Salata od raka na skagenski način

Salata od raka na skagenski način

Opis

Priprema:

1. Nasjeckati skuhani krumpir na polumjesece.

2. Pripremiti marinadu za krumpir. Staviti sjemenke senfa, sok od limuna, bijeli vinski ocat, kapare i crveni luk u posudu i dobro izmiješati. Dodati ulje, začinsko bilje i začiniti a malo meda, soli i papra.

3. Ubaciti krastavac narezan na polumjesece i skuhani krumpir u marinadu. Promiješati da svi sastojci budu dobro prekriveni u marinadi.

4. Pripremiti skagen. Staviti sve sastojke osim jastoga u posudu za miješanje. Dobro izmiješati i dodati repove jastoga. Ostaviti da se marinira u hladnjaku, oko pola sata.  

 5. Na kraju, izvaditi salatu na tanjur. Napraviti podlogu od salate i staviti smjesu s krumpirom u nju. Odozgo poredati kriške jastoga, smjesu skagen, ikru lososa, losos i dimljenu bijelu ribu. Ukrasiti kriškama kuhanog jajeta, kriškama tamnog kruha i graškom. 

Sastojci

Sastojci

  • 150 g dimljene bijele ribe
  • 150 g lososa s peršinom
  • 3 žlice ikre

Skagen

  • 200 g repova jastoga
  • 3-5 žlica majoneze
  • 1-2 žlice kiselog vrhnja
  • 1 žlica crvenog luka
  • 1 žlica začinskog bilja
  • sitno sjeckanog
  • ½ čajne žličice češnjaka
  • Malo hrena
  • Malo limuna
  • Malo crnog papra
  • Malo šećera
  • malo soli

Marinada od krumpira

  • 3 krumpira
  • oguljena
  • skuhana i narezana
  • ½ krastavca
  • oguljenog
  • bez sjemenki i narezanog na polumjesece
  • 1 žlica dijon senfa (sa sjemenkama)
  • 1 žlica kapara
  • nasjeckanih
  • 1 žlica soka od limuna
  • 1 čajna žličica bijelog vinskog octa
  • ¼ dl ulja
  • 1 žlica začinskog bilja
  • sitno sjeckanog
  • 1 žlica crvenog luka
  • sitno sjeckanog
  • med
  • sol
  • papar

Ukrašavanje

  • 1 komad salate
  • 2 kriške tamnog kruha
  • narezanog na duge trake
  • 1 jaje
  • kuhano 4-5 minuta
  • malo meko
  • puna šaka slatkog graška

Povezani recepti