Salata od sirove ribe iz Nove Kaledonije
Recept iz: Justine Schofield
Stavite ribu u veliku posudu, koja nije od metala. Dodajte sok limuna i limete i provjerite da tekućina prekriva ribu, ako je nemate dovoljno, dodajte još malo soka limuna ili limete. Dobro promiješajte i prekrijte posudu plastičnom folijom. Marinirajte ribu u hladnjaku dva sata (kiselina limuna i limete će skuhati ribu).
Ocijedite tekućinu iz ribe i sačuvajte je. Dodajte mrkvu, luk kozjak, krastavac, sojin umak i kokosovo mlijeko. Kušajte i po potrebi dodajte začine. Možda će trebati malo sačuvanog soka limuna i limete, još malo sojinog umaka ili čak malo soli. Možete ribu jesti takvu kakva jest ili poslužiti ovu salatu s vrućom rižom kao prilogom.
Sastojci
- 500g filea bijele ribe (lampuga, kraljevski ljuskotrn, antarktička maslenka, japanski slatkovodni bubnjar), narezana na kriške debljine 8 mm
- sok od 2 limuna, procijeđen
- sok od 3 limete
- 1 mrkva, grubo naribana
- ½ luka kozjaka, sitno nasjeckanog
- 1 krastavac fino nasjeckan
- 1 ½ jušna žlica sojinog umaka
- ¼ čajna žličica svježeg čilija, sitno nasjeckanog
- 125 ml kokosovog mlijeka
- pahuljice soli
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Justine Schofield
Torta od sira s pet sastojaka od malina i čokolade
Recepti Justine Schofield
Alfajores
Recepti Justine Schofield
Baklava Cheesecake
Recepti Justine Schofield
Nabujak od banana
Recepti Justine Schofield
Banoffee Pavlova
Recepti Justine Schofield
Kup od bobica i kreme
Recepti Justine Schofield
Kuglof od maslaca
Recepti Justine Schofield
Desert od bobica
Recepti Justine Schofield
Gusti kolač od karamele
Recepti Justine Schofield
Tartovi od čokolade i džema od višanja