Salata s hrenom

Često recepti imaju mali trik koji ih iz dobrih pretvara u nevjerojatne. Kada radite američku salatu od kupusa, čarobni trik krije se u tome da prstima malo zdrobite kupus u ruci da postane sočan. Pokušajte – nećete vjerovati koliko je salata ukusnija. 

Kako biste napravili preljev od hrena, u malu staklenku stavite sve sastojke i sve protresite da se poveže. Čuvajte u hladnjaku do tjedan dana i upotrijebite sa svim vrstama povrća.

 

Kako biste napravili salatu, u veliku zdjelu stavite rezani kupus te ga malo zdrobite prstima kako biste slomili vlakna i omekšali ga. Dodajte preostale sastojke i promiješajte da se poveže. Ako ne kanite poslužiti odmah, pokrijte i držite na hladnom do 24 sata. Neposredno prije serviranja umiješajte preljev od hrena.

 

Savjeti

Kako biste napravili piknik-sendviče s pečenom piletinom, kupite najsvježije mekano pecivo koje možete naći te ga punite salatom s hrenom i pečenom piletinom (molim link na recept)..

Za više sjajnih recepata Annabel Langbein posjetite www. annabel-langbein.com

Sastojci

  • Salata ¼ velikog čvrstog kupusa rezanog što je tanje moguće 2 stabljike celera fino rezane ½ zelene paprike vrlo sitno sjeckane 2 mlada luka vrlo sitno sjeckana ¼šalice vrlo sitno sjeckanih listova peršina 1 velika žlica sjemenki maka ili crnog kima Preljev od hrena 1 ljutika ili mladi luk vrlo sitno sjeckano 1 velika žlica mljevenog svježeg hrena ili 1-2 velike žlice hrena kupljenog u trgovini 1 velika žlica šećera 2 velike žlice bijelog octa ½ šalice ekstradjevičanskog maslinovog ulja sol i mljeveni papar po želji

Priprema