Salata s pečenom paprikom

Primož je rođen 1973. godine u Ljubljani. Nakon srednje škole upisao je studij filozofije, a tijekom studija pridružio se plesnom kazalištu. Pred sam kraj studija putovao je po Južnoj Americi, a po povratku u Ljubljanu nastavio je plesati u kazalištu, ali i baviti se fotografijom. Vodio je i TV emisije, a danas ima kulinarski studio i stolarsku radionicu. Kuha, piše kulinarski blog te izrađuje drveni namještaj.

Sastojci

  • 4 paprike sorte bikov rog
  • Maslinovo ulje za pečenje
  • 1 mala žličica soli
  • ocat
  • nekoliko listova svježeg medvjeđeg luka

Priprema

  • 1. Papriku poslažite na pladanj za pečenje.
  • 2. Posolite i pokapajte maslinovim uljem.
  • 3. Pećnicu zagrijte na 250 °C.
  • 4. Pecite paprike 15 minuta.
  • 5. Pustite da se ohlade.
  • 6. Paprike ogulite.
  • 7. Začinite solju, octom i nasjeckanim medvjeđim lukom.

Povezani recepti

Vidi sve