Salata od rezanaca s lososom i čilijem
Recept iz: Justine Schofield
Skuhati rezance po naputku s pakiranja.
Pjenjačom promiješati sve sastojke za preljev. Ako je pregusto dodati malo tople vode.
Zagrijati lonac na srednje jakoj vatri. Premazati losos žličicom ulja i začiniti sa soli. Peći, kožom prema dolje 3-4 minute i zatim okrenuti i peći dodatne 2 minute. Ostaviti da odstoji nekoliko minuta i zatim ga razlomiti na komade, zajedno s hrskavom kožicom.
Sastojci
- 2 x 180g lososa s kožom
- 450g paket tankih Hokkien rezanaca
- 1 Libanonski krastavac, rezan pod kutom na ploške
- 3 stabljike mladog luka, sitno rezan pod kutom
- 17 g prženih sjemenki sezama za ukrašavanje
- Sol
- Preljev
- 17 g tahini paste (paste od sezama)
- 1.2 ml ulja od čilija
- 59 ml ulja iz sjemenki grožđa i jedna dodatna žlica za ribu
- 29 ml soja umaka
- 14 ml octa od riže ili crnog octa
- 22 g finog šećera (kotač šećer)
- 17 g svježe ribanog đumbira
- 1 režanj češnjaka, mljevenog
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Salata od vatreno crvene riže
Recepti Mary Berry
Miješana salata s grahom
Recepti Mary Berry
Kremasta krumpir salata s lososom i kozicama
Recepti Primož Dolničar
Kisela cikla
Recepti Primož Dolničar
Ukiseljeno povrće
Recepti Primož Dolničar
Kiseli kupus
Recepti Primož Dolničar
Kompot od marelica
Recepti Primož Dolničar
Kompot od krušaka
Recepti Primož Dolničar
Kiseli krastavci
Recepti Mark Moriarty
Salata od cikle zapečene u soli