Salsa od šipka i rajčica

Sastojci

  • 1 šipak
  • šećer
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 mala zelena čili papričica ukloniti sjemenke i nasjeckati
  • 3 žlice crvenog vinskog octa
  • najbolje mini-rajčice koje možete naći (400g)
  • vezica svježeg korijandra
  • 1 pita kruh
  • 1 žličica sumaca
  • sol i papar

Priprema

  • 1. Počnite tako da u sokovniku iscijedite šipak. Potom dodajte sol, papar, malo šećera i naribani češnjak.
  • 2. Izvadite sjemenke iz zelene čili papričice, sitno je nasjeckajte i dodajte u mješavinu sa šipkom. Dodajte ocat.
  • 3. Prerežite mini-rajčice na pola te pospite sjeckanim svježim korijandrom i morskom soli.
  • 4. Rukama promiješajte rajčice i sol. Zatim dodajte preljev sa šipkom.
  • 5. Stavite pita kruh na otvoreni plamen dok ne postane hrskav, narežite i dodajte u salatu.
  • 6. Po salati pospite šaku bobica šipka zajedno sa svježim korijandrom i prstohvatom sumaca.

Povezani recepti

Vidi sve