Salata od graha s ribom i rajčicom

Priprema:

1.    Zagrijati pećnicu na vrući zrak na 180 stupnjeva. Narezati kriške kruha i tostirati ih dok ne porumene, oko 10 minuta. Izvaditi kriške i na njih utrljati češnjak.

2.    Izvaditi kosti iz skuše. Procijediti grah i tunu.

3.    Prepoloviti rajčice i sitno nasjeckati luk.

4.    Oguliti celer i narezati ga na kockice.

5.    Pomiješati maslinovo ulje i ocat u posudi. Dodati izmrvljeni suhi ljupčac, sol i dobro izmiješati.

6.    Pomiješati grah, rajčicu, dvije vrste ribe, celer i luk u posudi. Začiniti preljevom, posoliti i dobro promiješati.

7.    Servirati s pinjolima, prethodno ispečenim na suhoj tavi, svježim ljupčacem i pečenim kruhom.

 

 

Sastojci

  • Sastojci 2 konzerve graha (400 g svaka) 1 konzerva fileta tune (160 g) 1 dimljena skuša 300 g cherry rajčica (raznobojnih) ½ crvenog luka 1 štapić celera 2 češnja češnjaka 20 g pinjola 50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja 1 jušna žlica balzamičnog octa 1 ciabatta ½ čajne žličice suhog ljupčaca sol i papar po ukusu svježi ljupčac za ukrašavanje

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve