Salata od raka na skagenski način

Sara se bavi stilizacijom hrane i ima svoju tvrtku za catering. Bavila se i razvojem proizvoda za različite brendove uključujući votku Fazer Finlandia. Godine 2005. vodila je vlastitu emisiju o stilu Sa Sarom na kanalu MTV3 u Finskoj.

Sastojci

  • 150 g dimljene bijele ribe
  • 150 g lososa s peršinom
  • 3 žlice ikre
  • Skagen
  • 200 g repova jastoga
  • 3-5 žlica majoneze
  • 1-2 žlice kiselog vrhnja
  • 1 žlica crvenog luka
  • 1 žlica začinskog bilja sitno sjeckanog
  • ½ čajne žličice češnjaka
  • Malo hrena
  • Malo limuna
  • Malo crnog papra
  • Malo šećera
  • malo soli
  • Marinada od krumpira
  • 3 krumpira oguljena skuhana i narezana
  • ½ krastavca oguljenog bez sjemenki i narezanog na polumjesece
  • 1 žlica dijon senfa (sa sjemenkama)
  • 1 žlica kapara nasjeckanih
  • 1 žlica soka od limuna
  • 1 čajna žličica bijelog vinskog octa
  • ¼ dl ulja
  • 1 žlica začinskog bilja sitno sjeckanog
  • 1 žlica crvenog luka sitno sjeckanog
  • med
  • sol
  • papar
  • Ukrašavanje
  • 1 komad salate
  • 2 kriške tamnog kruha narezanog na duge trake
  • 1 jaje kuhano 4-5 minuta malo meko
  • puna šaka slatkog graška

Priprema

  • 1. Nasjeckati skuhani krumpir na polumjesece.
  • 2. Pripremiti marinadu za krumpir. Staviti sjemenke senfa, sok od limuna, bijeli vinski ocat, kapare i crveni luk u posudu i dobro izmiješati. Dodati ulje, začinsko bilje i začiniti a malo meda, soli i papra.
  • 3. Ubaciti krastavac narezan na polumjesece i skuhani krumpir u marinadu. Promiješati da svi sastojci budu dobro prekriveni u marinadi.
  • 4. Pripremiti skagen. Staviti sve sastojke osim jastoga u posudu za miješanje. Dobro izmiješati i dodati repove jastoga. Ostaviti da se marinira u hladnjaku, oko pola sata.  
  •  5. Na kraju, izvaditi salatu na tanjur. Napraviti podlogu od salate i staviti smjesu s krumpirom u nju. Odozgo poredati kriške jastoga, smjesu skagen, ikru lososa, losos i dimljenu bijelu ribu. Ukrasiti kriškama kuhanog jajeta, kriškama tamnog kruha i graškom.

Povezani recepti

Vidi sve