Sarme na antilski
Donosimo vam recept za neobičnu, a preukusnu sarmu!
Sastojci
- 100 g kuhane riže
- 1 glavica luka
- 1 češanj češnjaka
- 1 crvena paprika
- 1 ljuta paprika
- 250 g šampinjona
- 1 rajčica
- 75 g maslaca
- 500 g telećeg mljevenog mesa
- 2 pakiranja po 68 g koncentrata pirea od rajčice
- 2 žličice suhog origana
- 1 žličica pikalili umaka
- 1 žličica ribljeg umaka
- 1 žlica umaka od soje
- 1 glavica kupusa
- 2 jaja
- komad maslaca za prženje
Priprema
- 1. Ogulite i narežite luk i češnjak na sitno. Rajčice i paprike narežite na kocke. Ljutu papriku narežite na tanke ploške, a po želji uklonite ili ostavite sjemenke.
- 2. Stavite maslac u tavicu i ostavite da se rastopi. Dodajte mljeveno meso i pržite uz miješanje dok ne promijeni boju. Dodajte pire od rajčice i promiješajte. Dodajte narezano povrće i promiješajte. Kuhajte dok povrće ne smanji svoj volumen. Tada dodajte gljive narezane na kocke. Začinite suhim origanom, pikalilijem, ribljim i umakom od soje. Ako smjesa postane suha, dodajte malo vode. Dodajte kuhanu rižu koja je ostala od prethodnoga dana i miješajte 2 minute. Nadjev za sarme ostavite da se hladi.
- 3. Učinite poprečni rez nožem po tvrdom dijelu glavice kupusa. Odvojite 12 listova kupusa. Blanširajte ih u posudi u kipućoj slanoj vodi 1-1 ½ minutu. Zatim ih odmah stavite u posudu s ledeno hladnom vodom kako bi sačuvali boju i vitamine.
- 4. Svakom listu odstranite tvrdu žilu, stavite nadjev na list i uvijte u sarmu. Krajeve spojite metalnom iglom ili čačkalicom.
- 5. Razbijte jaja u jednoj posudi. Rastopite maslac u tavi. Umočite sarme u jaja ili ih premažite kistom i ispržite ih na maslacu s obje strane dok ne poprime zlatnu koricu.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Jolanta Delibozova
Riba s pastom od maslina i mozzarellom
Recepti Jolanta Delibozova
Pile s limunom