Salata od graha s ribom i rajčicom

Salata od graha s ribom i rajčicom

Opis

Priprema:

1.    Zagrijati pećnicu na vrući zrak na 180 stupnjeva. Narezati kriške kruha i tostirati ih dok ne porumene, oko 10 minuta. Izvaditi kriške i na njih utrljati češnjak.

2.    Izvaditi kosti iz skuše. Procijediti grah i tunu.

3.    Prepoloviti rajčice i sitno nasjeckati luk.

4.    Oguliti celer i narezati ga na kockice.

5.    Pomiješati maslinovo ulje i ocat u posudi. Dodati izmrvljeni suhi ljupčac, sol i dobro izmiješati.

6.    Pomiješati grah, rajčicu, dvije vrste ribe, celer i luk u posudi. Začiniti preljevom, posoliti i dobro promiješati.

7.    Servirati s pinjolima, prethodno ispečenim na suhoj tavi, svježim ljupčacem i pečenim kruhom.

 

 

Sastojci

Sastojci

  • 2 konzerve graha (400 g svaka)
  • 1 konzerva fileta tune (160 g)
  • 1 dimljena skuša
  • 300 g cherry rajčica (raznobojnih)
  • ½ crvenog luka
  • 1 štapić celera
  • 2 češnja češnjaka
  • 20 g pinjola
  • 50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1 jušna žlica balzamičnog octa
  • 1 ciabatta
  • ½ čajne žličice suhog ljupčaca
  • sol i papar po ukusu
  • svježi ljupčac za ukrašavanje

Povezani recepti