Sarme na antilski

Donosimo vam recept za neobičnu, a preukusnu sarmu!

Sastojci

  • 100 g kuhane riže
  • 1 glavica luka
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 crvena paprika
  • 1 ljuta paprika
  • 250 g šampinjona
  • 1 rajčica
  • 75 g maslaca
  • 500 g telećeg mljevenog mesa
  • 2 pakiranja po 68 g koncentrata pirea od rajčice
  • 2 žličice suhog origana
  • 1 žličica pikalili umaka
  • 1 žličica ribljeg umaka
  • 1 žlica umaka od soje
  • 1 glavica kupusa
  • 2 jaja
  • komad maslaca za prženje

Priprema

  • 1. Ogulite i narežite luk i češnjak na sitno. Rajčice i paprike narežite na kocke. Ljutu papriku narežite na tanke ploške, a po želji uklonite ili ostavite sjemenke.
  • 2. Stavite maslac u tavicu i ostavite da se rastopi. Dodajte mljeveno meso i pržite uz miješanje dok ne promijeni boju. Dodajte pire od rajčice i promiješajte. Dodajte narezano povrće i promiješajte. Kuhajte dok povrće ne smanji svoj volumen. Tada dodajte gljive narezane na kocke. Začinite suhim origanom, pikalilijem, ribljim i umakom od soje. Ako smjesa postane suha, dodajte malo vode. Dodajte kuhanu rižu koja je ostala od prethodnoga dana i miješajte 2 minute. Nadjev za sarme ostavite da se hladi.
  • 3. Učinite poprečni rez nožem po tvrdom dijelu glavice kupusa. Odvojite 12 listova kupusa. Blanširajte ih u posudi u kipućoj slanoj vodi 1-1 ½  minutu. Zatim ih odmah stavite u posudu s ledeno hladnom vodom kako bi sačuvali boju i vitamine.
  • 4. Svakom listu odstranite tvrdu žilu, stavite nadjev na list i uvijte u sarmu. Krajeve spojite metalnom iglom ili čačkalicom.
  • 5. Razbijte jaja u jednoj posudi. Rastopite maslac u tavi. Umočite sarme u jaja ili ih premažite kistom i ispržite ih na maslacu s obje strane dok ne poprime zlatnu koricu.

Povezani recepti

Vidi sve