Opis
Skuhati rezance po naputku s pakiranja.
Pjenjačom promiješati sve sastojke za preljev. Ako je pregusto dodati malo tople vode.
Zagrijati lonac na srednje jakoj vatri. Premazati losos žličicom ulja i začiniti sa soli. Peći, kožom prema dolje 3-4 minute i zatim okrenuti i peći dodatne 2 minute. Ostaviti da odstoji nekoliko minuta i zatim ga razlomiti na komade, zajedno s hrskavom kožicom.
Sastojci
- 2 x 180g lososa s kožom
- 450g paket tankih Hokkien rezanaca
- 1 Libanonski krastavac, rezan pod kutom na ploške
- 3 stabljike mladog luka, sitno rezan pod kutom
- 17 g prženih sjemenki sezama za ukrašavanje
- Sol
Preljev
- 17 g tahini paste (paste od sezama)
- 1.2 ml ulja od čilija
- 59 ml ulja iz sjemenki grožđa i jedna dodatna žlica za ribu
- 29 ml soja umaka
- 14 ml octa od riže ili crnog octa
- 22 g finog šećera (kotač šećer)
- 17 g svježe ribanog đumbira
- 1 režanj češnjaka, mljevenog