Salata od hladno dimljenog mesa losa
Recept iz: Sara La Fountain

Kulinarstvo je studirala na Američkom kulinarskom institutu, svjetski poznatoj kuharskoj školi u New Yorku, istodobno radeći u lokalnom restoranu. Također je organizirala kulinarske tečajeve, bavi se stilizacijom hrane i ima svoju tvrtku za catering.
Sastojci
- 120 g hladno dimljenog mesa losa narezanog na tanke kriške (pastrami pečena govedina ili usoljeno meso)
- 120 g jakog švicarskog sira narezanog na štapiće
- 1 vrećica miješane salate
- Ocat za kiseljenje
- 2 dl jabučnog octa
- 2 dl vode
- 1.5 dl šećera
- 2 štapića cimeta
- soli
- malo pimenta
- 7 cijelih češnjeva češnjakaPovrće
- 1 velika mrkva narezana na tanke štapiće
- 1 veliki pasternak narezan na tanke štapiće
- ½ korabe narezane na tanke štapiće
- 1 crveni luk narezan na polumjesece
- Preljev
- 4 žlice majoneze
- 2 žlice kiselog vrhnja
- 1 čajna žličica dijon senfa
- sol
- crni papar
- malo naribanog hrena
- 2 čajne žličice meda
- 4 žlice pirea od malina
- Tijesto
- 1 čajna žličica praška za pecivo
- 1 dl brašna
- ½ čajne žličice soli
- 1 ¼ dl vodeIsprženi luk
- 2 luka šalot narezana na tanke kolute
- ulje
Priprema
- 1. Pomiješati sastojke octa i prokuhati ih u posudi par minuta. Dodati povrće i skinuti posudu s kuhala. Staviti smjesu u posudu i ostaviti je da se slegne u hladnjaku.
- 2. Pripremiti preljev. Pomiješati sastojke, začiniti ih solju i paprom.
- 3. Pripremiti prženi luk. Pomiješati suhe sastojke tijesta i dodati vodu uz miješanje. Smjesa treba biti tanka i stvarati pahuljice.
- 4. Umočiti kolute luka u tijesto i staviti ih na vruće ulje. Paziti da se tava ne prepuni. Popržiti par minuta, dok ne postanu hrskavi i rumeni.
- 5. Tanjur: početi sa salatom, dodati švicarski sir i komade mesa losa. Ukrasiti ukiseljenim povrćem i preljevom za salatu i poslužiti s hrskavim lukom šalot.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Warren Mendes
Kobasica Boerewors u tijestu
Recepti Luke Nguyen
Svinjska rebarca u soku mladog kokosa (suon ram man)
Recepti Justine Schofield
Bistecca Fiorentina
Recepti Luke Nguyen
Salata sa zelenom papajom i sušenim bizonovim mesom
Recepti Adam Liaw
Janjeća lopatica s hrskavim krumpirom iz pećnice
Recepti Hera Te Kurapa
Sporo pečena plećka, pire od bundeve i mlade brokule
Recepti Mark Moriarty
Burritosi sa steakom
Recepti Mark Moriarty
Porchetta
Recepti Mark Moriarty
Giros s janjetinom
Recepti Mark Moriarty
Janjeći boulangère