Sang Choy Bow
Recept iz: Adrian Richardson

1. Na srednjoj ili jakoj vatri u tavi ugrijte maslinovo i sezamovo ulje. Dodajte đumbir, češnjak i feferon i pecite jednu do dvije minute ili dok sastojci ne otpuste aromu.
2. Dodajte slaninu i pecite još tri-četiri minute. Dodajte zelene mahune i gljive te začinite po želji. Dodajte mljeveno meso i kuhajte pet minuta ili dok ne poprimi boju, miješajući povremeno da razbijete grudice.
3. Dodajte vodene kestene. Promiješajte klice kineskog vlasca, korijandar i mladi luk. Zalijte sojinim umakom i umakom hoisin i dobro promiješajte.
4. Poslužite vruće iz tave u šalici od listova salate.
Sastojci
- Sastojci500 g mljevene piletine 1 glavica ljutike sitno narezana 2 režnja češnjaka sitno narezana 2 žličice svježe naribanog đumbira 1 dugački feferon očišćen od sjemenki i sitno nasjeckan ¼ žličice sezamova ulja maslinovo ulje 150 g slanine narezane na kockice 100 g zelenih mahuna sitno narezanih 100 g gljiva sitno narezanih na kockice 230 g vodenog kestena u konzervi ocijeđenog i nasjeckanog 1 vezica klica kineskog vlasca sitno nasjeckanog ½ vezice korijandra krupno nasjeckanog ½ vezice mladog luka krupno nasjeckanog 1 žlica sojina umaka 2 žlice umaka hoisinZa posluživanje 1 velika glavica salate kristalke
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Adrian Richardson
Korejske okruglice
Recepti Adrian Richardson
Kokice sa slaninom i sirom
Recepti Adrian Richardson
Smotuljci od naan kruha s piletinom na maslacu
Recepti Adrian Richardson
Prljavi Martini
Recepti Adrian Richardson
Richov Rocky Road
Recepti Adrian Richardson
Slanina glazirana javorom i kavom
Recepti Adrian Richardson
Tacosi s račićima, avokadom i čilijem
Recepti Adrian Richardson
Pečena piletina i rolica s umakom
Recepti Adrian Richardson
Hrđavi čavao
Recepti Adrian Richardson
Škotsko jaje s tri mesa