Salata od pilećih jetrica

Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.

Sastojci

  • Sastojci200 g pilećih jetrica 50 g crvenog zelja 50 g rikole 50 g mladog špinata 1 mali crveni luk 100 g plavog sira 50 ml vina Madeira 100 g slanine narezane na kockice 200 g kruha 30 ml maslinovog ulja 1 žlica sojinog umaka sol i papar po ukusu Za preljev 1 čajna žličica senfa dijon 20 ml bijelog balzamičnog octa 40 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja 1 čajna žličica meda 1 grančica timijana soli po ukusu

Priprema

  • 1. Staviti slaninu u hladnu tavu. Uključiti kuhalo i zagrijati tavu. Pržiti slaninu dok ne porumeni. Izvaditi iz tave. 
  • 2. Uliti 20 ml maslinovog ulja u istu tavu. Zagrijati na srednjoj vatri. Popržiti očišćena i prepolovljena jetrica.
  • 3. Preliti vinom i skinuti tavu s kuhala. Narezati jetrica na manje komade i začiniti ih sojinim umakom i paprom. Ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi.
  • 4. Zagrijati pećnicu na vrući zrak na 180 stupnjeva. Grubo narezati kruh na kockice. Preliti preostalim maslinovim uljem i začiniti solju. Peći 80 do 10 minuta.
  • 5. Narezati luk na polumjesece i natrgati crveno zelje. Pomiješati crveno zelje, rikolu, špinat i luk u velikoj posudi.
  • 6. Umiješati senf s medom, octom, maslinovim uljem, solju i listovima timijana dok se ne dobije glatka smjesa.
  • 7. Začiniti salatu preljevom i izmiješati.
  • 8. Servirati s mljevenim plavim sirom, slaninom, jetricama i kruhom.

Povezani recepti

Vidi sve