Opis
Priprema:
1. Staviti slaninu u hladnu tavu. Uključiti kuhalo i zagrijati tavu. Pržiti slaninu dok ne porumeni. Izvaditi iz tave.
2. Uliti 20 ml maslinovog ulja u istu tavu. Zagrijati na srednjoj vatri. Popržiti očišćena i prepolovljena jetrica.
3. Preliti vinom i skinuti tavu s kuhala. Narezati jetrica na manje komade i začiniti ih sojinim umakom i paprom. Ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi.
4. Zagrijati pećnicu na vrući zrak na 180 stupnjeva. Grubo narezati kruh na kockice. Preliti preostalim maslinovim uljem i začiniti solju. Peći 80 do 10 minuta.
5. Narezati luk na polumjesece i natrgati crveno zelje. Pomiješati crveno zelje, rikolu, špinat i luk u velikoj posudi.
6. Umiješati senf s medom, octom, maslinovim uljem, solju i listovima timijana dok se ne dobije glatka smjesa.
7. Začiniti salatu preljevom i izmiješati.
8. Servirati s mljevenim plavim sirom, slaninom, jetricama i kruhom.Sastojci
Sastojci
- 200 g pilećih jetrica
- 50 g crvenog zelja
- 50 g rikole
- 50 g mladog špinata
- 1 mali crveni luk
- 100 g plavog sira
- 50 ml vina Madeira
- 100 g slanine narezane na kockice
- 200 g kruha
- 30 ml maslinovog ulja
- 1 žlica sojinog umaka
- sol i papar po ukusu
Za preljev
- 1 čajna žličica senfa dijon
- 20 ml bijelog balzamičnog octa
- 40 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 1 čajna žličica meda
- 1 grančica timijana
- soli po ukusu