Salata od cikle s kremom od luka

1. Operite i osušite crvenu ciklu bez guljenja. U lim isipajte debeli sloj morske soli. Zatim ukopajte glavice crvene cikle u morsku sol. Stavite ih u prethodno ugrijanu pećnicu na 180 stupnjeva oko 60 minuta. Povećajte temperaturu na 200 stupnjeva i pecite još 60 minuta. Nakon što se cikla ohladi, ogulite je.

 

2. Ogulite žutu ciklu i narežite na tanke, gotovo prozirne kriške i stavite u posudu s vodom. Očišćene i oprane rotkvice isto narežite na tanke kriške i dodajte cikli.

 

3. Za kremu od luka dobro ugrijte lonac. Rastopite maslac i dodajte sitno narezan luk i poriluk. Promiješajte i čim luk malo omekša, dodajte i svježe mlijeko. Ostavite smjesu da se krčka na slaboj vatri oko 40 minuta. Začinite solju i crvenom paprikom. Po želji možete smjesu pasirati dok ne budem glatka.

 

4. Za mliječni mousse pomiješajte kiselo mlijeko i kremasti sir u posudi. Fino naribajte limunovu koricu i istisnite sok od pola limuna. Dodajte sol i papriku i snažno miješajte do homogenosti. Dodajte ulje s bosiljkom i promiješajte. Mousse prebacite u vrećicu s glatkim krajem.

 

5. Na dno tanjura rasporedite kremu od luka. Po njoj posložite 1 glavicu pečene cikle narezanu na četvrtine. Između njih posložite kriške žute cikle i rotkvice. Istisnite mousse u male kuglice. Pospite fino naribanom korom od naranče, prstohvatom majčine dušice i pokapajte malo maslinova ulja.

Sastojci

  • Sastojci 2 glavice crvene cikle 1 glavice žute cikle morska sol 2 rotkvice ekstradjevičansko maslinovo ulje ½ naranče naribana kora 1 grančica majčine dušiceZa kremu od luka 1 glavica luka 1/3 stabljike poriluka 50 g maslaca 100 ml svježeg mlijeka sol i paparZa mliječni mousse300 g bivolova kiselog mlijeka 1 žlica kremastog sira ½ žličice soli ½ žličice papra 1 limun ½ ulja s bosiljkom

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve