Saltimbocca alla Romana
Recept iz: Michela Chiappa
Pileća prsa razrežite vodoravno po sredini da dobijete 4 filea.
Pokrijte prozirnom prianjajućom folijom i izlupajte čekićem za meso ili valjkom za valjanje tijesta na debljinu 1 cm. Začinite s obje strane solju i paprom.
Na svaki komad piletine stavite po 2 kriške parmske šunke. Na to stavite po 2 lista kadulje pa sve probodite čačkalicom kako bi sastojci ostali na mjestu.
Zagrijte ulje u tavi na srednje jakoj vatri i pecite oko 2 minute sa svake strane dok meso ne bude pečeno. Prebacite na pladanj za posluživanje.
U tavu dodajte vino i pustite da se reducira na jakoj vatri oko minutu pa time prelijte piletinu i poslužite.
Sastojci
- Sastojci2 pileća prsa bez kože 8 kriški parmske šunke 8 svježih listova kadulje čaša bijelog vina 1 žlica maslinova ulja sol i papar
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Michela Chiappa
Njoki s ricottom u duginim bojama
Recepti Michela Chiappa
Klasični talijanski biskvit
Recepti Michela Chiappa
Krema od ricotte
Recepti Michela Chiappa
Povrtne lazanje s gljivama
Recepti Michela Chiappa
Bezglutenski kolač s kruškama, medom i bademima
Recepti Michela Chiappa
Jednostavna glatka pašteta od pilećih jetrica
Recepti Michela Chiappa
Kolač od naranči i badema sa sirupom Panforte
Recepti Michela Chiappa
Umak od peršina i češnjaka - salsa verde
Recepti Michela Chiappa
Punjena mocca torta
Recepti Michela Chiappa
Mamini ražnjići s mesnim okruglicama - Spiedini