Salata sa smokvama i suhom govedinom

Priprema:

Smokvu nemojte oguliti. Odrežite vrhove i razrežite je na četiri dijela.

Svaku krišku smokve omotajte jednom kriškom sušene govedine i položite je na pladanj.

Nasjeckajte orahe i pržene pinjole.

Na prazan tanjur stavite malo maslinova ulja i sok četvrtine limuna.

U smjesu dodajte nasjeckane orahe i pinjole. Dodajte i malo meda.

Špinat i svježu rikulu ubacite u smjesu i miješajte rukama dok ne upiju umak.

Stavite zelenilo između smokava sa suhim mesom, pospite orasima i pinjolima i poslužite.

Sastojci

  • Sastojci1 svježa smokva 4 kriške suhe govedine 4 komada ljuštenih oraha 1 jušna žlica pinjola (prženih) maslinovo ulje 0.25 limuna med 7 listova lista špinata 7 listova svježe rikule

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve