Opis

Za pripremu

Zagrijte roštilj na srednju vatru ili stavite roštilj-tavu na mjesto srednje vatre. Kada se zagrije, premažite uljem. Pecite kukuruz 20 minuta, uz povremeno okretanje. Ispecite i ljutike uz povremeno okretanje. Kada se zacrne, skinite sa vatre i luk i kukuruz. Ostavite sa strane.

Zagrijte pet žlica maslinovog ulja na ta tavi na jakoj vatri. Kada se ulje zagrije, dodajte rajčice, sol i papar te dinstajte 6 do 7 minuta dok se ne zacrne i ne omekšaju. Maknite s vatre zadržavajući ulje i sokove rajčica.

Skinite zrna kukuruza s klipa i stavite ih u posudu za salatu. Narežite bijele i zelene dijelove ljutike na komade veličine 2.5 cm i dodajte ih u posudu. Dodajte metvicu, vlasac, ocat i preostalo ulje i sokove rajčica. Dobro promiješajte. Ubacite rajčice. Lagano promiješajte i poslužite.

Sastojci

Sastojci

  • 6 klipova kukuruza
  • 10 ljutika
  • 5 žlica maslinovog ulja plus još malo za podmazivanje roštilja
  • 670 g cherry rajčica
  • 1 žličica grube morske soli ili još prema ukusu
  • Svježe mljevenog crnog papra prema ukusu
  • 32 g svježe sjeckane metvice
  • 32 g svježeg vlasca, nasjeckanog
  • 2 žlice crvenog vinskog octa

Povezani recepti