6. Odnesite u zamrzivač na 10 minuta i pecite u ulju na 160 º.
7. U međuvremenu napravite majonezu s curryjem tako da u mikser stavite 2 žumanjka, žlicu senfa i miksat ćete to dok se jaje ne razmuti. Odmah postupno dolijevajte 2 dl maslinova ulja kroz otvor na poklopcu posude u kojoj miksate.
8. Nakon toga skinite poklopac
Dodajte žlicu octa, punu žličicu curryja, soli, papra i ponovno miksajte dok ne dobijete homogenu smjesu. I to je to!
2. Dok se to kuha, u mikseru usitnite luk i 4-5 grančica peršina da dobijete kašu
3. Zatim dodajte kobasicu farinheiru bez kožice, narezanu na komade, i 200 g narezane piletine. Posolite, popaprite, žličicu senfa i napravite homogenu smjesu.
4. Stavite dva lista folije na dasku. Izvadite dio smjese, rasprostrite je po foliji. Stavite prepeličje jaje u smjesu i smotajte je pomoću folije kako biste jaje prekrili smjesom. Ponovite postupak sa svim ostalim jajima i posložite sve na tanjur.
5. Zatim panirajte ta jaja, najprije uvaljate u brašno, pa u jaje i onda u krušne mrvice.
6. Odnesite u zamrzivač na 10 minuta i pecite u ulju na 160 º.
7. U međuvremenu napravite majonezu s curryjem tako da u mikser stavite 2 žumanjka, žlicu senfa i miksat ćete to dok se jaje ne razmuti. Odmah postupno dolijevajte 2 dl maslinova ulja kroz otvor na poklopcu posude u kojoj miksate.
8. Nakon toga skinite poklopac
Dodajte žlicu octa, punu žličicu curryja, soli, papra i ponovno miksajte dok ne dobijete homogenu smjesu. I to je to!
1. Kuhajte osam prepeličjih jaja 2-3 minute
2. Dok se to kuha, u mikseru usitnite luk i 4-5 grančica peršina da dobijete kašu
3. Zatim dodajte kobasicu farinheiru bez kožice, narezanu na komade, i 200 g narezane piletine. Posolite, popaprite, žličicu senfa i napravite homogenu smjesu.
4. Stavite dva lista folije na dasku. Izvadite dio smjese, rasprostrite je po foliji. Stavite prepeličje jaje u smjesu i smotajte je pomoću folije kako biste jaje prekrili smjesom. Ponovite postupak sa svim ostalim jajima i posložite sve na tanjur.
5. Zatim panirajte ta jaja, najprije uvaljate u brašno, pa u jaje i onda u krušne mrvice.
6. Odnesite u zamrzivač na 10 minuta i pecite u ulju na 160 º.
7. U međuvremenu napravite majonezu s curryjem tako da u mikser stavite 2 žumanjka, žlicu senfa i miksat ćete to dok se jaje ne razmuti. Odmah postupno dolijevajte 2 dl maslinova ulja kroz otvor na poklopcu posude u kojoj miksate.
8. Nakon toga skinite poklopac
Dodajte žlicu octa, punu žličicu curryja, soli, papra i ponovno miksajte dok ne dobijete homogenu smjesu. I to je to!
Sastojci
- Sastojci8 prepeličjih jaja 1 kobasica farinheira 200 g narezane piletine/puretine 1 svežnjić peršina 1 luk sol papar 1 veliko jaje 0.5 šalice brašna 0.5 šalice krušnih mrvica 2 žlice vode maslinovo uljeMajoneza sa senfom i curryjem1 žumanjak 1 žlica senfa 2 dcl maslinovog ulja 1 žlica octa 1 žličica curryja sol papar
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Tartovi s kozjim sirom i ljutikom
Recepti Mary Berry
15-minutna tjestenina
Recepti Mary Berry
Gljive s češnjakom i dimljenom šunkom na tostiranom briocheu
Recepti Adam Liaw
Kokošja juha s dvije vrste okruglica (Hønsekødssuppe)
Recepti Adam Liaw
Juha od graška s raženim i pirovim palačinkama
Recepti Primož Dolničar
Kiseli kupus
Recepti Primož Dolničar
Juha od gljiva
Recepti Lora i Stoyan
Popečci od skute s umakom od rajčice
Recepti Lora i Stoyan
Pite od mljevenog mesa i povrća
Recepti Lora i Stoyan
Trokut pite s nadjevom od gljiva i sira