Opis
Narežite rajčice na velike komade i stavite u cjedilo koje ste stavili u veliku posudu, ostavite da se cijede dok pripremate ostale sastojke.
Narežite kruh na komade velike kao i rajčice, stavite u veliku zdjelu za salatu i navlažite octom.
U to dodajte sitno nasjeckan luk, kapare i peršin pa zatim ocijeđene narezane rajčice i sve protresite, a sok od rajčice sačuvajte.
Napravite preljev tako što ćete u sok od rajčica umiješati nasjeckane inćune, zdrobljeni češnjak, sol i papar te umiješajte u to maslinovo ulje.
Prelijte po salati i na kraju dodajte listove bosiljka te nježno protresite. Ako treba, dodajte još malo soli i papra.
Pokrijte i ostavite na sobnoj temperaturi 10 do 15 minuta kako bi se okusi sjedinili.
SAVJET: namačite sitno sjeckani luk 20 minuta u malo maslinova ulja i soli jer će tako luk izgubiti ljutinu.
Sastojci
Sastojci
- 200 g staroga kruha
- 600 g mješavine zrelih crvenih i žutih rajčica ili žute paprike
- 1 šaka malih kapara
- ocijeđenih
- cca 50 g
- 1 šaka svježeg peršina
- grubo nasjeckanog
- 1 šaka svježih listića bosiljka
- grubo nasjeckanih
- 6 fileta inćuna u ulju
- ocijeđenih i sitno nasjeckanih (opcija)
- 1 srednji luk
- oguljen i veoma sitno nasjeckan
- 1 češanj češnjaka
- 50 ml crvenog vinskog octa
- 80 ml ekstradjevičanskoga maslinova ulja
- 1 žličica morske soli
- svježe mljeveni crni papar