Salata s punjenim kruškama

Način pripreme:

1. Raspolovite kruške i izdubite malom žličicom. Naribajte sir i pomiješajte s vrhnjem, jajetom i krušnim mrvicama. Dodajte razmrvljene orahe. Napunite kruške do vrha i pospite bademima u listićima.

2. Kratko ih ispecite u jako ugrijanoj pećnici dok se nadjev ne zgusne, a voće ostane tvrdo.

3. U mužaru istucite zrna korijandra i pomiješajte s ostalim sastojcima za preljev: medom, balzamičnim octom, maslinovim uljem, solju i kušajte. Ako želite, dodajte još balzamičnog octa.

4. Nakidajte salatu u tanjur i začinite preljevom. U svaki tanjur stavite polovicu kruške. Bit će vrlo ukusno ako prije posluživanja prelijete reduciranim balzamičnim octom.

 

Sastojci

  • Sastojci2 kruške 50 g pljesnivog sira 50 g dimljenog sira scarmoza 50 g sira ementalera 1 jaje 2 žlice kiselog vrhnja 1 žlica krušnih mrvica 1 šaka oraha 1 veća zelena salata 20 g badema u listićimaZa preljev2 žlice balzamičnog octa 1 žličice meda 4 zrna korijandra 4 žlice maslinova ulja sol po želji

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve