Salata od korjenastog povrća i lososa
Sara se bavi stilizacijom hrane i ima svoju tvrtku za catering. Bavila se i razvojem proizvoda za različite brendove uključujući votku Fazer Finlandia. Godine 2005. vodila je vlastitu emisiju o stilu Sa Sarom na kanalu MTV3 u Finskoj.

Sastojci

  • 500 g lososa
  • ulje
  • sol
  • crni papar
  • Pečeno korjenasto povrće:
  • 1 batat
  • 1/2 korabice
  • 2 pasternaka
  • 1 mala cvjetača
  • ¼ dl maslinovog ulja
  • 1 čajna žličica timijana
  • 1 žlica meda
  • sol
  • papar
  • 1 pakiranje miješane salate
  • 1 glavica zelja
  • mlado zelje (po želji)
  • bebi rotkvica (po želji)
  • kelj (po želji)
  • Korica:
  • korica limuna
  • sjemenke suncokreta
  • sjemenke konoplje
  • sjemenke buče
  • sjemenke sezama
  • Preljev od mrkve i đumbira:
  • 1 velika mrkva skuhana
  • ¾ dl maslinovog ulja
  • 1–2 ¾ dl vode
  • 2 žlice soka od naranče
  • sol
  • 1 žlica agava sirupa
  • 1 žlica + 1 čajna žlica đumbira naribanog
  • ¼ čajne žličice češnjaka naribanog

Priprema

  • 1. Oguliti korjenasto povrće i nasjeckati ga na jednake kriške. Začiniti timijanom, solju, paprom i malo meda i maslinovog ulja. Peći u pećnici na 200 °C 30 do 35 minuta. 
  • 2. Smanjiti temperaturu na 170 °C. Narezati losos na komade, začiniti solju i crnim paprom. Ocijediti sok od limuna i posuti sjemenkama odozgo. Peći u pećnici na 175 °C iznad ribe oko 10 do 15 minuta, ovisno o debljini lososa.
  • 3. Izvaditi salatu na tanjur. Staviti postelju od salate u tanjur, dodati isjeckane bebi rotkvice i pečeno korjenasto povrće preko zelenja. Staviti ribu odozgo. Poprskati salatu preljevom.
  • 4. Za preljev od mrkve i đumbira, izblendati kuhanu mrkvu. Začiniti solju, agava sirupom, đumbirom i češnjakom. Promiješati ručnim mikserom i dodati vodu i ulje dok preljev ne postane gladak.
  • 5. Servirati losos i salatu od korjenastog povrća s preljevom.

Povezani recepti

Vidi sve