Savršena Pavlova

Donna Hay poznata je australska kuharica i autorica najprodavanijih kuharica. Njezina recepti usredotočeni su na osnovne sastojke i hranu koju lako možete pripremiti u vlastitom domu.

Sastojci

  • 1 količina beze-smjese koja uvijek dobro ispadne (pogledajte osnovni recept)
  • 375 ml vrhnja za šlag (s oko 35% masnoće)
  • maline
  • unutarnji dio marakuje
  • kriške breskve za posluživanje

Priprema

  • 1. Zagrijte pećnicu na 150 stupnjeva.
  • 2. Olovkom nacrtajte krug promjera 20 cm na papir za pečenje. Stavite ga (tako da je nacrtani dio s donje strane) na lagano namašćen lim za pečenje. Okrenite papir za pečenje tako da je dio na kojem ste crtali s donje strane – tako se ništa neće prenijeti na koru.
  • 3. Žlicom prebacite beze-smjesu i uredno je razmažite po nacrtanom krugu. Smanjite temperaturu pećnice na 120 stupnjeva i pecite jedan sat. Ostavite beze-koru da se polagano hladi u pećnici sa zatvorenim vratima. Idealno bi bilo preko noći.
  • 3. Stavite vrhnje za šlag u zdjelu električnog miksera i mutite dok ne dobijete mekane vrhove. Stavite koru na postolje za tortu ili tanjur te prekrijte vrhnjem, malinama, marakujom i breskvama. Navedene količine dovoljne su za 8-10 osoba.

Povezani recepti

Vidi sve