Salata od pilećih jetrica

Salata od pilećih jetrica

Opis

Priprema:

 

1. Staviti slaninu u hladnu tavu. Uključiti kuhalo i zagrijati tavu. Pržiti slaninu dok ne porumeni. Izvaditi iz tave. 

2. Uliti 20 ml maslinovog ulja u istu tavu. Zagrijati na srednjoj vatri. Popržiti očišćena i prepolovljena jetrica.

3. Preliti vinom i skinuti tavu s kuhala. Narezati jetrica na manje komade i začiniti ih sojinim umakom i paprom. Ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi.

4. Zagrijati pećnicu na vrući zrak na 180 stupnjeva. Grubo narezati kruh na kockice. Preliti preostalim maslinovim uljem i začiniti solju. Peći 80 do 10 minuta.

5. Narezati luk na polumjesece i natrgati crveno zelje. Pomiješati crveno zelje, rikolu, špinat i luk u velikoj posudi.

6. Umiješati senf s medom, octom, maslinovim uljem, solju i listovima timijana dok se ne dobije glatka smjesa.

7. Začiniti salatu preljevom i izmiješati.

8. Servirati s mljevenim plavim sirom, slaninom, jetricama i kruhom.

Sastojci

Sastojci

  • 200 g pilećih jetrica
  • 50 g crvenog zelja
  • 50 g rikole
  • 50 g mladog špinata
  • 1 mali crveni luk
  • 100 g plavog sira
  • 50 ml vina Madeira
  • 100 g slanine narezane na kockice
  • 200 g kruha
  • 30 ml maslinovog ulja
  • 1 žlica sojinog umaka
  • sol i papar po ukusu

Za preljev

  • 1 čajna žličica senfa dijon
  • 20 ml bijelog balzamičnog octa
  • 40 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1 čajna žličica meda
  • 1 grančica timijana
  • soli po ukusu

Povezani recepti