Priprema:


Salata od frisee zelene salate i mariniranih sirovih tikvica 


Zagrijte pećnicu na 200 °C. Narežite tikvicu na traku gulilicom za povrće ili rezačem sira. Izvadite sjemenke iz čili papričice i narežite je na kolutove. Pomiješajte narezanu tikvicu s čili papričicom, koricom pola limuna i limunovim sokom. Začinite solju i poškropite maslinovim uljem. Pustite da se tikvice mariniraju oko 15 minuta. Stavite rajčice na lim za pečenje te poškropite maslinovim uljem. Pecite rajčice u pećnici 10 minuta. Operite i posušite frisee zelenu salatu. Pomiješajte zelenu salatu s tikvicom i marinadom. Stavite salatu na tanjure te odozgo dodajte rajčice. Narežite baby krastavce te ih dodajte u salatu. Rasporedite preostalu marinadu po salati i ukrasite je izdancima brokule.



Omlet

Istucite jaja i mlijeko te dodajte sol i papar. Zagrijte ulje u tavi i dodajte mješavinu s jajima. Miješajte drvenom žlicom dok se ne počne stiskati. Nastavite miješati te presavijte omlet u ovalni oblik na jednu stranu tave (suprotno od drška). Skliznite omlet na tanjur s gornjom stranom prema dolje. 

Sastojci

  • Salata1 zelena tikvica 1 žuta tikvica 0.5 čili papričice 1 limun sol ekstradjevičansko maslinovo ulje 250 g minirajčica 1 glavica frisee zelene salate 6 baby krastavaca 1 košarica brokuleOmlet4 jaja 100 ml punomasnog mlijeka sol svježe mljeveni papar malo maslinova ulja

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve