Savršena Pavlova
Recept iz: Donna Hay
Zagrijte pećnicu na 150 stupnjeva.
Olovkom nacrtajte krug promjera 20 cm na papir za pečenje. Stavite ga (tako da je nacrtani dio s donje strane) na lagano namašćen lim za pečenje.*
Žlicom prebacite beze-smjesu i uredno je razmažite po nacrtanom krugu. Smanjite temperaturu pećnice na 120 stupnjeva i pecite jedan sat. Pustite koru da se potpuno ohladi u zatvorenoj pećnici.**
Stavite vrhnje za šlag u zdjelu električnog miksera i mutite dok ne dobijete mekane vrhove. Stavite koru na postolje za tortu ili tanjur te prekrijte vrhnjem, malinama, marakujom i breskvama. Navedene količine dovoljne su za 8-10 osoba.
NAPOMENE
*Okrenite papir za pečenje tako da je dio na kojem ste crtali s donje strane – tako se ništa neće prenijeti na koru.
**Ostavite beze-koru da se polagano hladi u pećnici sa zatvorenim vratima. Idealno bi bilo preko noći.
Sastojci
- Savršena Pavlova1 količina beze-smjese koja uvijek dobro ispadne (pogledajte osnovni recept) 375 ml vrhnja za šlag (s oko 35% masnoće) maline unutarnji dio marakuje kriške breskve – za posluživanje
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Knickerbocker glory
Recepti Mary Berry
Kolačići od jabuka i badema
Recepti Ainsley Harriott
Kolačići od kokosa i limete
Recepti Mary Berry
Meringa s bobicama i šlagom
Recepti Martha Stewart
Kruh sa smeđim maslacem
Recepti Martha Stewart
Tart od sira s marelicama
Recepti Martha Stewart
Tart s jabukama
Recepti Martha Stewart
Tart s malinama i jagodama
Recepti Martha Stewart
Čokoladni mousse
Recepti Martha Stewart
Torta sa sladoledom i trostrukim čokoladnim užitkom