Stavite cijeli batat na vrući ugljen i prekrijte ga s još ugljena kako bi se jednako ispekao. Pecite oko 30 minuta ili dok ne omekšaju. Izvadite iz ugljena i ostavite da se ohladi. Ogulite koru i grubo narežite na velike komade.

Za preljev stavite senf, sol i papar, crno vino i maslino ulje u teglu i protresite da se izmiješa.

Zatim dodajte sir, bademe, peršin, rajčicu i naranču batatu skupa s preljevom.

Promiješajte i poslužite s hrskavim kruhom.

Sastojci

  • 4 batata
  • 1 luk kozjak 
  • 200g Boursin sira ili kozjeg sira
  • 1 puna šaka badema (po mogućnosti dimljenih) 
  • 1 vezica peršina, sitno nasjeckanog
  • 1 rajčica, sitno nasjeckana
  • 1 naranča, na kriške
  • 1 jušna žlica dijon senfa 
  • 2 čajne žličice octa od crnog vina 
  • 60 ml maslinovog ulja

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve