Savršene šparoge Annabel Langbein

Šparoge se prekuhavanjem unište – kako biste ih savršeno skuhali, nije potrebno više od pet minuta. 


Odlomite tvrde krajeve od vrhova šparoga (tvrdi dijelovi mogu se skuhati za temeljac). U veliki lonac ili tavu za prženje koja je dovoljno široka da šparoge mogu stati po duljini stavite vodu, maslac i sol te uzavrite. Kada voda uzavre, dodajte šparoge, pokrijte i kuhajte dok ne omekšaju (3-5 minuta, ovisno o duljini). Dobro ocijedite, poslažite na pladanj za serviranje i odmah poslužite.

 

Savjeti

Kako biste pripremili šparoge, otkinite vrhove na onom dijelu gdje se lako lome – to je obično mjesto na kojem stabljika prelazi iz tvrdog u mekano.

 

Potrebno je samo 48 sati da šparoge narastu iz malog izdanka i budu spremne za berbu. Tražite one s čvrstim vrhovima i hrskavim stabljikama te čuvajte s krajevima uronjenima u hladnu vodu, kao za cvijeće. 

Za više sjajnih recepata Annabel Langbein posjetite www. annabel-langbein.com


Sastojci

  • 2-3 velike šake vrhova šparoga (oko 6 po osobi)1 šalica vode 1 velika žlica maslaca 1 žličica soli

Priprema