Izvadite meso iz hladnjaka 30 minuta prije kuhanja.

Stavite veliki lonac posoljene vode da zakipi. Dodajte brokulu i blanširajte je tako da voda opet zakipi. Izvadite brokulu žlicom s prorezima i smjesta je ohladite u zdjeli ledene vode. Nemojte baciti vodu. Neka opet zakipi, a zatim skuhajte rezance prema uputama na pakiranju i osvježite ih pod mlazom hladne vode.

Zagrijte roštilj na jakoj vatri. Premažite odrezak s malo ulja i začinite solju. Pecite po dvije minute sa svake strane pa još dvije minute (odrezak ukupno okrećete 4 puta). Maknite s rešetke i ostavite da se hladi 6-8 minuta. Tanko narežite suprotno od teksture.

Za umak istucite sve sastojke zajedno dok se šećer ne rastopi.

U veliku zdjelu dodajte rezance, brokulu narezanu po dužini, sirove gljive, mladi luk i ocijeđene wakame alge ako ih koristite. Prelijte umakom i protresite kako bi se svi sastojci obložili.

Sastojci

  • 1 x 450g komad ramsteka, bez masti
  • Prstohvat soli
  • 2 stručka brokule
  • 350g svježih Hokkien tankih ili singapurskih rezanaca
  • 100g šampinjona, tanko narezanih
  • 4 mlada luka, vrlo tanko narezana
  • 2 žlice sušenih natrganih wakame algi, rehidriranih u toploj vodi (opcija)
  • Umak
  • 1 češanj češnjaka, sitno sjeckan
  • ½ žličice sitno ribanog đumbira 
  • 1 žlica tamnog octa (ili balzamičnog ili malt octa)
  • 3 žlice sojinog umaka
  • 4 žlice mirina
  • 2 žličice šećera ili meda
  • 1 žličica sezamovog ulja
  • 3 žlice grožđanog ili biljnog ulja

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve