Opis
Priprema:
1. Pomiješati sastojke octa i prokuhati ih u posudi par minuta. Dodati povrće i skinuti posudu s kuhala. Staviti smjesu u posudu i ostaviti je da se slegne u hladnjaku.
2. Pripremiti preljev. Pomiješati sastojke, začiniti ih solju i paprom.
3. Pripremiti prženi luk. Pomiješati suhe sastojke tijesta i dodati vodu uz miješanje. Smjesa treba biti tanka i stvarati pahuljice.
4. Umočiti kolute luka u tijesto i staviti ih na vruće ulje. Paziti da se tava ne prepuni. Popržiti par minuta, dok ne postanu hrskavi i rumeni.
5. Tanjur: početi sa salatom, dodati švicarski sir i komade mesa losa. Ukrasiti ukiseljenim povrćem i preljevom za salatu i poslužiti s hrskavim lukom šalot.Sastojci
Sastojci
- 120 g hladno dimljenog mesa losa
- narezanog na tanke kriške (pastrami
- pečena govedina ili usoljeno meso)
- 120 g jakog švicarskog sira
- narezanog na štapiće
- 1 vrećica miješane salate
Ocat za kiseljenje
- 2 dl jabučnog octa
- 2 dl vode
- 1.5 dl šećera
- 2 štapića cimeta
- soli
- malo pimenta
- 7 cijelih češnjeva češnjaka
Povrće
- 1 velika mrkva
- narezana na tanke štapiće
- 1 veliki pasternak
- narezan na tanke štapiće
- ½ korabe
- narezane na tanke štapiće
- 1 crveni luk
- narezan na polumjesece
Preljev
- 4 žlice majoneze
- 2 žlice kiselog vrhnja
- 1 čajna žličica dijon senfa
- sol
- crni papar
- malo naribanog hrena
- 2 čajne žličice meda
- 4 žlice pirea od malina
Tijesto
- 1 čajna žličica praška za pecivo
- 1 dl brašna
- ½ čajne žličice soli
- 1 ¼ dl vode
Isprženi luk
- 2 luka šalot
- narezana na tanke kolute
- ulje