Salata od limuna, slanutka, rajčica i kozjeg sira
Priprema:

Narežite rajčice na krupnije komade i stavite u zdjelu za posluživanje. Natrgajte većinu listića bosiljka, a one manje ostavite za poslije.

Poškropite s malo ekstradjevičanskoga maslinova ulja te posolite i popaprite.

Stavite malu tavu na slabu vatru, ubacite polovice oraha i pecite 5 minuta dok se ne zapeku i zamirišu. Ostavite sa strane.

Ocijedite slanutak i dodajte u zdjelu.

Dodajte kumin, origano, limunovu koricu i sok od pola limuna te poškropite uljem.

Sve pomiješajte i začinite solju i paprom.

Dodajte slanutak rajčicama i pomiješajte.

Dodajte rikolu i odozgo razmrvite kozji sir i orahe.


Sastojci

  • Sastojci600 g zrelih rajčica 1 mali svežanj svježeg bosiljka 1 limun 2 veće šake rikole 1 mali kolut mrvljivog mekanog kozjeg sira ekstradjevičansko maslinovo ulje morska sol i svježe mljeveni crni papar manja šaka oraha ½ limenke kvalitetnog slanutka (oko 300 g) prstohvat suhoga kumina 1 žličica sušenog origana

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve