Salata s kremom od graha
Priprema 1:

1. Grah namačite 4 sata.
 
2. Grah kuhajte 30 minuta.
 
3. Grahu dodajte lovorov list.
 
4. Posolite.
 
5. Zagrijte tavu.
 
6. U nju ulijte malo maslinova ulja.
 
7. Nasjeckajte luk kozjak i ubacite ga u tavu.
 
8. Dodajte tanko narezanu mrkvu.
 
9. Poriluk narežite na kolute, operite ga i dodajte u tavu.
 
12. Promiješajte.
 
13. Dodajte češnjak.
 
14. Popržite povrće.
 
15. Dodajte malo timijana.
 
16. Dodajte grah zajedno s vodom u kojoj se kuhao.
 
17. Nešto graha ocijedite i sačuvajte za poslije. 
 
18. Povrće kuhajte još nekoliko minuta na laganoj vatri.
 
19. Pasirajte povrće štapnim mikserom.

 

Priprema 2:

1. Operite salatu.
 
2. Jaja kuhajte u slanoj vodi 5 minuta.
 
3. Ohladite ih pod mlazom hladne vode.
 
3. Ogulite jaja.
 
4. Prerežite ih napola.
 
5. U tavi zagrijte svinjsku mast.
 
6. Dodajte ocat.
 
7. Posolite.

 

Priprema 3:

1. Salatu složite u posudu i prelijte octom i masti.

 

Posluživanje: na tanjur stavite žlicu pirea od graha i na njega položite salatu. Na salatu stavite jaja i pospite s nekoliko cijelih zrna kuhanoga graha.

Sastojci

  • Sastojci200 g sivoga graha siljen radič (uzgojen zimi na zatvorenom) radič iz vrta matovilac svih salata zajedno otprilike 250 g lovorov list sol pola poriluka glavica luka kozjaka češanj češnjaka mrkva 4 jaja maslinovo ulje svježi timijan 50 ml octa (ili više po potrebi) jušna žlica svinjske masti

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve