Saltimbocca alla Romana

Majka dviju mladih djevojčica, Michela je postala stručnjakinja za brzo pripravljanje večera. Ona odlično razumije što bi trebao svaki zaposleni roditelj - kako brzo i zdravo hraniti cijelu svoju obitelj posebno one najmlađe. Proglašena je jednom od 15 najboljih Britanskih vlogera na temu hranjenja djece i vodi program na tu temu na kanalu Jamie Olivera. Također je autorica „Simply Italian“ koja je objavljena 2014. godine, kao i redoviti suradnik časopisa Grazia. Michela je predstavila emisiju o tjestenini na kanalu 4, a njezina nova emisija „Michela Tuscan“ će se prikazivati na FOXtelu u Australiji.

Sastojci

  • 2 pileća prsa bez kože
  • 8 kriški parmske šunke
  • 8 svježih listova kadulje
  • čaša bijelog vina
  • 1 žlica maslinova ulja
  • sol i papar

Priprema

  • 1. Pileća prsa razrežite vodoravno po sredini da dobijete 4 filea.
  • 2. Pokrijte prozirnom prianjajućom folijom i izlupajte čekićem za meso ili valjkom za valjanje tijesta na debljinu 1 cm. Začinite s obje strane solju i paprom.
  • 3. Na svaki komad piletine stavite po 2 kriške parmske šunke. Na to stavite po 2 lista kadulje pa sve probodite čačkalicom kako bi sastojci ostali na mjestu.
  • 4. Zagrijte ulje u tavi na srednje jakoj vatri i pecite oko 2 minute sa svake strane dok meso ne bude pečeno. Prebacite na pladanj za posluživanje.
  • 5. U tavu dodajte vino i pustite da se reducira na jakoj vatri oko minutu pa time prelijte piletinu i poslužite.

Povezani recepti

Vidi sve