Priprema:

Za umak, zgnječiti pečene sjemenke sezama, dodati češnjak, sok i šećer te pomiješati da se napravi pasta. Dodati sojin umak, mirin, sake i ulje sezama i pomiješati. Dodati majonezu i ostaviti sa strane.

Nasjeckati pečenu piletinu. Naribati zelje. Narezati mladi luk i fino isjeckati jabuku pa sve pomiješati.

Preliti salatu preljevom i ukrasiti.

Sastojci

  • Umak
  • ½ šalice prženih sjemenki sezama
  • ½ češnja češnjaka, naribanog
  • Sok od četvrtine naranče i grejpa
  • malo šećera
  • 2 žličice soja umaka
  • 2 žličice mirina
  • 1 žličica sakea
  • 2 žličice ulja od sezama
  • 4 žlice japanske majoneze
  • Salata
  • pečeno bijelo meso
  • mladi luk
  • ¼ - ½ jabuke
  • zelje
  • Ukrašavanje
  • sjemenke sezama
  • wakame alge

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve