Opis
Priprema:
Zagrijati govedinu na sobnu temperaturu, začinite solju. Uliti ulje u tavu i zagrijati na visoku temperaturu. Ispržiti meso, ne duže od jedne minute s obje strane, tako da ostane sirovo u sredini. Ostaviti da odmori.
Za preljev, umutiti sve sastojke i dodati još malo ulja.
Ako se koriste svježi suba rezanci, stavite ih u kipuću vodu i pričekajte da voda ponovno provri. Ako se koriste suhi suba rezanci, pratite upute na pakiranju. Ohladite rezance u hladnoj vodi odmah nakon kuhanja.
Tanko narezati odrezak i staviti u posudu zajedno s krastavcem, paprikom, špinatom i repom, a zatim dodajte rezance. Preliti preljevom i blago promiješati. Poslužiti s pečenim sjemenkama sezama.
Sastojci
- 125g soba rezanaca
- 250g filea od govedine
- Malo soli
- 1 žličica ulja + dodatna žličica za preljev
- 1 libanonski krastavac, tanko narezan na kolute
- ½ zelene babure, s izvađenim sjemenkama i fino narezana
- 1 šaka listova mladog špinata
- 1 žlica kisele repe ili bilo kojeg drugog kiselog povrća po izboru
- 1 žlica wakame alge i mješavine sjemenki (ili samo pečenih sjemenki sezama)
Preljev
- sok i kora od 1 yuzu limuna (ili kora i sok od ½ običnog limuna )
- 1 žlica kristal šećera
- 1 žlica sojinog umaka
- 1 žličica mirina
- 1 žličica ulja od sezama
- ½ žličice svježe naribanog đumbira