Salata Panzanella

Majka dviju mladih djevojčica, Michela je postala stručnjakinja za brzo pripravljanje večera. Ona odlično razumije što bi trebao svaki zaposleni roditelj - kako brzo i zdravo hraniti cijelu svoju obitelj posebno one najmlađe. Proglašena je jednom od 15 najboljih Britanskih vlogera na temu hranjenja djece i vodi program na tu temu na kanalu Jamie Olivera. Također je autorica „Simply Italian“ koja je objavljena 2014. godine, kao i redoviti suradnik časopisa Grazia. Michela je predstavila emisiju o tjestenini na kanalu 4, a njezina nova emisija „Michela Tuscan“ će se prikazivati na FOXtelu u Australiji.

Sastojci

  • 200 g staroga kruha
  • 600 g mješavine zrelih crvenih i žutih rajčica ili žute paprike
  • 1 šaka malih kapara ocijeđenih (cca 50 g)
  • 1 šaka svježeg peršina grubo nasjeckanog
  • 1 šaka svježih listića bosiljka grubo nasjeckanih
  • 6 fileta inćuna u ulju ocijeđenih i sitno nasjeckanih
  • 1 srednji luk oguljen i veoma sitno nasjeckan
  • 1 češanj češnjaka
  • 50 ml crvenog vinskog octa
  • 80 ml ekstradjevičanskoga maslinova ulja
  • 1 žličica morske soli
  • svježe mljeveni crni papar

Priprema

  • 1. Narežite rajčice na velike komade i stavite u cjedilo koje ste stavili u veliku posudu, ostavite da se cijede dok pripremate ostale sastojke.
  • 2. Narežite kruh na komade velike kao i rajčice, stavite u veliku zdjelu za salatu i navlažite octom.
  • 3. U to dodajte sitno nasjeckan luk, kapare i peršin pa zatim ocijeđene narezane rajčice i sve protresite, a sok od rajčice sačuvajte.
  • 4. Napravite preljev tako što ćete u sok od rajčica umiješati nasjeckane inćune, zdrobljeni češnjak, sol i papar te umiješajte u to maslinovo ulje.
  • 5. Prelijte po salati i na kraju dodajte listove bosiljka te nježno protresite. Ako treba, dodajte još malo soli i papra.
  • 6. Pokrijte i ostavite na sobnoj temperaturi 10 do 15 minuta kako bi se okusi sjedinili.
  • 7. SAVJET: namačite sitno sjeckani luk 20 minuta u malo maslinova ulja i soli jer će tako luk izgubiti ljutinu.

Povezani recepti

Vidi sve