Stavite ribu u veliku posudu, koja nije od metala. Dodajte sok limuna i limete i provjerite da tekućina prekriva ribu, ako je nemate dovoljno, dodajte još malo soka limuna ili limete. Dobro promiješajte i prekrijte posudu plastičnom folijom. Marinirajte ribu u hladnjaku dva sata (kiselina limuna i limete će skuhati ribu).

Ocijedite tekućinu iz ribe i sačuvajte je. Dodajte mrkvu, luk kozjak, krastavac, sojin umak i kokosovo mlijeko. Kušajte i po potrebi dodajte začine. Možda će trebati malo sačuvanog soka limuna i limete, još malo sojinog umaka ili čak malo soli. Možete ribu jesti takvu kakva jest ili poslužiti ovu salatu s vrućom rižom kao prilogom.  

Sastojci

  • 500g filea bijele ribe (lampuga, kraljevski ljuskotrn, antarktička maslenka, japanski slatkovodni bubnjar), narezana na kriške debljine 8 mm
  • sok od 2 limuna, procijeđen
  • sok od 3 limete
  • 1 mrkva, grubo naribana
  • ½ luka kozjaka, sitno nasjeckanog  
  • 1 krastavac fino nasjeckan  
  • 1 ½ jušna žlica sojinog umaka  
  • ¼ čajna žličica svježeg čilija, sitno nasjeckanog
  • 125 ml kokosovog mlijeka  
  • pahuljice soli

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve