Opis
Priprema:
Narežite rajčice na krupnije komade i stavite u zdjelu za posluživanje. Natrgajte većinu listića bosiljka, a one manje ostavite za poslije.
Poškropite s malo ekstradjevičanskoga maslinova ulja te posolite i popaprite.
Stavite malu tavu na slabu vatru, ubacite polovice oraha i pecite 5 minuta dok se ne zapeku i zamirišu. Ostavite sa strane.
Ocijedite slanutak i dodajte u zdjelu.
Dodajte kumin, origano, limunovu koricu i sok od pola limuna te poškropite uljem.
Sve pomiješajte i začinite solju i paprom.
Dodajte slanutak rajčicama i pomiješajte.
Dodajte rikolu i odozgo razmrvite kozji sir i orahe.
Sastojci
Sastojci
- 600 g zrelih rajčica
- 1 mali svežanj svježeg bosiljka
- 1 limun
- 2 veće šake rikole
- 1 mali kolut mrvljivog
- mekanog kozjeg sira
- ekstradjevičansko maslinovo ulje
- morska sol i svježe mljeveni crni papar
- manja šaka oraha
- ½ limenke kvalitetnog slanutka (oko 300 g)
- prstohvat suhoga kumina
- 1 žličica sušenog origana