Salata Panzanella

Salata Panzanella

Opis

Narežite rajčice na velike komade i stavite u cjedilo koje ste stavili u veliku posudu, ostavite da se cijede dok pripremate ostale sastojke.

Narežite kruh na komade velike kao i rajčice, stavite u veliku zdjelu za salatu i navlažite octom.

U to dodajte sitno nasjeckan luk, kapare i peršin pa zatim ocijeđene narezane rajčice i sve protresite, a sok od rajčice sačuvajte.

Napravite preljev tako što ćete u sok od rajčica umiješati nasjeckane inćune, zdrobljeni češnjak, sol i papar te umiješajte u to maslinovo ulje.

Prelijte po salati i na kraju dodajte listove bosiljka te nježno protresite. Ako treba, dodajte još malo soli i papra.

Pokrijte i ostavite na sobnoj temperaturi 10 do 15 minuta kako bi se okusi sjedinili.

 

SAVJET: namačite sitno sjeckani luk 20 minuta u malo maslinova ulja i soli jer će tako luk izgubiti ljutinu.

Sastojci

Sastojci

  • 200 g staroga kruha
  • 600 g mješavine zrelih crvenih i žutih rajčica ili žute paprike
  • 1 šaka malih kapara
  • ocijeđenih
  • cca 50 g
  • 1 šaka svježeg peršina
  • grubo nasjeckanog
  • 1 šaka svježih listića bosiljka
  • grubo nasjeckanih
  • 6 fileta inćuna u ulju
  • ocijeđenih i sitno nasjeckanih (opcija)
  • 1 srednji luk
  • oguljen i veoma sitno nasjeckan
  • 1 češanj češnjaka
  • 50 ml crvenog vinskog octa
  • 80 ml ekstradjevičanskoga maslinova ulja
  • 1 žličica morske soli
  • svježe mljeveni crni papar

Povezani recepti