Salata tabouleh

Nadia i Merijn kulinarski su duo koji ne možete propustiti! Poznate po svom arapskom utjecaju na mediteransku kuhinju, ove slavne kuharice donose vam recept za salatu Tabouleh. U njoj ćete pronaći među ostalim namirnicima, svima drag peršin,  luk, rajčice, bulgur, limun i paprike.

Sastojci

  • Sastojci2 vezice peršina 0.5 vezice metvice 100 g bulgura 0.5 ljute paprike sol maslinovo ulje 4 limuna sok 2 rajčice 1 zelena salata listovi kupusa

Priprema

  • Način pripreme:
  • 1. U posudu dodajte fini bulgur i prelijte ga sokom od 1 limuna.
  • 2. Rajčice narežite na sitne kockice i dodajte u bulgur. Promiješajte i ostavite nekoliko minuta.
  • 3. Stabljike luka prerežite po duljini i zatim narežite na sitno. Luk posolite i zgnječite.
  • 4. Operite i posušite peršin zajedno sa stabljikama. Odstranite 2-3 cm stabljike i počnite rezati preostali dio prema gore, sve do listove, što sitnije. Nemojte ga gnječiti. Na dasci ne smije ostati sok iz peršina, to jest zelena boja.
  • 5. Izaberite mlađe listove metvice i natrgajte ih. Narežite ih na sitno, ali neposredno prije nego što ih dodate u salatu.
  • 6, Namočenom bulguru dodajte narezani peršin, metvicu i luk. Ljutu papriku narežite na sitno i dodajte u salatu. Začinite solju, maslinovim uljem i s dosta limunova soka. Dobro rukama promiješajte salatu.
  • 7. Otkinite svježe listove salate i kupusa i posložite ih na dno većeg tanjura. Po sredini stavite salatu. Salata se jede tako da se zagrabi listom zelene salate ili kupusa.

Povezani recepti

Vidi sve