1. Zagrijte grill na srednje jaku vatru. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje.
  2. Luk ogulite i narežite na tanke prstene. Stavite ih u malu zdjelu s octom od bijelog vina i ostavite da odstoji 10 minuta, povremeno promiješajte. To će ukloniti svu oštrinu i malo omekšati sirovi luk.
  3. Krumpire zakuhajte u dubokoj, velikodušno posoljenoj vodi na 15 minuta dok ne omekšaju. Slaninu posložite na pripremljeni lim za pečenje i grilajte 10 min dok ne postane hrskava.
  4. Uzmite cijele dimljene skuše i ogulite im kožu. U velikoj zdjeli, meso skuše u većim komadima odvojite od kostiju.
  5. Dok se krumpiri kuhaju, a slanina grila, napravite preljev. U drugu zdjelu stavite senf. Brzo isperite kapare i dodajte ih u senf. Ulijte ocat od bijelog vina; dodajte malo papra i velikodušnu količinu maslinovog ulja. Promiješajte.
  6. Vlasac nasjeckajte i polovicu dodajte u preljev, a drugu polovicu u zdjelu gdje je meso skuše. Sada izvadite omekšali luk iz octa i dodajte ga u preljev.
  7. Kada krumpir sklizne s noža nakon što ga ubodete, ocijedite ga, prerežite na pola, koricu ostavite, a zatim ih stavite u preljev da ga malo upiju. Promiješajte sve zajedno i na to stavite komadiće skuše.
  8. Kada je slanina postala hrskava, narežite je na komadiće duge 4cm/1½in i prospite po salati, sve zajedno promiješajte prije posluživanja.

Savjeti za recept

Krumpire je najbolje začiniti dok su još topli, tako će upiti više preljeva.

Sastojci

  • Za salatu
  • 1 luk, manji i sladak
  • 3 žlice octa od bijelog vina
  • 500g malih krumpira za salatu
  • Za preljev
  • 2 žličice Dijon senfa
  • 1 puna žličica kapara
  • 2 žlice octa od bijelog vina
  • 6 žlica maslinovog ulja
  • 4 vezice vlasca
  • Za ribu
  • 6 tanko narezanih ploški dimljene slanine
  • 2 cijele dimljene skuše (ili 4 fileta)

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve