Salata od frisee zelene salate
Recept iz: Rudolph van Veen
Priprema:
Salata od frisee zelene salate i mariniranih sirovih tikvica
Zagrijte pećnicu
na 200 °C. Narežite tikvicu na traku gulilicom za povrće ili rezačem sira.
Izvadite sjemenke iz čili papričice i narežite je na kolutove. Pomiješajte
narezanu tikvicu s čili papričicom, koricom pola limuna i limunovim sokom.
Začinite solju i poškropite maslinovim uljem. Pustite da se tikvice mariniraju
oko 15 minuta. Stavite rajčice na lim za pečenje te poškropite maslinovim
uljem. Pecite rajčice u pećnici 10 minuta. Operite i posušite frisee zelenu
salatu. Pomiješajte zelenu salatu s tikvicom i marinadom. Stavite salatu na
tanjure te odozgo dodajte rajčice. Narežite baby krastavce te ih dodajte u
salatu. Rasporedite preostalu marinadu po salati i ukrasite je izdancima
brokule.
Omlet
Istucite jaja i mlijeko te dodajte sol i papar. Zagrijte ulje u tavi i dodajte mješavinu s jajima. Miješajte drvenom žlicom dok se ne počne stiskati. Nastavite miješati te presavijte omlet u ovalni oblik na jednu stranu tave (suprotno od drška). Skliznite omlet na tanjur s gornjom stranom prema dolje.
Sastojci
- Salata1 zelena tikvica 1 žuta tikvica 0.5 čili papričice 1 limun sol ekstradjevičansko maslinovo ulje 250 g minirajčica 1 glavica frisee zelene salate 6 baby krastavaca 1 košarica brokuleOmlet4 jaja 100 ml punomasnog mlijeka sol svježe mljeveni papar malo maslinova ulja
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Mary Berry
Tartovi s kozjim sirom i ljutikom
Recepti Jolanta Delibozova
Riba s pastom od maslina i mozzarellom