Opis
Način pripreme:
1. Operite i narežite krastavac na krupne komade. Izaberite lijepe, zrele rajčice i narežite ih na komade. Ako ćete upotrijebiti cherry-rajčice, narežite ih na polovine. Mladi luk narežite na kolutiće, a zelenu salatu na trakice. Povrće stavite u posudu.
2. Natrgajte listove peršina, metvice i estragona i stavite ihu posudu. Dodajte tušanj (ako nemate, upotrijebite tanko narezane rotkvice). Pospite sjemenkama nara.
3. Za preljev ogulite češnjak i istisnite gnječilicom. Dodajte melasu od nara, sumac, sol i maslinovo ulje, količinu odredite prema vlastitom ukusu. Dobro promiješajte.
4. Svaku pitu rastvorite tako odvojite slojeve kako biste dobili tanke komade. Kruh stavite u ugrijanu pećnicu, na 170 stupnjeva da se peče nekoliko minuta. Dok je još topao, pospite sumacom i solju.
5. Salatu prelijte preljevom i dobro promiješajte rukama. Prepečeni kruh namrvite po salati.
Sastojci
Za salatu
- 500 g rajčice
- 1 krastavac
- 6 stabljika mladog luka
- 1 vezica peršina
- 0.5 vezica estragona
- 1 šaka tušnja
- 1 zelena salata
- 2 arapske pite
- 1 nar
- sumac
- sol
Za preljev
- 1 češanj češnjaka
- melasa od nara
- maslinovo ulje
- sumac
- sol