Salata fattoush

Nadia i Merijn kulinarski su duo koji ne možete propustiti! Poznate po svom arapskom utjecaju na mediteransku kuhinju, ove slavne kuharice donose vam recept za salatu Fattoush, koja kombinira pržene komadiće khubza u kombinaciji s miješanim povrćem i drugim povrćem, poput rotkvica i rajčica.

 

Sastojci

  • Za salatu500 g rajčice 1 krastavac 6 stabljika mladog luka 1 vezica peršina 0.5 vezica estragona 1 šaka tušnja 1 zelena salata 2 arapske pite 1 nar sumac solZa preljev1 češanj češnjaka melasa od nara maslinovo ulje sumac sol

Priprema

  • Način pripreme:
  • 1. Operite i narežite krastavac na krupne komade. Izaberite lijepe, zrele rajčice i narežite ih na komade. Ako ćete upotrijebiti cherry-rajčice, narežite ih na polovine. Mladi luk narežite na kolutiće, a zelenu salatu na trakice. Povrće stavite u posudu.
  • 2. Natrgajte listove peršina, metvice i estragona i stavite ihu posudu. Dodajte tušanj (ako nemate, upotrijebite tanko narezane rotkvice). Pospite sjemenkama nara.
  • 3. Za preljev ogulite češnjak i istisnite gnječilicom. Dodajte melasu od nara, sumac, sol i maslinovo ulje, količinu odredite prema vlastitom ukusu. Dobro promiješajte.
  • 4. Svaku pitu rastvorite tako odvojite slojeve kako biste dobili tanke komade. Kruh stavite u ugrijanu pećnicu, na 170 stupnjeva da se peče nekoliko minuta. Dok je još topao, pospite sumacom i solju.
  • 5. Salatu prelijte preljevom i dobro promiješajte rukama. Prepečeni kruh namrvite po salati.

Povezani recepti

Vidi sve