Priprema:

Oguliti umeboshi šljive i staviti ih u posudu zajedno s đumbirom, sojinim umakom, mirinom i maslinovim uljem. Izmiješati sve dok se ne sjedini. Ostaviti sa strane.

Staviti spremljeno citrusno voće u posudu s ¼ preljeva i pomiješati. Staviti smjesu s jedne strane tanjura za serviranje. 

Iscijediti vodu iz morske trave, preliti je preljevom i staviti je na stranu.

Staviti mizunu na drugu stranu jela, a polovicu avokada odozgo i preliti preostalim preljevom. Ukrasiti vlascem i listovima shiso ili dragušcem ako ga koristite.

Sastojci

  • Preljev
  • 2 osušene, slane šljive umeboshi
  • ¼ žličice naribanog svježeg đumbira
  • 1 žlica sojinog umaka
  • 1 žličica mirina
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • Po jedan grejp, naranča, crvena naranča, mandarina i yuzu limun (ako je dostupan), oguliti, izvaditi koštice i narezati
  • 3 male rotkvice, narezane na četvrtine
  • ½ šalica mješavine osušene morske trave (potopljene u vodi)
  • ½ vezice mizune, prepolovljena
  • ½ avokada
  • ½ vezice vlasca
  • lišće mladog shisa ili dragušca, za ukrašavanje

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve