Sang Choy Bow

1. Na srednjoj ili jakoj vatri u tavi ugrijte maslinovo i sezamovo ulje. Dodajte đumbir, češnjak i feferon i pecite jednu do dvije minute ili dok sastojci ne otpuste aromu.

2. Dodajte slaninu i pecite još tri-četiri minute. Dodajte zelene mahune i gljive te začinite po želji. Dodajte mljeveno meso i kuhajte pet minuta ili dok ne poprimi boju, miješajući povremeno da razbijete grudice.

3. Dodajte vodene kestene. Promiješajte klice kineskog vlasca, korijandar i mladi luk. Zalijte sojinim umakom i umakom hoisin i dobro promiješajte.

4. Poslužite vruće iz tave u šalici od listova salate.

Sastojci

  • Sastojci500 g mljevene piletine 1 glavica ljutike sitno narezana 2 režnja češnjaka sitno narezana 2 žličice svježe naribanog đumbira 1 dugački feferon očišćen od sjemenki i sitno nasjeckan ¼ žličice sezamova ulja maslinovo ulje 150 g slanine narezane na kockice 100 g zelenih mahuna sitno narezanih 100 g gljiva sitno narezanih na kockice 230 g vodenog kestena u konzervi ocijeđenog i nasjeckanog 1 vezica klica kineskog vlasca sitno nasjeckanog ½ vezice korijandra krupno nasjeckanog ½ vezice mladog luka krupno nasjeckanog 1 žlica sojina umaka 2 žlice umaka hoisinZa posluživanje 1 velika glavica salate kristalke

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve