Salata od hladno dimljenog mesa losa

Salata od hladno dimljenog mesa losa

Opis

Priprema:

1. Pomiješati sastojke octa i prokuhati ih u posudi par minuta. Dodati povrće i skinuti posudu s kuhala. Staviti smjesu u posudu i ostaviti je da se slegne u hladnjaku.

2. Pripremiti preljev. Pomiješati sastojke, začiniti ih solju i paprom.

3. Pripremiti prženi luk. Pomiješati suhe sastojke tijesta i dodati vodu uz miješanje. Smjesa treba biti tanka i stvarati pahuljice.

4. Umočiti kolute luka u tijesto i staviti ih na vruće ulje. Paziti da se tava ne prepuni. Popržiti par minuta, dok ne postanu hrskavi i rumeni.

5. Tanjur: početi sa salatom, dodati švicarski sir i komade mesa losa. Ukrasiti ukiseljenim povrćem i preljevom za salatu i poslužiti s hrskavim lukom šalot.

Sastojci

Sastojci

  • 120 g hladno dimljenog mesa losa
  • narezanog na tanke kriške (pastrami
  • pečena govedina ili usoljeno meso)
  • 120 g jakog švicarskog sira
  • narezanog na štapiće
  • 1 vrećica miješane salate

Ocat za kiseljenje

  • 2 dl jabučnog octa
  • 2 dl vode
  • 1.5 dl šećera
  • 2 štapića cimeta
  • soli
  • malo pimenta
  • 7 cijelih češnjeva češnjaka

Povrće

  • 1 velika mrkva
  • narezana na tanke štapiće
  • 1 veliki pasternak
  • narezan na tanke štapiće
  • ½ korabe
  • narezane na tanke štapiće
  • 1 crveni luk
  • narezan na polumjesece

Preljev

  • 4 žlice majoneze
  • 2 žlice kiselog vrhnja
  • 1 čajna žličica dijon senfa
  • sol
  • crni papar
  • malo naribanog hrena
  • 2 čajne žličice meda
  • 4 žlice pirea od malina

Tijesto

  • 1 čajna žličica praška za pecivo
  • 1 dl brašna
  • ½ čajne žličice soli
  • 1 ¼ dl vode

Isprženi luk

  • 2 luka šalot
  • narezana na tanke kolute
  • ulje

Povezani recepti