Salata od patke s preljevom od marmelade

Sastojci
- Preljev od marmelade
- 2 velike žlice zlatne marmelade ili neke druge marmelade
- ½ šalice narančina soka
- 2 velike žlice neutralnog ulja
- 1 velika žlica rižinog octa
- 2 žličice ribljeg umaka
- 1 žličica sezamova ulja
- 1 žličica sitno ribanog svježeg đumbira
- ½ žličice kineske mješavine pet začina
- mljeveni crni papar po želji
- Salata s patkom
- meso
- 4 kuhana pačja batka ili cijela kuhana patka narezana ili natrgana na komade
- 6 šaka listova salate
- 150 g zimskog graška vrlo tanko rezanog
- 2 mlada luka sitno sjeckana
- 2 šalice klica zlatnog graha
- ½ šalice tostiranog kikirikija ili indijskih oraščića
- ¼ šalice natrganih listova mente
Priprema
- 1. Kako biste napravili preljev od marmelade, stavite sve sastojke u malu staklenku i protresite da se poveže. Čuvajte u hladnjaku do dva tjedna.
- 2. Kako biste napravili salatu, pomiješajte sve sastojke u zdjeli za serviranje, prelijte preljevom i poslužite.
- 3. Ako upotrijebite patku s roštilja ili pečenu patku iz azijskog restorana ili supermarketa, ova divna salata bit će vrlo brzo gotova, pogotovo ako preljev od marmelade napravite unaprijed i imate ga spremnog u hladnjaku. Ako nemate pačetinu, jednako je dobra i piletina.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Luke Nguyen
Salata od zelenih smokava i tofua (goi va tron dau hu)
Recepti Luke Nguyen
Salata od mlade nangke s tofuom
Recepti Luke Nguyen
Salata od kozletine kuhane limunskom kiselinom
Recepti Luke Nguyen
Salata od zelenih rajčica
Recepti Michel Albert Roux
Salata iz Lyona s kobasicom
Recepti Ainsley Harriott
Salata od zapečene naranče i začinjenih badema
Recepti Ainsley Harriott
Salata od manga
Recepti Ainsley Harriott
Zapečena zelena i crna salata s orasima i šalšom
Recepti Curtis Stone
Havajski poke s rižom
Recepti Adam Liaw
Umai od kozica