Sambal s rajčicom bake Irene

Sastojci
- 2 velike glavice luka
- 4 češnja češnjaka
- 4 cm korijena galangala
- 500 g crvenih feferona
- 8 čili-papričica bird's eye
- pola centimetra fermentirane paste od škampa
- 5 velikih rajčica
- 2 žlice octa
- 6 žličica šećera
- sol
- multipraktik
- ulje za prženje
Priprema
- 1. Luk i češnjak ogulite i narežite na komade.
- 2. Korijen galangala narežite na komadiće i sameljite zajedno s lukom i češnjakom u multipraktiku.
- 3. U loncu zagrijte ulje i popržite smjesu.
- 4. Feferone i čili-papričice narežite na komade i sameljite u multipraktiku.
- 5. Dodajte u lonac zajedno s pastom od škampa i malo popržite. Rajčice narežite na kriške i uklonite sjemenke.
- 6. Nasjeckajte ih i stavite u lonac.
- 7. Dodajte ocat i šećer i posolite. Kuhajte sambal oko 20 minuta.
- 8. Dodajte šećer ako je sambal preljut.
- 9. Sambal poslužite uz indonezijska jela.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Adam Liaw
Umak od crnog vina i rajčica
Recepti Michel Albert Roux
Vinegret s artičokama
Recepti Nico Reynolds
Bakin ljuti umak
Recepti Nico Reynolds
Argentinski umak chimichurri
Recepti Adam Liaw
Umak od čilija
Recepti Tom Kerridge
Umak od dimljenih patliđana sa somunima pečenim na roštilju
Recepti Primož Dolničar
Umak od rajčice
Recepti Primož Dolničar
Jogurt
Recepti Primož Dolničar
Ajvar i Lutenica
Recepti Lora i Stoyan
Umak od ovčjeg sira s pečenim lukom i sezamom