Salata od graha s ribom i rajčicom
Recept iz: Lora i Stoyan

Priprema:
1. Zagrijati pećnicu na vrući zrak na 180 stupnjeva. Narezati kriške kruha i tostirati ih dok ne porumene, oko 10 minuta. Izvaditi kriške i na njih utrljati češnjak.
2. Izvaditi kosti iz skuše. Procijediti grah i tunu.
3. Prepoloviti rajčice i sitno nasjeckati luk.
4. Oguliti celer i narezati ga na kockice.
5. Pomiješati maslinovo ulje i ocat u posudi. Dodati izmrvljeni suhi ljupčac, sol i dobro izmiješati.
6. Pomiješati grah, rajčicu, dvije vrste ribe, celer i luk u posudi. Začiniti preljevom, posoliti i dobro promiješati.
7. Servirati s pinjolima, prethodno ispečenim na suhoj tavi, svježim ljupčacem i pečenim kruhom.
Sastojci
- Sastojci 2 konzerve graha (400 g svaka) 1 konzerva fileta tune (160 g) 1 dimljena skuša 300 g cherry rajčica (raznobojnih) ½ crvenog luka 1 štapić celera 2 češnja češnjaka 20 g pinjola 50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja 1 jušna žlica balzamičnog octa 1 ciabatta ½ čajne žličice suhog ljupčaca sol i papar po ukusu svježi ljupčac za ukrašavanje
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Tartovi s kozjim sirom i ljutikom
Recepti Mary Berry
15-minutna tjestenina
Recepti Mary Berry
Gljive s češnjakom i dimljenom šunkom na tostiranom briocheu
Recepti Adam Liaw
Kokošja juha s dvije vrste okruglica (Hønsekødssuppe)
Recepti Adam Liaw
Juha od graška s raženim i pirovim palačinkama
Recepti Primož Dolničar
Kiseli kupus
Recepti Primož Dolničar
Juha od gljiva
Recepti Lora i Stoyan
Popečci od skute s umakom od rajčice
Recepti Lora i Stoyan
Pite od mljevenog mesa i povrća
Recepti Lora i Stoyan
Trokut pite s nadjevom od gljiva i sira