Opis
1. Na srednjoj ili jakoj vatri u tavi ugrijte maslinovo i sezamovo ulje. Dodajte đumbir, češnjak i feferon i pecite jednu do dvije minute ili dok sastojci ne otpuste aromu.
2. Dodajte slaninu i pecite još tri-četiri minute. Dodajte zelene mahune i gljive te začinite po želji. Dodajte mljeveno meso i kuhajte pet minuta ili dok ne poprimi boju, miješajući povremeno da razbijete grudice.
3. Dodajte vodene kestene. Promiješajte klice kineskog vlasca, korijandar i mladi luk. Zalijte sojinim umakom i umakom hoisin i dobro promiješajte.
4. Poslužite vruće iz tave u šalici od listova salate.
Sastojci
Sastojci
- 500 g mljevene piletine
- 1 glavica ljutike
- sitno narezana
- 2 režnja češnjaka
- sitno narezana
- 2 žličice svježe naribanog đumbira
- 1 dugački feferon
- očišćen od sjemenki i sitno nasjeckan
- ¼ žličice sezamova ulja
- maslinovo ulje
- 150 g slanine
- narezane na kockice
- 100 g zelenih mahuna
- sitno narezanih
- 100 g gljiva
- sitno narezanih na kockice
- 230 g vodenog kestena u konzervi
- ocijeđenog i nasjeckanog
- 1 vezica klica kineskog vlasca
- sitno nasjeckanog
- ½ vezice korijandra
- krupno nasjeckanog
- ½ vezice mladog luka
- krupno nasjeckanog
- 1 žlica sojina umaka
- 2 žlice umaka hoisin
Za posluživanje
- 1 velika glavica salate kristalke