Savijača s lososom
- 3 poriluka
- 2 velike tikvice
- maslinovo ulje
- 2 grančice svježe majčine dušice
- 200 g ostataka prethodno pripremljenog lososa
- 100 g feta sira
- 1 limun
- 3 velika jaja
- 250 g pakiranja kora za savijače
- 15 g parmezana
- 1 rimska salata
- 1 krastavac
- 3 žlice ekstradjevičanskog maslinova ulja
Očistite i narežite poriluk i tikvice te ih prepržite s majčinom dušicom na niskoj vatri na malo ulja. Lagano pirjajte 30 minuta ili dok ne omekane i poprime žućkastu boju, prvih 15 minuta poklopljene, povremeno miješajući. Kad omekane, začinite i ostavite da se hladi 5 do 10 minuta.
Zagrijte pećnicu na 180 °C /350 °F/, plinsku na 4. Razmrvite
lososa u ohlađenu smjesu, razmrvite fetu, naribajte koricu jednog limuna,
dodajte jaja i dobro sve promiješajte. Kore za savijače poslažite po lagano
nauljenom dnu tave ili posude (promjera oko 30 cm) koja može u pećnicu tako da
se kore međusobno preklapaju i da vise preko ruba tave – pazite da potpuno
prekrijete dno i da vam ostane dovoljno kore preko ruba da prekrije nadjev –
premazujući uljem svaku koru. Stavite nadjev s lososom, a potom preklopite koru
da napravite poklopac. Premažite vrh maslinovim uljem i pospite sitno naribanim
parmezanom. Pecite u donjem dijelu pećnice 45 do 50 minuta, ili dok ne dobije
zlatnu hrskavu koricu.
U međuvremenu narežite zelenu salatu i krastavac (ja obožavam svoj cik-cak nož – savjetujem vam da ga kupite). Pomiješajte sok jednog limuna, ekstradjevičansko maslinovo ulje te prstohvat soli i papra, a potom time prelijte salatu. Prebacite pitu na dasku za rezanje, narežite na trokute i poslužite.
- 3 poriluka
- 2 velike tikvice
- maslinovo ulje
- 2 grančice svježe majčine dušice
- 200 g ostataka prethodno pripremljenog lososa
- 100 g feta sira
- 1 limun
- 3 velika jaja
- 250 g pakiranja kora za savijače
- 15 g parmezana
- 1 rimska salata
- 1 krastavac
- 3 žlice ekstradjevičanskog maslinova ulja
Očistite i narežite poriluk i tikvice te ih prepržite s majčinom dušicom na niskoj vatri na malo ulja. Lagano pirjajte 30 minuta ili dok ne omekane i poprime žućkastu boju, prvih 15 minuta poklopljene, povremeno miješajući. Kad omekane, začinite i ostavite da se hladi 5 do 10 minuta.
Zagrijte pećnicu na 180 °C /350 °F/, plinsku na 4. Razmrvite
lososa u ohlađenu smjesu, razmrvite fetu, naribajte koricu jednog limuna,
dodajte jaja i dobro sve promiješajte. Kore za savijače poslažite po lagano
nauljenom dnu tave ili posude (promjera oko 30 cm) koja može u pećnicu tako da
se kore međusobno preklapaju i da vise preko ruba tave – pazite da potpuno
prekrijete dno i da vam ostane dovoljno kore preko ruba da prekrije nadjev –
premazujući uljem svaku koru. Stavite nadjev s lososom, a potom preklopite koru
da napravite poklopac. Premažite vrh maslinovim uljem i pospite sitno naribanim
parmezanom. Pecite u donjem dijelu pećnice 45 do 50 minuta, ili dok ne dobije
zlatnu hrskavu koricu.
U međuvremenu narežite zelenu salatu i krastavac (ja obožavam svoj cik-cak nož – savjetujem vam da ga kupite). Pomiješajte sok jednog limuna, ekstradjevičansko maslinovo ulje te prstohvat soli i papra, a potom time prelijte salatu. Prebacite pitu na dasku za rezanje, narežite na trokute i poslužite.