Salata od japanskog citrusnog voća i avokada
Recept iz: Justine Schofield
Priprema:
Oguliti umeboshi šljive i staviti ih u posudu zajedno s đumbirom, sojinim umakom, mirinom i maslinovim uljem. Izmiješati sve dok se ne sjedini. Ostaviti sa strane.
Staviti spremljeno citrusno voće u posudu s ¼ preljeva i pomiješati. Staviti smjesu s jedne strane tanjura za serviranje.
Iscijediti vodu iz morske trave, preliti je preljevom i staviti je na stranu.
Staviti mizunu na drugu stranu jela, a polovicu avokada odozgo i preliti preostalim preljevom. Ukrasiti vlascem i listovima shiso ili dragušcem ako ga koristite.
Sastojci
- Preljev
- 2 osušene, slane šljive umeboshi
- ¼ žličice naribanog svježeg đumbira
- 1 žlica sojinog umaka
- 1 žličica mirina
- 1 žlica maslinovog ulja
- Po jedan grejp, naranča, crvena naranča, mandarina i yuzu limun (ako je dostupan), oguliti, izvaditi koštice i narezati
- 3 male rotkvice, narezane na četvrtine
- ½ šalica mješavine osušene morske trave (potopljene u vodi)
- ½ vezice mizune, prepolovljena
- ½ avokada
- ½ vezice vlasca
- lišće mladog shisa ili dragušca, za ukrašavanje
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Salata od vatreno crvene riže
Recepti Mary Berry
Miješana salata s grahom
Recepti Mary Berry
Kremasta krumpir salata s lososom i kozicama
Recepti Primož Dolničar
Kisela cikla
Recepti Primož Dolničar
Ukiseljeno povrće
Recepti Primož Dolničar
Kiseli kupus
Recepti Primož Dolničar
Kompot od marelica
Recepti Primož Dolničar
Kompot od krušaka
Recepti Primož Dolničar
Kiseli krastavci
Recepti Mark Moriarty
Salata od cikle zapečene u soli