Salata s pečenom paprikom
Recept iz: Primož Dolničar

Primož je rođen 1973. godine u Ljubljani. Nakon srednje škole upisao je studij filozofije, a tijekom studija pridružio se plesnom kazalištu. Pred sam kraj studija putovao je po Južnoj Americi, a po povratku u Ljubljanu nastavio je plesati u kazalištu, ali i baviti se fotografijom. Vodio je i TV emisije, a danas ima kulinarski studio i stolarsku radionicu. Kuha, piše kulinarski blog te izrađuje drveni namještaj.
Sastojci
- 4 paprike sorte bikov rog
- Maslinovo ulje za pečenje
- 1 mala žličica soli
- ocat
- nekoliko listova svježeg medvjeđeg luka
Priprema
- 1. Papriku poslažite na pladanj za pečenje.
- 2. Posolite i pokapajte maslinovim uljem.
- 3. Pećnicu zagrijte na 250 °C.
- 4. Pecite paprike 15 minuta.
- 5. Pustite da se ohlade.
- 6. Paprike ogulite.
- 7. Začinite solju, octom i nasjeckanim medvjeđim lukom.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Justine Schofield
Salata od svježe ribe – hinava
Recepti Justine Schofield
Salata rojak
Recepti Donal Skehan
Salata od slanutka s ljubičastim lukom, peršinom i tostiranim kuminom
Recepti Michela Tuscan
Salata od limuna, slanutka, rajčice i kozjeg sira
Recepti Michela Tuscan
Salata panzanella
Recepti Luke Nguyen
Salata od mlade nangke s tofuom
Recepti Luke Nguyen
Salata od kozletine kuhane limunskom kiselinom (tai de)
Recepti Luke Nguyen
Salata od zelenih smokava i tofua (goi va tron dah hu)
Recepti Luke Nguyen
Salata od korabice i bivola (trau xao xu hao)
Recepti Luke Nguyen
Salata od zelenih smokava i tofua (goi va tron dau hu)