Salata s pečenom paprikom
Recept iz: Primož Dolničar
Primož je rođen 1973. godine u Ljubljani. Nakon srednje škole upisao je studij filozofije, a tijekom studija pridružio se plesnom kazalištu. Pred sam kraj studija putovao je po Južnoj Americi, a po povratku u Ljubljanu nastavio je plesati u kazalištu, ali i baviti se fotografijom. Vodio je i TV emisije, a danas ima kulinarski studio i stolarsku radionicu. Kuha, piše kulinarski blog te izrađuje drveni namještaj.
Sastojci
- 4 paprike sorte bikov rog
- Maslinovo ulje za pečenje
- 1 mala žličica soli
- ocat
- nekoliko listova svježeg medvjeđeg luka
Priprema
- 1. Papriku poslažite na pladanj za pečenje.
- 2. Posolite i pokapajte maslinovim uljem.
- 3. Pećnicu zagrijte na 250 °C.
- 4. Pecite paprike 15 minuta.
- 5. Pustite da se ohlade.
- 6. Paprike ogulite.
- 7. Začinite solju, octom i nasjeckanim medvjeđim lukom.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Michel Albert Roux
Salata iz Lyona s kobasicom
Recepti Ainsley Harriott
Salata od zapečene naranče i začinjenih badema
Recepti Ainsley Harriott
Salata od manga
Recepti Ainsley Harriott
Zapečena zelena i crna salata s orasima i šalšom
Recepti Curtis Stone
Havajski poke s rižom
Recepti Adam Liaw
Umai od kozica
Recepti Silvia Colloca
Dvije salate s tjesteninom
Recepti Nadiya Hussain
Tabbouleh od nara i peršina
Recepti Nico Reynolds
Salata od bijelog graha s mladim lukom sa žara
Recepti Lora i Stoyan
Afganistanska salata