Salata od krastavaca na grilu

Salata od krastavaca na grilu

Opis

POSTUPAK:

  1. Ovo je izvrstan način pripremanja krastavaca. Ogulite krastavce, zatim ih razrežite po dužini i položite na pladanj s ravnom stranom prema gore te pospite sa sitnom soli i ostavite da odstoji oko sat vremena. Ovo ima dvostruki učinak: izvlačit će vlagu i začiniti krastavce.
  2. Dok se krastavac soli, dodajte ocijeđeni slanutak i pomiješajte s uljem, začinskim biljem, začinima u zdjelu za miješanje i dobro promiješajte.
  3. Nakon što se izmiješa, slanutak ravnomjerno rasporedite na veliku tepsiju i stavite na nisku rešetku. Trebat će vam dobrih 30-40 minuta da se prepeče i postane hrskavo. Nakon što je prepečena i zlatne boje, maknite je s roštilja i ohladite.
  4. Prije termičke obrade, krastavce treba oprati i posušiti papirnatim ubrusima.
  5. Prebacite na suhi pladanj pokapajte s malo repičinog ulja i stavite licem prema dolje na vruću rešetku za roštilj zajedno s halloumijem. Pecite 3 do 4 minute, potom okrenite, pecite još 2 minute i maknite s vatre.
  6. Položite ih na pladanj, prelijte sokom od limete i čilijem, zatim nasjeckajte krastavac i halloumi na komade veličine zalogaja i stavite u zdjelu za miješanje.
  7. Dodajte još malo maslinovog ulja, začinsko bilje, ukiseljeni zeleni čili i promiješajte.
  8. Začinite i poslužite s kriškama limete za dodatnu notu citrusa.

Sastojci

Sastojci

  • 3 krastavca
  • 2 žličice sitne soli
  • 3 žlice uljane repice
  • sok od 1 limete
  • 1 žličica čili pahuljica
  • 1 paket halloumija, narezanog na 6 komada

 

HRSKAVI SLANUTAK

  • 1 konzerva slanutka, ocijeđenog
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • ¼ žličice kumina
  • ½ žličice kajenskog papra
  • ½ žličice provansalskog začinskog bilja

 

ZA KRAJ:

  • ¼ vezice korijandera, grubo nasjeckanog
  • ¼ vezice plosnatog lista peršina, grubo nasjeckanog
  • 3 ukiseljena zelena čilija, narezana na ploške
  • 2 limete narezane na kriške

Povezani recepti