Sashimi od kraljevske skuše s ukiseljenom dinjom
Recept iz: Justine Schofield
Priprema:
Očistiti koštice i oguliti dinju. Tanko narezati dinju, vodeći računa da kriške budu slične veličine kao i fileti kraljevske skuše.
U veliku posudu staviti šećer, sol i ocat od riže te razmutiti dok se šećer ne rastopi.
Dodati dinju i blago miješati. Narezati rajčice na četvrtine i blago zamiješati u smjesu s dinjom.
Nožem, pod kutom, tanko izrezati ribu.
Za preljev, pomiješati sojin umak, miso paštetu i ulje od sezama u posudi s 3 žlice tekućine za kiseljenje i miješati dok se ne sljubi. Miso pašteta će blago zgusnuti preljev.
Za serviranje, pomoću četkice za tijesto, namazati preljev na tanjur. Dodati listove shiso preko preljeva i dodati skušu, ukiseljenu dinju i rajčicu kako bi okružili ribu i listove shisa. Lagano preliti sve preostalim preljevom i ukrasiti začinima.
Sastojci
- Ukiseljena dinja
- ¼ dinje
- 1 žlica šećera
- 1 žlica soli
- 3 žlice octa od rižinog vina
- 4 male rajčice
- 300 g filea od kraljevske skuše sa skinutim krljuštima
- Preljev
- 1 žličica sojinog umaka
- ½ žličice bijele miso paštete
- ½ žličice ulja od sezama
- Za serviranje
- 6 shiso listova (po želji)
- Mladi dragušac, za ukrašavanje
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Jolanta Delibozova
Riba s pastom od maslina i mozzarellom
Recepti Jolanta Delibozova
Pile s limunom