Salata od patke s preljevom od marmelade

Salata od patke s preljevom od marmelade

Opis

Kako biste napravili preljev od marmelade, stavite sve sastojke u malu staklenku i protresite da se poveže. Čuvajte u hladnjaku do dva tjedna.

Kako biste napravili salatu, pomiješajte sve sastojke u zdjeli za serviranje, prelijte preljevom i poslužite. 


Ako upotrijebite patku s roštilja ili pečenu patku iz azijskog restorana ili supermarketa, ova divna salata bit će vrlo brzo gotova, pogotovo ako preljev od marmelade napravite unaprijed i imate ga spremnog u hladnjaku. Ako nemate pačetinu, jednako je dobra i piletina. 


Za više sjajnih recepata Annabel Langbein posjetite www. annabel-langbein.com

Sastojci

Preljev od marmelade

  • 2 velike žlice zlatne marmelade ili neke druge marmelade
  • ½ šalice narančina soka
  • 2 velike žlice neutralnog ulja
  • 1 velika žlica rižinog octa
  • 2 žličice ribljeg umaka
  • 1 žličica sezamova ulja
  • 1 žličica sitno ribanog svježeg đumbira
  • ½ žličice kineske mješavine pet začina
  • mljeveni crni papar
  • po želji

Salata s patkom

  • meso 4 kuhana pačja batka ili cijela kuhana patka
  • narezana ili natrgana na komade
  • 6 šaka listova salate
  • 150 g zimskog graška
  • vrlo tanko rezanog
  • 2 mlada luka
  • sitno sjeckana
  • 2 šalice klica zlatnog graha
  • ½ šalice tostiranog kikirikija ili indijskih oraščića
  • ¼ šalice natrganih listova mente