Salsa od šipka i rajčica
  1. Počnite tako da u sokovniku iscijedite šipak. Potom dodajte sol, papar, malo šećera i naribani češnjak.
  2. Izvadite sjemenke iz zelene čili papričice, sitno je nasjeckajte i dodajte u mješavinu sa šipkom. Dodajte ocat.
  3. Prerežite mini-rajčice na pola te pospite sjeckanim svježim korijandrom i morskom soli.
  4. Rukama promiješajte rajčice i sol. Zatim dodajte preljev sa šipkom.
  5. Stavite pita kruh na otvoreni plamen dok ne postane hrskav, narežite i dodajte u salatu.
  6. Po salati pospite šaku bobica šipka zajedno sa svježim korijandrom i prstohvatom sumaca. 

Sastojci

  • Sastojci1 šipak šećer 1 češanj češnjaka 1 mala zelena čili papričica ukloniti sjemenke i nasjeckati 3 žlice crvenog vinskog octa najbolje mini-rajčice koje možete naći (400g) vezica svježeg korijandra 1 pita kruh 1 žličica sumaca sol i papar 1 šipak šećer 1 češanj češnjaka 1 mala zelena čili papričica ukloniti sjemenke i nasjeckati 3 žlice crvenog vinskog octa najbolje mini-rajčice koje možete naći (400g) vezica svježeg korijandra 1 pita kruh 1 žličica sumaca sol i papar

Priprema