Salata fattoush

Salata fattoush

Opis

Način pripreme:

1. Operite i narežite krastavac na krupne komade. Izaberite lijepe, zrele rajčice i narežite ih na komade. Ako ćete upotrijebiti cherry-rajčice, narežite ih na polovine. Mladi luk narežite na kolutiće, a zelenu salatu na trakice. Povrće stavite u posudu.

2. Natrgajte listove peršina, metvice i estragona i stavite ihu posudu. Dodajte tušanj (ako nemate, upotrijebite tanko narezane rotkvice). Pospite sjemenkama nara.

3. Za preljev ogulite češnjak i istisnite gnječilicom. Dodajte melasu od nara, sumac, sol i maslinovo ulje, količinu odredite prema vlastitom ukusu. Dobro promiješajte.

4. Svaku pitu rastvorite tako odvojite slojeve kako biste dobili tanke komade. Kruh stavite u ugrijanu pećnicu, na 170 stupnjeva da se peče nekoliko minuta. Dok je još topao, pospite sumacom i solju.

5. Salatu prelijte preljevom i dobro promiješajte rukama. Prepečeni kruh namrvite po salati.

Sastojci

Za salatu

  • 500 g rajčice
  • 1 krastavac
  • 6 stabljika mladog luka
  • 1 vezica peršina
  • 0.5 vezica estragona
  • 1 šaka tušnja
  • 1 zelena salata
  • 2 arapske pite
  • 1 nar
  • sumac
  • sol

Za preljev

  • 1 češanj češnjaka
  • melasa od nara
  • maslinovo ulje
  • sumac
  • sol

Povezani recepti