Salata od krastavaca na grilu
Recept iz: Tom Kerridge
Thomas Kerridge je engleski Michelin kuhar koji je uglavnom radio u Ujedinjenom Kraljevstvu. Najpoznatiji je po osnivanju gastro-paba pod nazivom The Hand & Flowers koji je nagrađen Michelinovom zvijezdom. Kerridge je također poznat po svojim pojavljivanjima u kulinarskim emisijama poput MasterChefa, Saturday Kitchena i Great British Menu-a.
Sastojci
- 3 krastavca
- 2 žličice sitne soli
- 3 žlice uljane repice
- sok od 1 limete
- 1 žličica čili pahuljica
- 1 paket halloumija, narezanog na 6 komada
- HRSKAVI SLANUTAK
- 1 konzerva slanutka, ocijeđenog
- 3 žlice maslinovog ulja
- ¼ žličice kumina
- ½ žličice kajenskog papra
- ½ žličice provansalskog začinskog bilja
- ZA KRAJ:
- ¼ vezice korijandera, grubo nasjeckanog
- ¼ vezice plosnatog lista peršina, grubo nasjeckanog
- 3 ukiseljena zelena čilija, narezana na ploške
- 2 limete narezane na kriške
Priprema
- Ovo je izvrstan način pripremanja krastavaca. Ogulite krastavce, zatim ih razrežite po dužini i položite na pladanj s ravnom stranom prema gore te pospite sa sitnom soli i ostavite da odstoji oko sat vremena. Ovo ima dvostruki učinak: izvlačit će vlagu i začiniti krastavce.
- Dok se krastavac soli, dodajte ocijeđeni slanutak i pomiješajte s uljem, začinskim biljem, začinima u zdjelu za miješanje i dobro promiješajte.
- Nakon što se izmiješa, slanutak ravnomjerno rasporedite na veliku tepsiju i stavite na nisku rešetku. Trebat će vam dobrih 30-40 minuta da se prepeče i postane hrskavo. Nakon što je prepečena i zlatne boje, maknite je s roštilja i ohladite.
- Prije termičke obrade, krastavce treba oprati i posušiti papirnatim ubrusima.
- Prebacite na suhi pladanj pokapajte s malo repičinog ulja i stavite licem prema dolje na vruću rešetku za roštilj zajedno s halloumijem. Pecite 3 do 4 minute, potom okrenite, pecite još 2 minute i maknite s vatre.
- Položite ih na pladanj, prelijte sokom od limete i čilijem, zatim nasjeckajte krastavac i halloumi na komade veličine zalogaja i stavite u zdjelu za miješanje.
- Dodajte još malo maslinovog ulja, začinsko bilje, ukiseljeni zeleni čili i promiješajte.
- Začinite i poslužite s kriškama limete za dodatnu notu citrusa.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Michel Albert Roux
Punjeni cvjetovi tikvica
Recepti Michel Albert Roux
Tart tatin s povrćem
Recepti Michel Albert Roux
Ratatouille - Mediteransko povrtno varivo
Recepti Michel Albert Roux
Šparoge s rajčicom i artičokama
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Adam Liaw
Bijela rotkva na pari sa sušenim Jakobovim kapicama
Recepti Tom Kerridge
Cezar salata od proljetnog kelja na grilu
Recepti Tom Kerridge
Salata od tikvica na roštilju
Recepti Donal Skehan
Pečeni krumpir
Recepti Donal Skehan
Blagdanski složenac s brusnicama