Salata s govedinom i rezancima
Recept iz: Justine Schofield
Izvadite meso iz hladnjaka 30 minuta prije kuhanja.
Stavite veliki lonac posoljene vode da zakipi. Dodajte brokulu i blanširajte je tako da voda opet zakipi. Izvadite brokulu žlicom s prorezima i smjesta je ohladite u zdjeli ledene vode. Nemojte baciti vodu. Neka opet zakipi, a zatim skuhajte rezance prema uputama na pakiranju i osvježite ih pod mlazom hladne vode.
Zagrijte roštilj na jakoj vatri. Premažite odrezak s malo ulja i začinite solju. Pecite po dvije minute sa svake strane pa još dvije minute (odrezak ukupno okrećete 4 puta). Maknite s rešetke i ostavite da se hladi 6-8 minuta. Tanko narežite suprotno od teksture.
Za umak istucite sve sastojke zajedno dok se šećer ne rastopi.
U veliku zdjelu dodajte rezance, brokulu narezanu po dužini, sirove gljive, mladi luk i ocijeđene wakame alge ako ih koristite. Prelijte umakom i protresite kako bi se svi sastojci obložili.
Sastojci
- 1 x 450g komad ramsteka, bez masti
- Prstohvat soli
- 2 stručka brokule
- 350g svježih Hokkien tankih ili singapurskih rezanaca
- 100g šampinjona, tanko narezanih
- 4 mlada luka, vrlo tanko narezana
- 2 žlice sušenih natrganih wakame algi, rehidriranih u toploj vodi (opcija)
- Umak
- 1 češanj češnjaka, sitno sjeckan
- ½ žličice sitno ribanog đumbira
- 1 žlica tamnog octa (ili balzamičnog ili malt octa)
- 3 žlice sojinog umaka
- 4 žlice mirina
- 2 žličice šećera ili meda
- 1 žličica sezamovog ulja
- 3 žlice grožđanog ili biljnog ulja
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Justine Schofield
Torta od sira s pet sastojaka od malina i čokolade
Recepti Justine Schofield
Alfajores
Recepti Justine Schofield
Baklava Cheesecake
Recepti Justine Schofield
Nabujak od banana
Recepti Justine Schofield
Banoffee Pavlova
Recepti Justine Schofield
Kup od bobica i kreme
Recepti Justine Schofield
Kuglof od maslaca
Recepti Justine Schofield
Desert od bobica
Recepti Justine Schofield
Gusti kolač od karamele
Recepti Justine Schofield
Tartovi od čokolade i džema od višanja