Rustikalne rajčice s pečenim pilećim batacima
Recept iz: Rudolph van Veen
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 ºC.
Začinite pileće batake mješavinom začina Cajun i prelijte ih maslinovim uljem. Pecite batake u posudi za pečenje dok ne porumene.
Sitno nasjeckajte češnjak, a luk narežite na kockice. U tavi zagrijte malo maslinova ulja te dodajte grudicu maslaca. Popržite luk i češnjak. Operite peršin i otkinite listove. Sitno nasjeckajte češnjak. Ogulite grančice timijana i ružmarina te sitno nasjeckajte. Dodajte začinske trave u luk i češnjak. Odrežite koru s kriški tosta i narežite kruh na kockice. Dodajte i kockice kruha u tavu te pržite dok ne porumene.
Sastojci
- Sastojci8 pilećih bataka 2 čajne žličice mješavine začina Cajun 2 kriške bijelog tosta 1 vezica peršina 1 glavica luka 2 češnja češnjaka 1 grudica maslaca 2 grančice timijana 1 grančica ružmarina 6 rajčica
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Jolanta Delibozova
Riba s pastom od maslina i mozzarellom
Recepti Jolanta Delibozova
Pile s limunom