Saltimbocca alla Romana

Pileća prsa razrežite vodoravno po sredini da dobijete 4 filea.

Pokrijte prozirnom prianjajućom folijom i izlupajte čekićem za meso ili valjkom za valjanje tijesta na debljinu 1 cm. Začinite s obje strane solju i paprom.

Na svaki komad piletine stavite po 2 kriške parmske šunke. Na to stavite po 2 lista kadulje pa sve probodite čačkalicom kako bi sastojci ostali na mjestu.

Zagrijte ulje u tavi na srednje jakoj vatri i pecite oko 2 minute sa svake strane dok meso ne bude pečeno. Prebacite na pladanj za posluživanje.

U tavu dodajte vino i pustite da se reducira na jakoj vatri oko minutu pa time prelijte piletinu i poslužite.

Sastojci

  • Sastojci2 pileća prsa bez kože 8 kriški parmske šunke 8 svježih listova kadulje čaša bijelog vina 1 žlica maslinova ulja sol i papar

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve