Salata od cikle s kremom od luka

Salata od cikle s kremom od luka

Opis

1. Operite i osušite crvenu ciklu bez guljenja. U lim isipajte debeli sloj morske soli. Zatim ukopajte glavice crvene cikle u morsku sol. Stavite ih u prethodno ugrijanu pećnicu na 180 stupnjeva oko 60 minuta. Povećajte temperaturu na 200 stupnjeva i pecite još 60 minuta. Nakon što se cikla ohladi, ogulite je.

 

2. Ogulite žutu ciklu i narežite na tanke, gotovo prozirne kriške i stavite u posudu s vodom. Očišćene i oprane rotkvice isto narežite na tanke kriške i dodajte cikli.

 

3. Za kremu od luka dobro ugrijte lonac. Rastopite maslac i dodajte sitno narezan luk i poriluk. Promiješajte i čim luk malo omekša, dodajte i svježe mlijeko. Ostavite smjesu da se krčka na slaboj vatri oko 40 minuta. Začinite solju i crvenom paprikom. Po želji možete smjesu pasirati dok ne budem glatka.

 

4. Za mliječni mousse pomiješajte kiselo mlijeko i kremasti sir u posudi. Fino naribajte limunovu koricu i istisnite sok od pola limuna. Dodajte sol i papriku i snažno miješajte do homogenosti. Dodajte ulje s bosiljkom i promiješajte. Mousse prebacite u vrećicu s glatkim krajem.

 

5. Na dno tanjura rasporedite kremu od luka. Po njoj posložite 1 glavicu pečene cikle narezanu na četvrtine. Između njih posložite kriške žute cikle i rotkvice. Istisnite mousse u male kuglice. Pospite fino naribanom korom od naranče, prstohvatom majčine dušice i pokapajte malo maslinova ulja.

Sastojci

Sastojci

  • 2 glavice crvene cikle
  • 1 glavice žute cikle
  • morska sol
  • 2 rotkvice
  • ekstradjevičansko maslinovo ulje
  • ½ naranče
  • naribana kora
  • 1 grančica majčine dušice

Za kremu od luka

  • 1 glavica luka
  • 1/3 stabljike poriluka
  • 50 g maslaca
  • 100 ml svježeg mlijeka
  • sol i papar

Za mliječni mousse

  • 300 g bivolova kiselog mlijeka
  • 1 žlica kremastog sira
  • ½ žličice soli
  • ½ žličice papra
  • 1 limun
  • ½ ulja s bosiljkom

Povezani recepti