Gambere očistiti od oklopa i izvaditi crijevo iz repa. Glave od gambera kratko zagrilati na tavi i podliti bijelim vinom. Kada alkohol ispari dodati malo vode te kuhati 5 min.  (٭tendencija max iskorištavanja namirnice). Zgotovljene glave procijediti pasirkom za krumpir u staklenu posudu u kojoj ćemo zamiješati dressing.

Repove gambera kratko blanširati u blago posoljenoj vodi. Nakon 3-4 min. izvaditi repove i staviti da se ohlade.

Oprati salatu endiviju pod mlazom hladne vode i ocijediti.

Nasjeckati mladi luk i celer na sitne komadiće.

U staklenoj posudi zamiješati s dobivenim ekstraktom (glava) gambera sok pola limuna, sjeckani peršin, par listića svježeg origana, 1 žlicu samoborske muštarde i maslinovo ulje.

U zdjelicu posložiti listove hrskave endivije. Na salatu posložiti repove gambera te posuti sjeckanim celerom i mladim lukom. Za kraj preliti dressingom.

Sastojci

  • Namirnice
  • sok pola limuna
  • 1 vezica peršina
  • svježi origano
  • 1 žlica samoborske muštarde (pikantni umak od tučene gorušice ukuhane u pekmezu od grožđa)
  • maslinovo ulje
  • 600 g gambera (velikih)
  • 250 g salate endivije
  • 1 vezica mladog luka
  • 1 stabljika celera listaša
  • sol i papar
  • 50 g bijelog vina

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve