Salata od hladno dimljenog mesa losa

Kulinarstvo je studirala na Američkom kulinarskom institutu, svjetski poznatoj kuharskoj školi u New Yorku, istodobno radeći u lokalnom restoranu. Također je organizirala kulinarske tečajeve, bavi se stilizacijom hrane i ima svoju tvrtku za catering.

Sastojci

  • 120 g hladno dimljenog mesa losa narezanog na tanke kriške (pastrami pečena govedina ili usoljeno meso)
  • 120 g jakog švicarskog sira narezanog na štapiće
  • 1 vrećica miješane salate
  • Ocat za kiseljenje
  • 2 dl jabučnog octa
  • 2 dl vode
  • 1.5 dl šećera
  • 2 štapića cimeta
  • soli
  • malo pimenta
  • 7 cijelih češnjeva češnjakaPovrće
  • 1 velika mrkva narezana na tanke štapiće
  • 1 veliki pasternak narezan na tanke štapiće
  • ½ korabe narezane na tanke štapiće
  • 1 crveni luk narezan na polumjesece
  • Preljev
  • 4 žlice majoneze
  • 2 žlice kiselog vrhnja
  • 1 čajna žličica dijon senfa
  • sol
  • crni papar
  • malo naribanog hrena
  • 2 čajne žličice meda
  • 4 žlice pirea od malina
  • Tijesto
  • 1 čajna žličica praška za pecivo
  • 1 dl brašna
  • ½ čajne žličice soli
  • 1 ¼ dl vodeIsprženi luk
  • 2 luka šalot narezana na tanke kolute
  • ulje

Priprema

  • 1. Pomiješati sastojke octa i prokuhati ih u posudi par minuta. Dodati povrće i skinuti posudu s kuhala. Staviti smjesu u posudu i ostaviti je da se slegne u hladnjaku.
  • 2. Pripremiti preljev. Pomiješati sastojke, začiniti ih solju i paprom.
  • 3. Pripremiti prženi luk. Pomiješati suhe sastojke tijesta i dodati vodu uz miješanje. Smjesa treba biti tanka i stvarati pahuljice.
  • 4. Umočiti kolute luka u tijesto i staviti ih na vruće ulje. Paziti da se tava ne prepuni. Popržiti par minuta, dok ne postanu hrskavi i rumeni.
  • 5. Tanjur: početi sa salatom, dodati švicarski sir i komade mesa losa. Ukrasiti ukiseljenim povrćem i preljevom za salatu i poslužiti s hrskavim lukom šalot.

Povezani recepti

Vidi sve