Opis

Priprema:


Salata od frisee zelene salate i mariniranih sirovih tikvica 


Zagrijte pećnicu na 200 °C. Narežite tikvicu na traku gulilicom za povrće ili rezačem sira. Izvadite sjemenke iz čili papričice i narežite je na kolutove. Pomiješajte narezanu tikvicu s čili papričicom, koricom pola limuna i limunovim sokom. Začinite solju i poškropite maslinovim uljem. Pustite da se tikvice mariniraju oko 15 minuta. Stavite rajčice na lim za pečenje te poškropite maslinovim uljem. Pecite rajčice u pećnici 10 minuta. Operite i posušite frisee zelenu salatu. Pomiješajte zelenu salatu s tikvicom i marinadom. Stavite salatu na tanjure te odozgo dodajte rajčice. Narežite baby krastavce te ih dodajte u salatu. Rasporedite preostalu marinadu po salati i ukrasite je izdancima brokule.



Omlet

Istucite jaja i mlijeko te dodajte sol i papar. Zagrijte ulje u tavi i dodajte mješavinu s jajima. Miješajte drvenom žlicom dok se ne počne stiskati. Nastavite miješati te presavijte omlet u ovalni oblik na jednu stranu tave (suprotno od drška). Skliznite omlet na tanjur s gornjom stranom prema dolje. 

Sastojci

Salata

  • 1 zelena tikvica
  • 1 žuta tikvica
  • 0.5 čili papričice
  • 1 limun
  • sol
  • ekstradjevičansko maslinovo ulje
  • 250 g minirajčica
  • 1 glavica frisee zelene salate
  • 6 baby krastavaca
  • 1 košarica brokule

Omlet

  • 4 jaja
  • 100 ml punomasnog mlijeka
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • malo maslinova ulja

Povezani recepti