Savijača s lososom
  • 3 poriluka
  • 2 velike tikvice
  • maslinovo ulje
  • 2 grančice svježe majčine dušice
  • 200 g ostataka prethodno pripremljenog lososa
  • 100 g feta sira
  • 1 limun
  • 3 velika jaja
  • 250 g pakiranja kora za savijače
  • 15 g parmezana
  • 1 rimska salata
  • 1 krastavac
  • 3 žlice ekstradjevičanskog maslinova ulja

Očistite i narežite poriluk i tikvice te ih prepržite s majčinom dušicom na niskoj vatri na malo ulja. Lagano pirjajte 30 minuta ili dok ne omekane i poprime žućkastu boju, prvih 15 minuta poklopljene, povremeno miješajući. Kad omekane, začinite i ostavite da se hladi 5 do 10 minuta.

Zagrijte pećnicu na 180 °C /350 °F/, plinsku na 4. Razmrvite lososa u ohlađenu smjesu, razmrvite fetu, naribajte koricu jednog limuna, dodajte jaja i dobro sve promiješajte. Kore za savijače poslažite po lagano nauljenom dnu tave ili posude (promjera oko 30 cm) koja može u pećnicu tako da se kore međusobno preklapaju i da vise preko ruba tave – pazite da potpuno prekrijete dno i da vam ostane dovoljno kore preko ruba da prekrije nadjev – premazujući uljem svaku koru. Stavite nadjev s lososom, a potom preklopite koru da napravite poklopac. Premažite vrh maslinovim uljem i pospite sitno naribanim parmezanom. Pecite u donjem dijelu pećnice 45 do 50 minuta, ili dok ne dobije zlatnu hrskavu koricu.

U međuvremenu narežite zelenu salatu i krastavac (ja obožavam svoj cik-cak nož – savjetujem vam da ga kupite). Pomiješajte sok jednog limuna, ekstradjevičansko maslinovo ulje te prstohvat soli i papra, a potom time prelijte salatu. Prebacite pitu na dasku za rezanje, narežite na trokute i poslužite.


  • 3 poriluka
  • 2 velike tikvice
  • maslinovo ulje
  • 2 grančice svježe majčine dušice
  • 200 g ostataka prethodno pripremljenog lososa
  • 100 g feta sira
  • 1 limun
  • 3 velika jaja
  • 250 g pakiranja kora za savijače
  • 15 g parmezana
  • 1 rimska salata
  • 1 krastavac
  • 3 žlice ekstradjevičanskog maslinova ulja

Očistite i narežite poriluk i tikvice te ih prepržite s majčinom dušicom na niskoj vatri na malo ulja. Lagano pirjajte 30 minuta ili dok ne omekane i poprime žućkastu boju, prvih 15 minuta poklopljene, povremeno miješajući. Kad omekane, začinite i ostavite da se hladi 5 do 10 minuta.

Zagrijte pećnicu na 180 °C /350 °F/, plinsku na 4. Razmrvite lososa u ohlađenu smjesu, razmrvite fetu, naribajte koricu jednog limuna, dodajte jaja i dobro sve promiješajte. Kore za savijače poslažite po lagano nauljenom dnu tave ili posude (promjera oko 30 cm) koja može u pećnicu tako da se kore međusobno preklapaju i da vise preko ruba tave – pazite da potpuno prekrijete dno i da vam ostane dovoljno kore preko ruba da prekrije nadjev – premazujući uljem svaku koru. Stavite nadjev s lososom, a potom preklopite koru da napravite poklopac. Premažite vrh maslinovim uljem i pospite sitno naribanim parmezanom. Pecite u donjem dijelu pećnice 45 do 50 minuta, ili dok ne dobije zlatnu hrskavu koricu.

U međuvremenu narežite zelenu salatu i krastavac (ja obožavam svoj cik-cak nož – savjetujem vam da ga kupite). Pomiješajte sok jednog limuna, ekstradjevičansko maslinovo ulje te prstohvat soli i papra, a potom time prelijte salatu. Prebacite pitu na dasku za rezanje, narežite na trokute i poslužite.

Sastojci

    Priprema