Savršene šparoge Annabel Langbein
Annabel Langbein poznata je kulinarska stručnjakinja iz Novoga Zelanda i autorica čak 18 knjiga o kuhanju. Njezine knjige prevedene su na mnoge jezike i više od dva milijuna primjeraka prodano je u Europi, Sjevernoj Americi i Australiji.
Annabel je diplomirala botaniku na Lincoln Universityju. Uzgaja ono najpotrebnije za sebe i svoju obitelj u organskom vrtu u svome domu u Aucklandu, kao i u svojoj kolibi na obali jezera Wanaka.
Znanje i razumijevanje kako biljke rastu vrlo je korisno kada je u pitanju kuhanje, kaže Annabel. Članica je Savjeta za održivi razvoj Novoga Zelanda i strastveni zagovornik upotrebe sezonskih sastojaka u kuhinji.
Sastojci
- 2-3 velike šake vrhova šparoga (oko 6 po osobi)
- 1 šalica vode
- 1 velika žlica maslaca
- 1 žličica soli
Priprema
- 1. Odlomite tvrde krajeve od vrhova šparoga (tvrdi dijelovi mogu se skuhati za temeljac).
- 2. U veliki lonac ili tavu za prženje koja je dovoljno široka da šparoge mogu stati po duljini stavite vodu, maslac i sol te uzavrite.
- 3. Kada voda uzavre, dodajte šparoge, pokrijte i kuhajte dok ne omekšaju (3-5 minuta, ovisno o duljini).
- 4. Dobro ocijedite, poslažite na pladanj za serviranje i odmah poslužite.
- Kako biste pripremili šparoge otkinite vrhove na onom dijelu gdje se lako lome – to je obično mjesto na kojem stabljika prelazi iz tvrdog u mekano.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Justine Schofield
Pirjane tikvice s limunom i češnjakom
Recepti Justine Schofield
Otvoreni sendvič s krastavcem i inćunima
Recepti Lora i Stoyan
Listovi vinove loze punjeni bulgurom i sušenim rajčicama
Recepti Luke Nguyen
Vegetarijanski stir-fry sa staklenim rezancima
Recepti Ainsley Harriott
Karipski somuni s muškatnom tikvom i slanutkom
Recepti Adam Liaw
Povrtno varivo s kokosovim mlijekom
Recepti Silvia Colloca
Varivo od graha i tjestenine
Recepti Silvia Colloca
Složenac od patlidžana
Recepti Nadiya Hussain
Shakshuka sa špinatom
Recepti Lora i Stoyan
Grah s vrganjima