Salata od hladno dimljenog mesa losa

Priprema:

1. Pomiješati sastojke octa i prokuhati ih u posudi par minuta. Dodati povrće i skinuti posudu s kuhala. Staviti smjesu u posudu i ostaviti je da se slegne u hladnjaku.

2. Pripremiti preljev. Pomiješati sastojke, začiniti ih solju i paprom.

3. Pripremiti prženi luk. Pomiješati suhe sastojke tijesta i dodati vodu uz miješanje. Smjesa treba biti tanka i stvarati pahuljice.

4. Umočiti kolute luka u tijesto i staviti ih na vruće ulje. Paziti da se tava ne prepuni. Popržiti par minuta, dok ne postanu hrskavi i rumeni.

5. Tanjur: početi sa salatom, dodati švicarski sir i komade mesa losa. Ukrasiti ukiseljenim povrćem i preljevom za salatu i poslužiti s hrskavim lukom šalot.

Sastojci

  • Sastojci120 g hladno dimljenog mesa losa narezanog na tanke kriške (pastrami pečena govedina ili usoljeno meso) 120 g jakog švicarskog sira narezanog na štapiće 1 vrećica miješane salate Ocat za kiseljenje2 dl jabučnog octa 2 dl vode 1.5 dl šećera 2 štapića cimeta soli malo pimenta 7 cijelih češnjeva češnjakaPovrće 1 velika mrkva narezana na tanke štapiće 1 veliki pasternak narezan na tanke štapiće ½ korabe narezane na tanke štapiće 1 crveni luk narezan na polumjesecePreljev 4 žlice majoneze 2 žlice kiselog vrhnja 1 čajna žličica dijon senfa sol crni papar malo naribanog hrena 2 čajne žličice meda 4 žlice pirea od malinaTijesto 1 čajna žličica praška za pecivo 1 dl brašna ½ čajne žličice soli 1 ¼ dl vodeIsprženi luk 2 luka šalot narezana na tanke kolute ulje

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve