Opis
Priprema:
Smokvu nemojte oguliti. Odrežite vrhove i razrežite je na četiri dijela.
Svaku krišku smokve omotajte jednom kriškom sušene govedine i položite je na pladanj.
Nasjeckajte orahe i pržene pinjole.
Na prazan tanjur stavite malo maslinova ulja i sok četvrtine limuna.
U smjesu dodajte nasjeckane orahe i pinjole. Dodajte i malo meda.
Špinat i svježu rikulu ubacite u smjesu i miješajte rukama dok ne upiju umak.
Stavite zelenilo između smokava sa suhim mesom, pospite orasima i pinjolima i poslužite.
Sastojci
Sastojci
- 1 svježa smokva
- 4 kriške suhe govedine
- 4 komada ljuštenih oraha
- 1 jušna žlica pinjola (prženih)
- maslinovo ulje
- 0.25 limuna
- med
- 7 listova lista špinata
- 7 listova svježe rikule