Opis

1. Na srednjoj ili jakoj vatri u tavi ugrijte maslinovo i sezamovo ulje. Dodajte đumbir, češnjak i feferon i pecite jednu do dvije minute ili dok sastojci ne otpuste aromu.

2. Dodajte slaninu i pecite još tri-četiri minute. Dodajte zelene mahune i gljive te začinite po želji. Dodajte mljeveno meso i kuhajte pet minuta ili dok ne poprimi boju, miješajući povremeno da razbijete grudice.

3. Dodajte vodene kestene. Promiješajte klice kineskog vlasca, korijandar i mladi luk. Zalijte sojinim umakom i umakom hoisin i dobro promiješajte.

4. Poslužite vruće iz tave u šalici od listova salate.

Sastojci

Sastojci

  • 500 g mljevene piletine
  • 1 glavica ljutike
  • sitno narezana
  • 2 režnja češnjaka
  • sitno narezana
  • 2 žličice svježe naribanog đumbira
  • 1 dugački feferon
  • očišćen od sjemenki i sitno nasjeckan
  • ¼ žličice sezamova ulja
  • maslinovo ulje
  • 150 g slanine
  • narezane na kockice
  • 100 g zelenih mahuna
  • sitno narezanih
  • 100 g gljiva
  • sitno narezanih na kockice
  • 230 g vodenog kestena u konzervi
  • ocijeđenog i nasjeckanog
  • 1 vezica klica kineskog vlasca
  • sitno nasjeckanog
  • ½ vezice korijandra
  • krupno nasjeckanog
  • ½ vezice mladog luka
  • krupno nasjeckanog
  • 1 žlica sojina umaka
  • 2 žlice umaka hoisin

Za posluživanje

  • 1 velika glavica salate kristalke

Povezani recepti