Opis
Kako biste napravili preljev od marmelade, stavite sve sastojke u malu staklenku i protresite da se poveže. Čuvajte u hladnjaku do dva tjedna.
Kako biste napravili salatu, pomiješajte sve sastojke u zdjeli za serviranje, prelijte preljevom i poslužite.
Ako upotrijebite patku s roštilja ili pečenu patku iz azijskog restorana ili supermarketa, ova divna salata bit će vrlo brzo gotova, pogotovo ako preljev od marmelade napravite unaprijed i imate ga spremnog u hladnjaku. Ako nemate pačetinu, jednako je dobra i piletina.
Za više sjajnih recepata Annabel Langbein posjetite www. annabel-langbein.com
Sastojci
Preljev od marmelade
- 2 velike žlice zlatne marmelade ili neke druge marmelade
- ½ šalice narančina soka
- 2 velike žlice neutralnog ulja
- 1 velika žlica rižinog octa
- 2 žličice ribljeg umaka
- 1 žličica sezamova ulja
- 1 žličica sitno ribanog svježeg đumbira
- ½ žličice kineske mješavine pet začina
- mljeveni crni papar
- po želji
Salata s patkom
- meso 4 kuhana pačja batka ili cijela kuhana patka
- narezana ili natrgana na komade
- 6 šaka listova salate
- 150 g zimskog graška
- vrlo tanko rezanog
- 2 mlada luka
- sitno sjeckana
- 2 šalice klica zlatnog graha
- ½ šalice tostiranog kikirikija ili indijskih oraščića
- ¼ šalice natrganih listova mente