Povezane emisije:Justineini okusi FujijaUključite se: Nedjelja 7 Lipanj u 14:00 | Nedjelja 7 Lipanj u 14:30

Opis

Priprema:

Zagrijati govedinu na sobnu temperaturu, začinite solju. Uliti ulje u tavu i zagrijati na visoku temperaturu. Ispržiti meso, ne duže od jedne minute s obje strane, tako da ostane sirovo u sredini. Ostaviti da odmori.

Za preljev, umutiti sve sastojke i dodati još malo ulja.

Ako se koriste svježi suba rezanci, stavite ih u kipuću vodu i pričekajte da voda ponovno provri. Ako se koriste suhi suba rezanci, pratite upute na pakiranju. Ohladite rezance u hladnoj vodi odmah nakon kuhanja.

Tanko narezati odrezak i staviti u posudu zajedno s krastavcem, paprikom, špinatom i repom, a zatim dodajte rezance. Preliti preljevom i blago promiješati. Poslužiti s pečenim sjemenkama sezama.

Sastojci

  • 125g soba rezanaca
  • 250g  filea od govedine 
  • Malo soli
  • 1 žličica ulja + dodatna žličica za preljev
  • 1 libanonski krastavac, tanko narezan na kolute
  • ½ zelene babure, s izvađenim sjemenkama i fino narezana
  • 1 šaka listova mladog špinata
  • 1 žlica kisele repe ili bilo kojeg drugog kiselog povrća po izboru
  • 1 žlica wakame alge i mješavine sjemenki (ili samo pečenih sjemenki sezama)

 

Preljev

  • sok i kora od 1 yuzu limuna (ili kora i sok od ½ običnog limuna )
  • 1 žlica kristal šećera 
  • 1 žlica sojinog umaka  
  • 1 žličica mirina  
  • 1 žličica ulja od sezama  
  • ½ žličice svježe naribanog đumbira  

Povezani recepti