Priprema:

Očistiti koštice i oguliti dinju. Tanko narezati dinju, vodeći računa da kriške budu slične veličine kao i fileti kraljevske skuše.

U veliku posudu staviti šećer, sol i ocat od riže te razmutiti dok se šećer ne rastopi.

Dodati dinju i blago miješati. Narezati rajčice na četvrtine i blago zamiješati u smjesu s dinjom.

Nožem, pod kutom, tanko izrezati ribu.

Za preljev, pomiješati sojin umak, miso paštetu i ulje od sezama u posudi s 3 žlice tekućine za kiseljenje i miješati dok se ne sljubi. Miso pašteta će blago zgusnuti preljev.

Za serviranje, pomoću četkice za tijesto, namazati preljev na tanjur. Dodati listove shiso preko preljeva i dodati skušu, ukiseljenu dinju i rajčicu kako bi okružili ribu i listove shisa. Lagano preliti sve preostalim preljevom i ukrasiti začinima.

Sastojci

  • Ukiseljena dinja
  • ¼  dinje
  • 1 žlica šećera
  • 1 žlica soli 
  • 3 žlice octa od rižinog vina 
  • 4 male rajčice
  • 300 g filea od kraljevske skuše sa skinutim krljuštima
  • Preljev
  • 1 žličica sojinog umaka 
  • ½ žličice bijele miso paštete
  • ½ žličice ulja od sezama
  • Za serviranje
  • 6 shiso listova (po želji)
  • Mladi dragušac, za ukrašavanje

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve