Mark Moriarty je zvijezda u kulinarskom svijetu koja je radila u poznatom Greenhouse restoranu u Dublinu i proglašen je mladim kuharom godine Svjetske organizacije San Pellegrino. Njegov inovativni i kreativni pristup hrani donio mu je mjesto na Forbesovoj 30under30 listi.

 

Sastojci

  • 160 g maslaca
  • 160 g šećera
  • 160 g brašna za dizana tijesta
  • 3 jaja
  • Krema od maslaca:
  • 140 g maslaca, omekšalog
  • 280 g šećera u prahu
  • 5 žlica soka od limuna
  • 2 mahune vanilije

Priprema

  • 1. Zagrijte pećnicu na 180 ºC.
  • 2. U zdjeli izmiksajte maslac i šećer da postane lagan i kremast, dodajte jaja pa miksajte dalje dok ne nastane smjesa za kolač.
  • 3. Kalupe obložene papirom za pečenje napunite s tri četvrtine smjese.
  • 4. Pecite ih 15 minuta dok podjednako ne narastu i dobiju zlatnosmeđu boju pa ih izvadite da se ohlade.
  • 5. Za kremu, umutite maslac i šećer u prahu. Začinite prstohvatom soli i vanilijom pa prelijte limunovim sokom.
  • 6. Pomoću vrećice sa zvjezdastim otvorom istisnite kremu na kolače prije posluživanja.

Povezani recepti

Vidi sve