Opis
Priprema:
Salata od frisee zelene salate i mariniranih sirovih tikvica
Zagrijte pećnicu na 200 °C. Narežite tikvicu na traku gulilicom za povrće ili rezačem sira. Izvadite sjemenke iz čili papričice i narežite je na kolutove. Pomiješajte narezanu tikvicu s čili papričicom, koricom pola limuna i limunovim sokom. Začinite solju i poškropite maslinovim uljem. Pustite da se tikvice mariniraju oko 15 minuta. Stavite rajčice na lim za pečenje te poškropite maslinovim uljem. Pecite rajčice u pećnici 10 minuta. Operite i posušite frisee zelenu salatu. Pomiješajte zelenu salatu s tikvicom i marinadom. Stavite salatu na tanjure te odozgo dodajte rajčice. Narežite baby krastavce te ih dodajte u salatu. Rasporedite preostalu marinadu po salati i ukrasite je izdancima brokule.
Omlet
Istucite jaja i mlijeko te dodajte sol i papar. Zagrijte ulje u tavi i dodajte mješavinu s jajima. Miješajte drvenom žlicom dok se ne počne stiskati. Nastavite miješati te presavijte omlet u ovalni oblik na jednu stranu tave (suprotno od drška). Skliznite omlet na tanjur s gornjom stranom prema dolje.
Sastojci
Salata
- 1 zelena tikvica
- 1 žuta tikvica
- 0.5 čili papričice
- 1 limun
- sol
- ekstradjevičansko maslinovo ulje
- 250 g minirajčica
- 1 glavica frisee zelene salate
- 6 baby krastavaca
- 1 košarica brokule
Omlet
- 4 jaja
- 100 ml punomasnog mlijeka
- sol
- svježe mljeveni papar
- malo maslinova ulja