Savršene šparoge Annabel Langbein

Annabel Langbein poznata je kulinarska stručnjakinja iz Novoga Zelanda i autorica čak 18 knjiga o kuhanju. Njezine knjige prevedene su na mnoge jezike i više od dva milijuna primjeraka prodano je u Europi, Sjevernoj Americi i Australiji.

Annabel je diplomirala botaniku na Lincoln Universityju. Uzgaja ono najpotrebnije za sebe i svoju obitelj u organskom vrtu u svome domu u Aucklandu, kao i u svojoj kolibi na obali jezera Wanaka.

Znanje i razumijevanje kako biljke rastu vrlo je korisno kada je u pitanju kuhanje, kaže Annabel. Članica je Savjeta za održivi razvoj Novoga Zelanda i strastveni zagovornik upotrebe sezonskih sastojaka u kuhinji.

Sastojci

  • 2-3 velike šake vrhova šparoga (oko 6 po osobi)
  • 1 šalica vode
  • 1 velika žlica maslaca
  • 1 žličica soli

Priprema

  • 1. Odlomite tvrde krajeve od vrhova šparoga (tvrdi dijelovi mogu se skuhati za temeljac).
  • 2. U veliki lonac ili tavu za prženje koja je dovoljno široka da šparoge mogu stati po duljini stavite vodu, maslac i sol te uzavrite.
  • 3. Kada voda uzavre, dodajte šparoge, pokrijte i kuhajte dok ne omekšaju (3-5 minuta, ovisno o duljini).
  • 4. Dobro ocijedite, poslažite na pladanj za serviranje i odmah poslužite.
  • Kako biste pripremili šparoge otkinite vrhove na onom dijelu gdje se lako lome – to je obično mjesto na kojem stabljika prelazi iz tvrdog u mekano.

Povezani recepti

Vidi sve